LLiNK strijdbaar ondanks negatieve adviezen

Foto: Agnes WagenaarLLiNK blijft strijden voor haar plek in het publieke omroepbestel. Hoewel drie ad- viesorganen minister Plasterk (Media) adviseren om de groene omroep geen definitieve zendmachtiging te geven, is de strijd volgens LLiNK-directeur Karlien de Ruijter nog lang niet gestreden. “Hier stromen de verontwaardigde reacties binnen. We roepen dan ook iedereen op naar onze website te gaan om onze petitie te tekenen en in actie te komen. De minister mag en kan zo een grote achterban niet negeren.”

Volgens de adviesorganen zou LLiNK geen toegevoegde waarde hebben voor het publieke bestel. De Ruijter: “De minister is nu aan zet. De enige manier waarop we hem nog kunnen overtuigen, is door het draagvlak voor onze omroep zichtbaar te maken. LLiNK heeft ruim 153.000 leden en krijgt steun van maatschappelijke organisaties zoals het Wereld Natuur Fonds, Plan Nederland en Milieudefensie.”

Volgens De Ruijter maakt LLiNK wel degelijk programma’s die andere omroepen niet zouden brengen. “Andere omroepen besteden slechts incidenteel aandacht aan thema’s die bij LLiNK consequent op de agenda staan. Juist nu het ernaar uitziet dat Nederland de klimaatdoelstellingen niet haalt, is het belangrijk dat een publieke omroep laat zien wat je zelf aan de problemen kunt doen. Het behoud van LLiNK in het publieke bestel is dus een bittere noodzaak.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen