Themaweek TV Lab van start met tv-show Brainstorm

Foto: Merlijn DoomernikTV Lab, een themaweek waarin omroe- pen nieuwe programma’s uitzenden op Nederland 3, wordt deze maandagavond geopend door Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Samen met drie andere BN’ers hebben zij in het VPRO-programma Brainstorm een uur om een film te verzinnen. Andere programma’s die op de eerste dag van TV Lab worden uitgezonden zijn Hall of Fame (VPRO), Gangmakers (NPS), Blik- voer (VARA), Comedy Corner (VARA) en The Wrong Door (BNN).

Brainstorm, vanaf 20.30 uur te zien, toont de bekende Nederlanders in hun meest vrije en impulsieve denken. “De film wordt zo een product van de overtuigingen, levensmotto’s en creativiteit van de gasten“, denkt de VPRO.

De NPS volgt aansluitend met het programma Hall of Fame om 21.25 uur. Vanuit een chique hotel in Amsterdam brengen Oboema Sesetokoe (Jiskefet) en Adriaan Luteijn (choreograaf) een breed cultureel magazine over de hedendaagse kunst met een Nederlandse hoofdgast uit de design, dans, architectuur of schilderkunst.

Daarna, om 22.15 uur, volgen de dagelijkse series Gangmakers (vijf keer vier minuten) en Blikvoer (vier keer acht minuten). Gangmakers is een satirisch programma met onder meer Halina Reijn en Bracha van Doesburg. Blikvoer met Giel Beelen moet een levendig programma worden waarin wordt gedebatteerd.

De VARA komt op de late avond rond 23.10 uur met Comedy Corner, een verkenningstocht in de internationale wereld van de comedy, gepresenteerd door Frank Evenblij. Het BNN-programma The Wrong Door, een comedyshow met special effect, sluit de avond om 23.40 uur af.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen