2,5 miljoen kijkers voor Nederland – Engeland

Geplaatst op do 13 aug 2009 om 8:20


De kijkcijfers van woensdag 12 augustus 2009 (SKO)

Nederland – Engeland (SBS6, 20:39) – De oefeninterland Nederland – Engeland trok woensdag 2.466.000 kijkers (madl: 40.5%) naar SBS 6. Daarmee bezet het liveverslag van de voetbalwedstrijd de eerste positie in de kijkcijfer top-15 van de dag. Nederland – Engeland eindigde in een 2-2 stand. Voor de rust stond Oranje nog met twee doelpunten voor. “Engeland was in de tweede helft veel beter. Dat had vooral te maken met de kwaliteit van hun wissels“, zegt bonds- coach Bert van Marwijk.

Rafael van der Vaart kwam woensdag ook in actie. Hoewel de voetballer geen speeltijd krijgt bij Real Madrid, geeft Oranje hem wel een kans. “Ik was daar heel blij mee“, aldus Van der Vaart in Telesport. “Ik beschouw dit toch als een blijk van waardering. De bondscoach was kennelijk niet vergeten dat ik in de laatste interlands wel aardig heb gevoetbald. Het was een intikkertje maar mijn naam staat toch weer op het bord. En dat is in mijn situatie extra meegenomen. Ik heb nog ruim twee weken om een nieuwe club te vinden. Dit helpt alleen maar mee.

Onderzoek in Gori: De dood van Stan Storimans (RTL4, 23:01) – Een jaar geleden overleed de Nederlandse cameraman Stan Storimans tijdens een aanslag in  de Georgische stad Gori. Voor de documentaire Onderzoek in Gori – de dood van Stan Storimans ging collega Jeroen Akkermans terug om de ware toedracht van deze raketaanval te onderzoeken. Akkermans in de GPD-bladen: “Wij tonen in deze documentaire aan dat Rusland ons voor de gek zit te houden. Het was een aanval op een burgerdoel. Dat wordt overduidelijk. Nu is het wachten op een schuldbekentenis van de hoogste top. Ik wil dat de politieke leiding de verantwoording neemt voor de aanval op het plein.” De documentaire Onderzoek in Gori: De dood van Stan Storimans werd woensdagavond laat door 344.000 mensen (madl: 8.8%) bekeken.

Achter de Voordeur (NCRV, Ned2, 21:29) – In het tweede seizoen van de achtdelige NCRV-serie Achter de voordeur worden wederom willekeurige Nederlandse straten bezocht en kijken Nederlanders weer binnen bij hun buren. “Hierdoor worden gaandeweg allerlei vooroordelen en aannames over elkaar ontzenuwd“, legt een zegsman van de NCRV uit. “Centraal staan de authentieke en soms heftige verhalen, die onverwacht achter een willekeurige voordeur schuil blijken te gaan en die zowel de betreffende straatgenoot als de kijker écht raken.” De eerste aflevering van Achter de Voordeur trok woensdag 478.000 kijkers (madl: 7.6%).

De Top 15-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
29 Reacties op “2,5 miljoen kijkers voor Nederland – Engeland”


 1. Mark

  Grappig om te zien dat Nederland 1 fier overeind blijft tijdens het voetbal.

 2. nvhusnb

  mooie documentaire

 3. Paul

  Reactie op Mark:
  Nou, nou, dat valt toch wel mee. Zowel Kunst&Kitch als Midsomer Murders scoren aanzienlijk minder kijkers ivm vorige week. Laatstgenoemde trok vorige week (toen het zulk lekker weer was) 1.095.000 kijkers, gisteren 795.000.
  Uiteraard niet heel slecht, maar ‘fier overeind’ is wat overdreven.

 4. annemiek

  Midsomer Murders was een slecht aflevering dit keer die ik trouwens al 4x had gezien dus denk dat minder mensen hebben gekeken.

 5. Vinc

  Weten we dus ook dat fier overeind bij Marc niet zo heel veel voorstelt.

 6. Chiel

  Reactie op annemiek: En toch kijk jij 4 keer naar een slechte aflevering?! Zegt ook wel wat over jou natuurlijk :)

 7. Newhouse

  Ik heb gister laat op de avond toch maar gekeken naar Onderzoek in Gori: De dood van Stan Storimans, en ik moet zeggen: ik was best onder de indruk. Ik heb enorm veel waardering gekregen voor Jeroen Akkermans: ik besefte me gister pas wat deze man heeft doorgemaakt, verschrikkelijk.
  Petje af voor de makers: ze laten zien dat er voor ware journalisten maar één reactie mogelijk is op een dergelijk verschrikkelijk gebeuren: een journalistiek product. Geslaagd & met 8.8% mad ook prima bekeken.
  Laten we hopen dat de Russen het boetekleed aantrekken & dat het gebruik van clusterbommen in de toekomst wordt tegen gegaan.

  Reactie op Vinc: Wat mij betreft zou je wel wat minder vaak op de persoon kunnen spelen. Hoewel ik om deze opmerking wel kon lachen ;)

 8. Vinc

  Jaah, ik vond hem zelf ook leuk. Ik ben net als Wilfred Genee, ik lig nog steeds te lachen hier.

 9. annemiek

  Reactie op Chiel:
  Daarmee bedoel ik dat hij al heel vaak op tv is geweest…

 10. Chiel

  Reactie op annemiek: Ik lees toch echt dat je m al 4 keer hebt gezien.

 11. Nederland 5

  Ik heb een vraag. Bij elk artikel staat: Geplaatst door Mediacourant in ……….
  Bij dit artikel staat bijvoorbeeld: Geplaatst door Mediacourant in Kijkcijfers.

  Mijn idee is dat dit niet correct is en dat dit zou moeten worden gewijzigd in: Geplaatst in Mediacourant door ………………

  Klopt dit of zie ik het fout?

 12. Daan

  Reactie op Nederland 5: Mediacourant plaats de berichten in een categorie, zoals hiernaast staan aangegeven. Het staat er dus juist.

 13. annemiek

  Reactie op Chiel:
  Heb jij niks beter te doen dan dingen verkeerd interpreteren?

 14. Nederland 5

  Reactie op Daan: Bedankt.

 15. Vinc

  Reactie op annemiek:

  Neeh, annemiek, Chiel heeft jou niet verkeerd geinterpreteerd. Jij hebt verkeerd geformuleerd. Je moet wel de schuld bij de juiste persoon leggen.

 16. René

  Ik dacht dat “Achter de voordeur” een nieuw programma was. Lees ik hierboven dat het al het 2e seizoen is.
  Ik vond het best aardig. Er valt wel meer uit het concept te halen.
  Best aardige cijfers trouwens (478.000)

 17. nvhusnb

  RTL GEEN RECLAME TUSSEN DE UUR DUURENDE DOCUMENTAIRE, ECHTE KLASSEN!

 18. mark

  Reactie op nvhusnb: Er was gewoon geen reclame beschikbaar, niemand wilde hun spotjes ertussen hebben omdat lage cijfers tegenover voetbal al gegarandeerd waren. Komt trouwens wel vaker voor dat RTL 4 geen reclame uitzend late night. In de hh van RTL Boulevard & Ik Kom Bij Je Eten zit ook vrijwel geen reclame, daar waar SBS 6 midden in de nacht nog een film kan uitzenden met 4 of 5 reclameblokken van 7 minuten per stuk. Doen ze daar toch goed bij SBS; RTL draait zo alleen maar verlies.

 19. mark

  Zat Gerard Joling ook midden in de wedstrijd met z’n Even Gerard A.U.B.? Ik heb het niet gezien, vandaar. Dat moet toch haast wel, als ze het elke dag al twee weken doen tussen de films en series. Of durfden ze het niet vanwege boze reacties van voetbalfans. :lol:

 20. Anoniem

  iedereen hier loop te zeiken als de kijkcijfers van rtl boulevard iets minder zijn en dat dat komt door de aanwezigheid van gordon…. maar gisteren scoorde boulevard bijna 1 miljoen en gordon zit er en dan hoor je niemand…….

 21. Chiel

  Reactie op mark: Bij De Opvoedpolitie en De Hotelpolitie was ook weinig/geen reclame.

 22. Anoniem

  Reactie op mark:

  Er zit ALTIJD reclame tussen de programma’s van RTL. Ook al zijn het maar 2 of 3 reclames. Maar RTL vond het (terecht) niet gepast om reclame uit te zenden tijdens de documentaire over Stan Storimans.

 23. Bram

  Dat er geen reclame in de documentaire zat was inderdaad een bewuste keuze. Na de documentaire kwam wel reclame en daarna tijdens RTL Boulevard waren de reclameblokken ook behoorlijk lang.

  Afgelopen zaterdagnacht zat er overigens helemaal geen reclame in Baantjer. Dat vond ik wel opmerkelijk.

 24. Box

  Even klagen over de regie en commentaar. Hoe is het nou toch mogelijk dat een regisseur 2x een voorbereiding van een doelpunt mist!!!

  Onbegrijpelijk.

  Zo zie je maar weer, hoe meer geschakel tussen de vele camera’s hoe minder voetbal je ziet. Ook het commentaar was nogal matig. Veel weetjes en feitjes. “Weet u dat Huntelaar 3x moet peoen voor een wedstrijd?” Analiseer de wedstrijd nou gewoon jongens! En als ik voetbal kijk…. kijk ik voetbal en geen Popstars! Dus opzouten met die Joling voortaan.

  Voetbal verslaan is een vak!

 25. Johan

  Reactie op Box:

  omdat het geproduceert wordt door gasten die zelf niet van voetbal houden

 26. Tijn

  Ik heb de documentaire helaas moeten missen, maar is vast nog wel op rtl gemist terug te vinden.

  Dat voetbal heeft gescoord is geen verrassing. Wat mij wel opvalt is dat Boulevard redelijk goed scoort, er zijn blijkbaar nog genoeg mensen die Gordon wel kunnen waarderen (mag ook wel eens gezegd worden).

  Verder weinig verrassingen. Laat het TV seizoen maar beginnen, en hopelijk een aantal goede discussies op Mediacourant.

 27. Anoniem

  even een compliment voor on air met harm edens, dit programma is zo veel beter dan de zomer draait door, harm weet precies de goede en niet standaard vragen te stellen

 28. Richard2

  Reactie op Anonymous: Compleet mee eens. Verdient meer waardering van de kijker wat mij betreft.

 29. Timon v Leeuwen

  Ja, wat brengt SBS dat voetbal bagger.

  De verandering van presentator Jan Joost van Gangelen en Edward van Cuilenborg is toch een hele grote achteruitgang maar ook Louis van Gaal is 2x beter in analyses geven als Jaap Stam en Ruud Gullit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.