2,5 miljoen kijkers voor Nederland – Engeland


De kijkcijfers van woensdag 12 augustus 2009 (SKO)

Nederland – Engeland (SBS6, 20:39) – De oefeninterland Nederland – Engeland trok woensdag 2.466.000 kijkers (madl: 40.5%) naar SBS 6. Daarmee bezet het liveverslag van de voetbalwedstrijd de eerste positie in de kijkcijfer top-15 van de dag. Nederland – Engeland eindigde in een 2-2 stand. Voor de rust stond Oranje nog met twee doelpunten voor. “Engeland was in de tweede helft veel beter. Dat had vooral te maken met de kwaliteit van hun wissels“, zegt bonds- coach Bert van Marwijk.

Rafael van der Vaart kwam woensdag ook in actie. Hoewel de voetballer geen speeltijd krijgt bij Real Madrid, geeft Oranje hem wel een kans. “Ik was daar heel blij mee“, aldus Van der Vaart in Telesport. “Ik beschouw dit toch als een blijk van waardering. De bondscoach was kennelijk niet vergeten dat ik in de laatste interlands wel aardig heb gevoetbald. Het was een intikkertje maar mijn naam staat toch weer op het bord. En dat is in mijn situatie extra meegenomen. Ik heb nog ruim twee weken om een nieuwe club te vinden. Dit helpt alleen maar mee.

Onderzoek in Gori: De dood van Stan Storimans (RTL4, 23:01) – Een jaar geleden overleed de Nederlandse cameraman Stan Storimans tijdens een aanslag in  de Georgische stad Gori. Voor de documentaire Onderzoek in Gori – de dood van Stan Storimans ging collega Jeroen Akkermans terug om de ware toedracht van deze raketaanval te onderzoeken. Akkermans in de GPD-bladen: “Wij tonen in deze documentaire aan dat Rusland ons voor de gek zit te houden. Het was een aanval op een burgerdoel. Dat wordt overduidelijk. Nu is het wachten op een schuldbekentenis van de hoogste top. Ik wil dat de politieke leiding de verantwoording neemt voor de aanval op het plein.” De documentaire Onderzoek in Gori: De dood van Stan Storimans werd woensdagavond laat door 344.000 mensen (madl: 8.8%) bekeken.

Achter de Voordeur (NCRV, Ned2, 21:29) – In het tweede seizoen van de achtdelige NCRV-serie Achter de voordeur worden wederom willekeurige Nederlandse straten bezocht en kijken Nederlanders weer binnen bij hun buren. “Hierdoor worden gaandeweg allerlei vooroordelen en aannames over elkaar ontzenuwd“, legt een zegsman van de NCRV uit. “Centraal staan de authentieke en soms heftige verhalen, die onverwacht achter een willekeurige voordeur schuil blijken te gaan en die zowel de betreffende straatgenoot als de kijker écht raken.” De eerste aflevering van Achter de Voordeur trok woensdag 478.000 kijkers (madl: 7.6%).

De Top 15-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen