RTL Nederland bestaat twintig jaar

Foto: RTLRTL Nederland bestaat vrijdag precies 20 jaar. Onder de naam RTL Véronique werd op 2 oktober 1989 de commerciële televisie geboren in Nederland. Al snel werd de pionierende zender omgedoopt tot RTL 4, dat vervolgens uitgroeide tot de grootste commerciële tv-zender van Nederland. Directeur Bert Habets is in feeststemming. “RTL is in twintig jaar uit- gegroeid van een pionierende tv-zender tot een allround mediabedrijf dat zich in het hart van de samenleving heeft verankerd“, zegt Habets.

Bert Habets: “Het vertrouwen van onze kijkers en adverteerders is de kroon op ons succes. Ik wil daarom iedereen van harte bedanken die RTL een warm hart toedraagt en heeft bijgedragen aan de afgelopen twintig jaar.

Bij RTL 4 start de feestmaand vrijdagavond met een bijzondere aflevering van RTL Boulevard en later op de avond de special ‘De TV Kantine: 20 Jaar RTL’. Een dag later wordt overdag teruggeblikt op het populaire Telekids en vanaf zondag 11 oktober zijn er vier nieuwe afleveringen te zien van het nostalgische programma ‘Rad Van Fortuin’.

Peter van der Vorst presenteert vanaf vrijdag 23 oktober het negendelige ‘Typisch RTL’, met de leukste en mooiste herinneringen en herenigingen. De grote finale is op zaterdag 24 oktober met ‘Ik Hou Van Holland Viert 20 Jaar RTL’  waarin teams van RTL-prominenten een feestje vieren met Linda de Mol en teamcaptains Irene Moors en Jeroen van Koningsbrugge en natuurlijk de kijkers thuis.

Ook in de overige programma’s en vormgeving van de zender komt de feestelijke mijlpaal prominent naar voren.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen