Gerard Joling: ‘Recensies interesseren me geen reet’

Het SBS-duo Gerard Joling en Beau van Erven Dorens trekt zich niet al te veel aan van alle negatieve recensies over hun tv- show Hole in the Wall, dat zaterdag met 1,9 miljoen kijkers een bijzondere goede start beleefde op familiezender SBS 6. “Die recensies. Het interesseert me geen reet. Wat kan mij het nou schelen. Die mensen schrijven al 25 jaar belabberd en beroerd over me. De Volkskrant? Die lees ik al jaren niet meer, haha“, gierde Joling maandag in ‘DWDD’. “Wat is dit voor onzin allemaal.

In alle kranten – van NRC Next tot De Volkskrant en van De Telegraaf tot het Parool – stonden negatieve kritieken over Hole in the Wall. “Je hoeft ook geen eikel te zijn om aan een boom te hangen“, zei Joling daarover in De Wereld Draait Door.

Beau heeft onder meer de recensie van Volkskrant-columnist Jean Pierre Geelen gelezen. “Mag ik heel even de foto laten zien van deze man? Quasi cool zit hij daar op zijn stoeltje en hij is dus de man die mij gaat recenseren. Ik denk dan: wat ben jij voor ongelofelijke eikel“, zegt hij. “Mijn vier kinderen zitten voor de buis op zondagochtend. Ik heb het opgenomen en zit het met ze te kijken. Ze liggen helemaal in een deuk. Ze hebben nog nooit zo’n mooi programma van hun vader gezien.”

Voordat het duo bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel kwam, werd aan diezelfde tafel gepraat met Jan Mulder, Bart Chabot en Remco Campert. “Mag ik even wat zeggen? Dat zijn de literatoren. Die hebben het over een dildo en een penis laten uitgieten in chocolade“, riep Beau. Gerard: “Het gaat alleen over kutje-pik-andijvie de hele uitzending, en wij gaan een keer door een gat heen, heel keurig met kleding aan, en het is mis. Ga weg met die kranten. Ik heb er toch geen kracht meer voor.”

De kritieken zijn genadeloos, maar de kijkcijfers waanzinnig. Dat verzacht de pijn, vindt Beau. “Je werpt de kritiek makkelijk van je af als het gewoon zoveel mensen pleziert. Dan maakt het niet zoveel uit.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen