Ex-rechterhand John de Mol zet internationaal tv-bedrijf op

Foto: Daniel AshesRonald Goes, de voormalige directeur van het tv-station Talpa, gaat wereldwijd productiebedrijven opzetten voor Warner Bros, de grootste tv-producent van Ame- rika. Dat heeft Warner Bros donderdag bekendgemaakt. De nieuwe productiedi- visie gaat naast lokale versies van Warner Bros-formats ook lokaal nieuwe programma’s produceren. Goes wordt hiermee concurrent van grote producen- ten als Reinout Oerlemans‘ Eyeworks, BBC Worldwide en Goes’ voormalige werkgever Endemol.

Goes zal als directeur van de internationale televisietak van Warner Bros wereldwijd productiebedrijven gaan opzetten of overkopen. Daarvoor verhuist hij van Nederland naar Engeland. Jeffrey Schlesinger van Warner Bros heeft vertrouwen in de nieuwe strategie. “We denken dat we dankzij de middelen en de creativiteit die we reeds in huis hebben, en het talent waarmee we internationaal willen gaan werken, grote productiebedrijven kunnen opzetten in meerdere landen.

Enkele jaren geleden begeleidde Goes als algemeen directeur de start van John de Mols Talpa. Hij werkt al sinds 1991 bij de commerciële televisie. In 1995 stond hij aan de wieg van SBS Broadcasting. Op managementniveau is hij betrokken geweest bij het opzetten van vijf commerciële tv-zenders: RTL5, Yorin, SBS6, Net5 en Veronica.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen