NCRV bezoekt Nederlandse spookhuizen in nieuwe tv-serie

Televisiemaker Frans Bromet gaat voor het nieuwe programma Spookhuis van de NCRV op zoek naar de herkomst van onverklaarbare verschijnselen in Neder- landse woonhuizen. Dat heeft de NCRV bekendgemaakt. De eerste aflevering, in september op Nederland 2, draait om een verlaten villa in de Wilhelminastraat in Monster, dat vlakbij Den Haag ligt. Volgens omwonenden verliet de laatste eigenaar de woning drie jaar geleden in grote paniek, sindsdien is het huis leeg en onverkoopbaar.

De wildste verhalen doen de ronde: er zou een overleden bewoner rondspoken, er zou iemand van de trap zijn geduwd en meubels schijnen zich spontaan te verplaatsen.

Filmmaker Frans Bromet gelooft niet zo in bovennatuurlijke verschijnselen, maar wordt door de hardnekkige verhalen over het spookhuis toch nieuwsgierig. Hij besluit om Lise, die naar eigen zeggen contact kan maken met overledenen en spookhuizen kan opschonen, te vragen wat zich daar allemaal afspeelt. Zij ‘ziet’ op afstand dertig entiteiten in het huis en ‘hoort’ de reden van hun verblijf aldaar. Als Frans tijdens het draaien hoofdpijn krijgt, slaat de twijfel toe. Zouden er toch geesten bestaan?

De eerste aflevering van NCRV Dokument: Spookhuis is op maandag 14 september, om 22.50 uur op Nederland 2. Eind oktober, voorafgaand aan Halloween, zendt NCRV Dokument de twee andere delen uit van Spookhuis. Daarin bezoekt Frans Bromet samen met Lise een viertal Hollandse huishoudens die last hebben van het occulte.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen