Powned teleurgesteld over uitlekken programma-idee

Geplaatst op Tue 04 Aug 2009 om 13:07

Foto: SBSPowned vindt het bijzonder jammer dat het plan voor het nieuwe programma Het Voorgesprek vorige week is uitgelekt via De Volkskrant. In dit programma wilde de Geenstijl-omroep stiekem bekende Nederlanders filmen, die denken dat ze worden voorbereid op een interview. Door het uitlekken van het format is dat niet meer mogelijk. “Een beetje een tragisch verhaal dit. Het was een topidee. Ontzettend jammer dat het is uitgelekt“, zegt Jan Bennink, secretaris van Powned, in HP De Tijd.

Jan Bennink is teleurgesteld. “Maar, laten we er ook geen drama van maken. Er valt nu niets meer aan te doen. Het wordt moeilijk om het nog door te zetten. Maar zeg nooit nooit. You never know. Het zou toch zomaar kunnen dat we het wel doen.

Een ander programma-idee van Powned is het oprichten van een politieke partij. “We beginnen helemaal from scratch, zonder ideeën, leider, etcetera. Leden en/of kijkers gaan alles bepalen. De bedoeling is dat het evolueert tot een echte partij en dat het ook daadwerkelijk iets gaat opleveren. Elke stap wordt uitgezonden op tv.
22 Reacties op “Powned teleurgesteld over uitlekken programma-idee”


 1. helaas

  Jammer voor Powned, aan de andere kant bespaart het ons een hoop troep en hun een hoop werk.

 2. Nederland 5

  Als het nu al fout gaat ben ik benieuwd naar de volgende fout.

 3. Mark

  Ik wil niet heel veel zeggen, maar dit stond al lang en breed in hun beleidsplan die nota bene op Geenstijl gepubliceerd werd. Wat zeiken ze?

 4. Anonymous

  Dit vind ik anders een actie die Geenstijl ook had kunnen doen bij een programma, dus niet zeuren..

 5. Frank

  Reactie op Mark: Onleesbaar ja..

 6. keesjan

  goh wat een vernieuwende tv een programma met bn ers die in hun voorbereiding naar een tv interview gedraaid worden,ja,stiekem,geef ze nu alvast exstra zendtijd zo leuk en orgineel allemaal!!!

 7. Timon v Leeuwen

  Over een jaar is iedereen het weer vergeten!

 8. Geen bewonderaar

  Misschien een leuk idee voor PowNed om mensen te interviewen, die ze laten zitten op een windkussen. Lachen, joh!

 9. Paul

  Net zo’n fantastisch idee als De KickboksSchool, waarin hangjeugd worden omgetoverd tot kickboksers….

 10. Anonymous

  Maar nog zal er geen enkele BN-er zijn die met Powned een voorgesprek wil voeren uit angst dat het toch opgenomen wordt. Want zeggen dat het nu komt te vervallen, betekent niet dat dat ook zo is. Door dit te zeggen ‘lijkt’ de kust weer veilig maar of die dat ook is….
  Ik denk dat Powned erg veel moeite gaat krijgen om BN-ers aan hn programma’s mee te laten werken.

 11. Bart V.

  kunnen die lui niet een uurtje vullen via BNN of VPRO daar hoef je toch niet weer zo’n hele eigen omroep voor te beginnen? Iedere doelgroep straks zijn eigen publieke omroepvereniging? Kan de ANWB ook wel een omroep beginnen.

 12. spin

  Guttegut, wat een nijd. Angst voor verandering?

  Los van de vraag of hun formats en/of denkbeelden al dan niet leuk of vernieuwend zijn, zou de de toetreding van Powned de PO veel goed doen. Ze vertegenwoordigen ontegenzeggelijk een maatschappelijke stroming, die in het huidige bestel nog niet is vertegenwoordigd. Maar belangrijker nog: het zou een welkom tegengewicht kunnen worden van het toenemende H’sumse getut en die verlammende keurigheid aldaar.

  Belletje trekken en propjes schieten in plaats van navelstaren. Alleen al daarom!

 13. Larss

  Tja, als ze zelf iets kunnen lekken via GeenStijl wat een ander geheim had willen houden, doen ze het ook. Dus gevalletje lekker pûh.

 14. LD

  Hahahaha!!! Schitterend, de mannen achter GeenStijl zijn boos dat iets uitlekt. En via de oude media ook no (maarja, daar zijn ze nu zelf ook lid van). Tja jongens… het zal wennen zijn aan de andere kant van het media-hek.

  Maar wie kan uitdelen kan toch zeker ook incasseren?

 15. Anonymous

  Reactie op spin:
  En wat is die een maatschappelijke stroming dan?

 16. joe Insider

  Deze jongens komen duidelijk net kijken. De formats (of eerder ideeen…) waar ze het over hebben zijn alles behalve originee.

  De meeste producenten hebben dit soort doorsnee concepten al tijden op de plank liggen.
  Denk powned nou echt dat SBS6 met hun k1 succes nog niet aan zo’n ‘zoektocht’ formatje heeft gedacht?!! haha, laat me niet lachen.

  Politieke partij oprichten is zoooo niet origineel. Weet zo al twee goede producenten op te noemen die dit aan hebben geboden bij publieke omroepen/netmanagers.

  En van dat slappe bnners candid idee: Nu zeggen van we doen het net meer, maar het dan toch wel stiekem doet omdat de bnnners het niet meer verwachten. Lekker voorspelbar…

  Jongens van powned, goede tv maken en bedenken is moeilijker dan jullie denken. Ik zou wat goede mensen van Endemol of Blue circle losweken, want zo wordt het natuurlijk huilen met de pet op.

 17. joe Insider

  Sorry van mijn spelfouten, typ hier in het donker…

 18. Anonymous

  Ik wil inderdaad wel mee wedden dat net nu iedereen denkt dat dit van de baan is, dat ze het alsnog gaan doen.

  Zo kansloos en kinderachtig zijn ze dan ook wel weer.

  Ik vind het prima dat ze tegen een vastgeroest bestel aan willen schoppen, maar moet dat dan met allerlei kinderachtige zendtijdvervuilende programma’s? Zogenaamd briljante formats waar 100 andere bedrijven al rechten op hebben. Amateurs.

  Als het nou nog leuk was. Maar nee. We should be so lucky.

 19. Anonymous

  Reactie op Anonymous:
  “Zo kansloos”

  Ik word zo ongelofelijk moe van dat nieuwe puberwoordje “kansloos”. Zucht … Sorry, maar dat moest er even uit.

 20. Billy

  Roepen dat je ‘tegen de gevestigde orde aan wilt schoppen’ is zoooo burgerlijk. Als manager van 30 plus een beetje tienergedrag gaan zitten vertonen. Net zoals die vrijdagmiddag benen op tafel overleg ideëen van ze. En uiteraard zou Geenstijl zelf ook geen informatie publiceren als dat een ander even niet handig uitkomt. Het zijn immers geen hypocrieten. Toch?

 21. Theo

  Geenstijl Powned, het zijn over het algemeen beddenpissertjes die vroeger geen vrindjes konden krijgen en zich nu botvieren op de samenleving met hun pseudo koddigheid. Maar o wee als men de heren een geintje flikt, dan ga je aan de hoogste boom.

 22. André

  “Brutalen hebben de halve wereld en de dommen geven hun er nog een stukje bij”, zei eens iemand. Weer zeer van toepassing.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.