Sybrand Niessen en Martine van Os woedend op NPO

Geplaatst op Sat 29 Aug 2009 om 12:40

Foto: Hadewijch VeysSybrand Niessen en Martine van Os konden het niet geloven toen zij hun eigen promotiefilmpje voor de talkshow Tijd voor MAX niet voorbij zagen komen tijdens de najaarspresentatie van de Publieke Omroep afgelopen donderdag. “Ik zat de hele tijd te wachten op die promo“, aldus Niessen in Shownieuws. Van Os: “Als ze zeggen ‘tot slot’ komt langzaam het besef dat het gewoon helemaal niet gaat komen. Dan is er een totale verbijstering en dan krabbelt er wat woede naar boven.

Volgens voorzitter Jan Slagter van Omroep MAX kreeg zijn omroep sowieso te weinig tijd tijdens de perspresentatie. “In deze presentatie van twee uur in totaal kwam MAX maar vijf seconden in beeld en dat vind ik echt een schande. Ik begrijp best dat de koek moet worden verdeeld maar hij moet wel eerlijk verdeeld worden. Ik ben hier helemaal niet mee blij mee en ik was ‘s avnds echt heel erg boos.

Slagter is nu in Moldavië, maar zodra hij terug is neemt hij contact op met Publieke Omroep-directeur Henk Hagoort. “En ik ben heel benieuwd wat hij te zeggen heeft. Misschien kunnen ze het goedmaken, door ons meer promotijd te geven gedurende het najaar voor onze nieuwe en bestaande programma’s.”

De Publieke Omroep zelf is zich van geen kwaad bewust. “Van MAX kwam ‘Iedereen kan internetten’ aan bod als een prachtig crossmediaal programma op internet en tv. Daarnaast waren er korte fragmenten van Tijd voor MAX en Stop de Tijd“, laat een woordvoerder weten. “Het aanbod van de publieke omroep in het nieuwe seizoen is erg groot, met meer dan negentig nieuwe programma’s. Daarom moeten we voor de presentatie op de seizoensopening keuzes maken. We begrijpen dat Omroep MAX teleurgesteld is. Van het bewust uitsluiten van MAX is uiteraard geen sprake.

In de presentatie heeft de publieke omroep zijn rijkdom laten zien op radio, internet en televisie. Tijdens die presentatie as MAX-directeur en -presentator Jan Slagter helaas niet aanwezig om dat zelf te ervaren.”
11 Reacties op “Sybrand Niessen en Martine van Os woedend op NPO”


 1. frits x

  Terrecht!! De NPO is MAX liever kwijt dan rijk.
  MAX blijft rebeleren tegen die klojo’s van een netmanagers!!

 2. Francis van de Water

  Volkomen onterecht dat de NPO hun promo weglaat. Dom en uiterst onbetrouwbaar zijn de Netmanagers dus!

 3. Jeff00

  263.000 mensen (zoiets staat me bij) willen MAX wel. Zo kun je zien hoe hypocriet de NPO is. Gaat echt weer is nergens over!

 4. !#Michael#!

  Reactie op Jeff00:

  MAX is de snelst groeiende Publieke Omroep! De andere omroepen zijn gewoon bang!

 5. Anonymous

  Hou toch op met boos worden je hebt alleen jezelf ermee.
  Die presentatie was voor een handje vol omroep medewerkers en pers. De kijker weet allang dat Tijd voor Max bestaat. Geen zorgen, of die promo er wel of niet was maakt echt geen verschil.

 6. Jeff00

  Reactie op Anonymous:
  Ja dat is wel zo, maar het gaat om het idee, dat de kijker dus niet serieus genomen word.
  250.000 mensen willen MAX en de NPO boycot MAX gewoon.

 7. Jan de brandweerman

  ONZIN van Jan Slagter. Hij was er niet eens.

  Ben namelijk ook op deze presentatie geweest.

  Helaas had MAX geen nieuwe programma’s te melden.
  De rest wel…
  Dus……

  Max komt vanaf 2010 volop in het nieuws. Dan MOETEN ze wel met nieuwe programma’s komen! En ook met nieuwe presentatoren! JAn hebben we nu wel gezien.

 8. Freddie

  Waar gaat dit weer over: Sybrand en consorten weten toch ook wel dat Tijd voor Max een bestaande titel is en dus geen nieuwe aandacht behoeft! Jammer Max, maar volgend jaar hebben jullie veel meer zendtijd en kan je heel veel nieuwe programma’s promoten.

 9. arno

  Helemaal terecht dat jullie boos zijn!

 10. Mexicaanse Griep

  BINNENKORT OP ZOEK NAAR… MARY POPPINS MET FRITS “HELP WAAR IS M’N AUTOCUE” SISSING EN DE PEZAAAASSSS THUNDERBIRD. NOU DAT ZAL WEER VOLLE HUISKAMERS TREKKEN

 11. Kees

  Het ging inderdaad om nieuwe programma’s in de (te lange) najaarspresentatie en tot de zendtijduitbreiding september volgend jaar heeft MAX niet veel nieuws. Dat weet Jan ook wel, hij probeert handig meer on-air promotie te krijgen (want daar heeft hij echt wat aan) door functioneel boos te doen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.