Sybrand Niessen en Martine van Os woedend op NPO

Foto: Hadewijch VeysSybrand Niessen en Martine van Os konden het niet geloven toen zij hun eigen promotiefilmpje voor de talkshow Tijd voor MAX niet voorbij zagen komen tijdens de najaarspresentatie van de Publieke Omroep afgelopen donderdag. “Ik zat de hele tijd te wachten op die promo“, aldus Niessen in Shownieuws. Van Os: “Als ze zeggen ’tot slot’ komt langzaam het besef dat het gewoon helemaal niet gaat komen. Dan is er een totale verbijstering en dan krabbelt er wat woede naar boven.

Volgens voorzitter Jan Slagter van Omroep MAX kreeg zijn omroep sowieso te weinig tijd tijdens de perspresentatie. “In deze presentatie van twee uur in totaal kwam MAX maar vijf seconden in beeld en dat vind ik echt een schande. Ik begrijp best dat de koek moet worden verdeeld maar hij moet wel eerlijk verdeeld worden. Ik ben hier helemaal niet mee blij mee en ik was ’s avnds echt heel erg boos.

Slagter is nu in Moldavië, maar zodra hij terug is neemt hij contact op met Publieke Omroep-directeur Henk Hagoort. “En ik ben heel benieuwd wat hij te zeggen heeft. Misschien kunnen ze het goedmaken, door ons meer promotijd te geven gedurende het najaar voor onze nieuwe en bestaande programma’s.”

De Publieke Omroep zelf is zich van geen kwaad bewust. “Van MAX kwam ‘Iedereen kan internetten’ aan bod als een prachtig crossmediaal programma op internet en tv. Daarnaast waren er korte fragmenten van Tijd voor MAX en Stop de Tijd“, laat een woordvoerder weten. “Het aanbod van de publieke omroep in het nieuwe seizoen is erg groot, met meer dan negentig nieuwe programma’s. Daarom moeten we voor de presentatie op de seizoensopening keuzes maken. We begrijpen dat Omroep MAX teleurgesteld is. Van het bewust uitsluiten van MAX is uiteraard geen sprake.

In de presentatie heeft de publieke omroep zijn rijkdom laten zien op radio, internet en televisie. Tijdens die presentatie as MAX-directeur en -presentator Jan Slagter helaas niet aanwezig om dat zelf te ervaren.”

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen