RTL 4 degradeert Waar Is Elvis? naar late vrijdagavond

Geplaatst op wo 12 aug 2009 om 19:19Foto: William RuttenRTL 4 degradeert de televisieshow Waar Is Elvis?! naar de late vrijdagavond. Dat heeft presentator Gordon laten weten. De show rondom muzieklegende Elvis Presley is nu nog op vrijdag om 20.30 uur te zien, maar voortaan staan Gordon en collega Jamai om 23.00 uur op het programma. Waar Is Elvis?! is tot nu toe twee keer te zien geweest, maar weet nog geen 300.000 kijkers te boeien. “RTL heeft besloten om vanaf vrijdag een prachtige film te programmeren om half negen“, aldus Gordon.


52 Reacties op “RTL 4 degradeert Waar Is Elvis? naar late vrijdagavond”


 1. Fleur

  Popstars wint opnieuw.

 2. Anoniem

  welke film?

 3. Tim20

  En alweer zo’n positieve opmerking van Gordon. Wat ben ik dol op hem. NOT

 4. Vincent

  Zal Joop van den Ende wel blij mee zijn… Hoewel… Om 23uur kijken er waarschijnlijk net zoveel mensen als om 2030uur… In ieder geval verzekerd van een beter marktaandeel!

 5. Anoniem

  Reactie op Tim20: waar heb je het over

 6. Vincent

  Reactie op Tim20: Is ie negatief dan?? ’t Is ook nooit goed, wat de man ook zegt…

 7. Broer Arie

  waarom gooien ze het niet helemaal van de tv af? het programma is een belediging voor THE KING

 8. hiep

  Reactie op Vincent: joop van den ende??????

 9. Vincent

  Reactie op Anonymous: Hitch…

 10. Vincent

  Reactie op hiep: Ik bedoel Stage Entertainment…

 11. aldima

  waarom gaat gordon niet naar Afghanistan? Zijn we hem hier kwijt

 12. Anoniem

  Reactie op aldima: waarom ga jij niet naar afghanistan? kan je daar tenminste misschien nuttig werk doen in plaats van je azijn hier leeg te gooien

 13. Rf

  Reactie op Anonymous: TOTAAAL MEE EENS !

 14. Anoniem

  Gaat naar 23.00 ? kan het rond 02.00 . Zijn we verlost van die clown en van al die vage meiden.

 15. Chiel

  Iemand (volgens mij Mark/Mart) zei dat maandag al op deze site. En het klopt! Wel slim tegenover Popstars natuurlijk.

 16. troebel.

  Reactie op aldima:
  ga zelf :S

 17. Gorr

  Nou en nu hoop ik dat het over is met het gezeik over Gordon.

  Net bij RTL Boulevard kwam hij toch heel gewoon, aardig, vriendelijk over. Daarbij zag je dat hij ook gewoon zelfspot heeft. Niks te klagen.

  Klaar!

 18. Mart

  Reactie op Chiel: was ik in iedergeval niet, zat nog lekker in het zonnige zuid frankrijk :D

 19. Nat

  wat voor films gaan ze doen?

 20. Koen - Mediablogger.nl

  Slimme keus, kijkers die dan al keken zullen nu misschien overschakelen op andere programma’s. Programma’s zoals Popstars zullen in deze tijd meer in trek zijn, nu er verder nog niet veel van het nieuwe seizoen op TV is.

 21. Timon v Leeuwen

  Zou een betere positie zijn. Ik kijk zelf ook liever op de latere avond naar quizzen en muzikale-programma’s.

 22. aldima

  Heb er net 16 mnd opzitten. Ga in oktober weer terug en hoop dat Gorden met mij meegaat.Hoeven mijn vrouw en dochter tenminste niet naar zijn domme gelach te kijken of erover te lezen

 23. Stille

  is iemand bij Boulevard de opmerking van Gordon over 4 man in huis van Natasha Froger opgevallen? Ik denk dat Rene wel een boos telefoontje heeft geplaagd en klaar is met meneer.

 24. Anoniem

  Wat dan? Ze zegt ik heb drie man in huis terwijl gordon vindt dat het 4 is?

  Duh, als er vrouwen in het huis zijn dan zeg je alsnog er is 5 man in huis ipv 1 vrouw en 2 mannen..

 25. Internet-sensatie

  Goede zet van RTL4! Ben benieuwd welke film er nu komt..

 26. Stille

  Nee, zij zei: met 4 man in huis is het zo een enorme bende. oid. Vervolgens terug in de studio vraagt Gordon zich af wie dan de vierde kerel is, doelend op Natascha. Maar hij slikte het enigzins in de ‘grap’. Ik ga het ff online terugkijken, maar ik had sterk het idee dat ie een grap over haar rug maakte.

 27. De niet te missen website

  Tja, dit zat er aan te komen.

 28. wiero

  Oef, RTL gaat wel erg slecht de zomer uit als het zo doorgaat…. Wel een goede zet van ze. Maar Popstars is zowieso de lachende derde!

  Ik heb voetbal aanstaan en SBS doet er werkelijk alles aan om komende vrijdag met hoge kijkcijfers het nieuwe seizoen in te duiken. En ik denk dat het ze nog gaat lukken ook.

 29. Gorr

  Natasha zei: 4 man

  volgens mij bedoeld ze ook de zoon van René Froger.
  Op de bordjes in de camper stond namelijk ook : Danny Froger

  en in RTL Boulevard stonden Humberto en Gordon er niet bij stil dat hij erbij was. Dus vroegen ze zich af wie die 4e man was… ze dachten dat Natacha zich vergiste

 30. Stille

  Klopt dat daar de verwarring over was maar heb het net ff teruggekeken; gordon zegt letterlijk; oh ze bedoelt zichzelf zeker met die vierde man, broeha, broeha. Brrr.

 31. Bart

  Prima zet van RTL. Ik hoop dat het Gordon gezeik nu kan stoppen. Inmiddels begin ik medelijden te krijgen met de man. Het neemt op mediacourant zulke idiote vormen aan. Van opbouwende kritiek is er weinig sprake. Goed, laat ik beginnen met mezelf. Vond Gordon goed bij Boulevard en ik ga Popstars kijken en daarna Waar is Elvis?!

 32. Bart

  Reactie op wiero:
  Zeker dat ze hoog gaan scoren, maar RTL heeft vanaf eind augustus ook een prima programmering. Eigenlijk is SBS altijd in de zomer groter. Ik geloof dat het verschil deze zomer het minst groot was tussen RTL en SBS…

 33. Jaja

  23:00? Da’s nog te vroeg. Die bagger hoort midden in de nacht te staan tussen de porncommercials :lol:

 34. Juize

  Zei RTL van de week niet met het programma te gaan schuiven?

 35. wiero

  Reactie op Bart: Ja ben ik met je eens Bart. Het verschil is deze zomer minimaal. Dat komt eigenlijk alleen door de vooravond van RTL4. Die van RTL 5 is trouwens wel het laagst in jaren…

  Maar het is meer een gevoel dat SBS vanaf komende week de herfst erg goed in zal gaan. Bij RTL heb ik dit gevoel totaal niet. De Frogers bijvoorbeeld gaan hun succes absoluut niet evenaren vermoed ik, Let’s Dance valt nog maar te bezien, glitter glamour gordon….uhm tja Gordon, Jack Spijkerman…wilt NL hem wel terug? misschien wel hoor. En Ursel de Geer….?

  Daarbij komt RTL nog met herhalingen Tv Makelaar, Bones, CSI, Bouwval gezocht. En ook nogeens Let’s Dance en Tis hier fantastisch van diezelfde week.

  Het hoeft niets te zeggen…..we zullen het zien.

 36. Anoniem

  Reactie op Vincent: Stage Entertainment is nog altijd Joop van den Ende. Ik denk dat ‘hiep’ heemaal niet weet dat dit programma gesponsord wordt door Stage Ent.

 37. Anoniem

  Zag hem vanavond nog bij boulevard alles angstvallig proberen weg te lachen.
  Als een boer met kiespijn was mijn indruk.

 38. mieke

  Hoe zit dat eigenlijk met eerdere berichten over het feit dat hij het Jamai wel even zou leren? . jeetje kwal je hebt hem in de afgrond gegooit.

 39. Vincent

  Reactie op Anonymous: Dat weet ik wel, maar ik dacht dat ik het misschien duidelijker moest maken voor HIEP, maar dan had ik er inderdaad bij moeten zeggen dat Stage de sponsor van het programma is…

 40. Tijn

  Reactie op Bart:

  Eens, ik vind dat Mediacourant nu moet stoppen met de Gordon newsflashes, want zo onderhand beginnen de reacties vervelende (haat) vormen aan te nemen. Iets meer niveau zou fijn zijn :)

  Zelf ben ik geen fan van Gordon. Ik vindt zijn studiopresentaties minimaal en zijn humor ligt mij niet altijd. Zijn programma’s buiten de studio (Over de vloer, Gillend naar huis) vindt ik echter wel leuk, hier komt hij veel beter uit de verf. Ik ben ervan overtuigd dat zijn nieuwe programma in het najaar potentie heeft om een succes te worden, de kans is alleen groot dat mensen afhaken door zijn imago. Dus Gordon, stop voorlopig met zo te klagen over anderen en reageer niet meer zo openlijk op televisie wanneer iemand iets negatiefs over je zegt (inharent aan het BN-er zijn, gewoon negeren) en concentreer je op je eigen ding.

 41. elg

  het word dus Hitch die morgenavond word uitgezonden met Will Smith

 42. !#Michael#!

  Reactie op elg:

  Hitch is een goede film, maar Misschien hadden ze beter The Da Vinci Code in de herhaling kunnen gooien… die was de 1e 2 uitzendingen goed voor maar 1,3mln kijkers…

  Maar goed Hitch zou ook zomaar 800dznd kijkers kunnen trekken…

 43. el-g

  da vinci code werd 18 mei voor het laatst uitgezonden …. om nu drie maanden later nog een keer te doen is wel erg kortdag

 44. Newhouse

  Reactie op el-g: Bovendien is de Da Vinci Code dermate duur om uit te zenden, dat het interessanter is om een ‘goedkopere’ film uit te zenden. Dan is het marktaandeel weliswaar iets lager, maar de winst hoger: het blijft uiteindelijk commercie… ;)

 45. N

  Zou IC ooit nog uitgezonden worden?

 46. Newhouse

  Reactie op N: Nope, komt geen vervolg. De eerste seizoenen zijn te bekijken via rtlvideo.nl

 47. mark

  Reactie op Chiel: Ik zei dat ja! Leer mij RTL 4 kennen… Bij elke start van een nieuw seizoen Popstars/SYWBAP/Sterren Dansen Op Het IJs/enz. heeft RTL 4 nog de programmering omgegooid, zo bang zijn ze voor SBS 6. Ik deed overigens een gooi naar de films omdat die eerder dit jaar veel kijkers trokken (The Devil Wears Prada, Ice Age The Meltdown, The DaVinci Code), dus die hadden ze beter kunnen herhalen, want Hitch trok de laatste keer op RTL 4 ook maar 500.000 kijkers. Beetje flauwe langdradige film van 2,5 uur.

 48. mark

  Reactie op Mart: Dat was ik… ;) (zie reactie hierboven)

 49. mark

  Reactie op !#Michael#!: Eerste uitzending Hitch op een woensdag RTL 5 was 700.000, de tweede op een vrijdag RTL 4 (ook bij de start van Popstars!) was 500.000, de derde, weer op een woensdag bij RTL 5 was 600.000, dus zullen we nu naar de 400.000 gaan? Eens kijkers op RTL 4 weg, is altijd kijkers weg?

 50. Geer

  Reactie op Mart: Fijne vakantie gehad vriend?

 51. Chiel

  Reactie op mark: Srry! Al die namen ook haha

 52. Emiel Maier

  Jammer van deze gemiste kans om Elvis op prime time positief te promoten.
  Paul en consorten hebben het niet begrepen hoe je met Elvis en zijn fans moet omgaan. Het feit dat de productie bij de deur al Elvispruiken en Elvisbrillen stonden uit te delen aan mensen waarvan met vond dat er niet voldoende Elvis-touch in hun outfit zat, is mij (en vele ander Elvisfans!) een doorn in het oog. Het wil maar niet in de hersenen van de media en journaille doordringen dat Elvisfans geen randdebielen zijn en ook niet als zodanig in de zeik genomen willen worden
  (Paul, kom de volgende keer gerust eens met me praten hoe het wel respectvol kan!!).

  Wellicht dat een presentator met meer affiniteit met Elvis beter gewerkt?
  Ik weet van de de BN’ers dat Mark van Hintum en Martijn Krabbe mega-Elvisfans zijn.
  Dan had bijvoorbeeld het koppel Eric Corton / Martijn Krabbe wellicht beter kunnen boeien, want met Gordon heeft men wel een risico genomen (gezien zijn turbulente geschiedenis van het afgelopen jaar, waardoor mensen zijn afgehaakt).

  Daarbij vind ik dat je Elviskenners die meedoen aan de show niet mag afrekenen op Elvis-gerelateerde vragen die zo ver van het onderwerp afliggen dat het geen juiste kenner oplevert aan het eind.
  Dat die keuze gemaakt is om ervoor te zorgen dat het voor Het Grote Publiek ook leuk blijft om te kijken, heeft achteraf gezien dan ook geen effect gehad.
  Had het dan maar puur voor de Elvis-geintresseerde mensen gehouden… (en die zijn er echt genoeg!!!)

  (Ben benieuwd naar de reactie van Joop van den Ende: die heeft de nodige centjes in de musical Love Me Tender gepompt en zich aan Waar Is Elvis gelieerd. Heeft de negatieve smaak aangaande Waar Is Elvis effect op de kaartverkoop…?)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.