Albert Verlinde: ‘Heel zware tijden voor Paul de Leeuw’

Paul de Leeuw doormaakt momenteel zeer zware tijden. Dat zei showbizz- deskundige Albert Verlinde dinsdag in de radioshow van Ruud de Wild. Was Verlinde vorige week nog voorzichtig over de prestaties van de door De Leeuw geproduceerde programma’s; deze week trekt hij zijn conclusies. “Het zijn heel zware tijden voor Paul de Leeuw en zijn EVA Media. En Vele Anderen gaat volgens mij voornamelijk over het aantal medewerkers en vooralsnog niet over het aantal kijkers.

Volgens Verlinde floppen alle programma’s van EVA Media. “Eerst hebben we de flop gehad van Waar Is Elvis?! en nu beleven we – mogen we na een week toch wel zeggen – de megaflop van De Tafel van 5. Dat trok gisteren 72.000 kijkers. Echt heel laag.”

Het is nog maar de vraag of EVA Media kan blijven bestaan, aldus Verlinde. “Het wil gewoon niet. Het is blijkbaar toch niet zo makkelijk als Paul denkt. Hij heeft blijkbaar toch niet het toverstokje dat iedereen dacht dat hij had. Ik sprak vorige week Fons van Westerloo. Hij zei: ‘Nu wil Paul iedereen ontvangen, maar als je drie van dit soort flops op je naam hebt staan wordt het er niet makkelijker op’.

De vergelijking met Talpa is volgens Verlinde snel gemaakt. “Daar begint het echt op te lijken. Het geld speelt ook mee. De mensen die bij Paul zitten krijgen best veel geld. Maar nu is het payback-time.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen