Gerard en Beau presenteren tv-show Hole in the Wall

Foto: Nick van OrmondtDe grote amusementsshow die Gerard Joling en Beau van Erven Dorens in het najaar presenteren bij SBS 6 is Hole in the Wall. Dat bleek donderdagmorgen tijdens de najaarspresentatie van SBS 6. “SBS legde een jaar geleden de hand op dit internationale succesformat“, aldus een zegsman. “Iedere week gaan twee teams de strijd met elkaar aan. De team- leden moeten de meest onmogelijke posities aannemen om zich steeds door de vreemde vormen in een bewegende muur te manoeuvreren.”

Hole in the Wall is volgens een woordvoerder van SBS ,,een ongekend succes” in het buitenland. “Sinds de lancering in Japan, waar de show elke week marktleider is met een gemiddeld aandeel van 40,1 procent, is het programma binnen 12 maanden verkocht aan 22 landen, waaronder Amerika, Australië, Argentinië, Rusland en Engeland. De BBC heeft wegens groot succes net een tweede seizoen besteld.”

Het programma wordt ook wel ‘levend Tetris’ genoemd, een verwijzing naar het spel waarin men blokken met verschillende vormen in de daarvoor geschikte ruimtes moeten zien te plaatsen. “In Nederland zullen wekelijks steeds andere teams met de voorgevormde figuurtjes in de muur worden geconfronteerd. De muur komt met grote snelheid op de deelnemers af en wanneer zij hun lichaam niet op tijd in de juiste positie hebben gebracht, resulteert dit in puntenverlies en een meedogenloze val in het zwembad. Het spel wordt iedere ronde moeilijker, met op het eerste oog onmogelijke groepsposes voor het hele team.”

Hole in the Wall is de eerste presentatieklus voor Beau van Erven Dorens bij SBS 6. Zijn team neemt het wekelijks op tegen het team dat onder leiding staat van Gerard Joling. Hole in the Wall wordt geproduceerd door Blue Circle.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen