EO verbiedt Manuel Venderbos mee te varen op homoboot

Foto: EOEO-presentator Manuel Venderbos krijgt van de directie geen toestemming om in augustus mee te varen op een boot met homo’s en lesbiënnes tijdens de Gay Pride in Amsterdam. De EO wil alleen de “eigen programma’s en media” gebrui- ken om met haar achterban te praten over homoseksualiteit. “Wij denken dat deelname van een presentator aan de Gay Pride – zelfs met de beste bedoelingen – tot ongewenste richtingen in het gesprek kan leiden“, laat de EO weten in de Gaykrant.

Manuel Venderbos legt zich er bij neer, maar vindt het wel jammer. “Juist door de aanwezigheid op een evenement als dit kun je als christen iets laten zien van de liefde van God, ook voor homo’s“, zo laat hij weten in de Gaykrant.

De presentator was uitgenodigd door het Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit (LKP). Het LKP is teleurgesteld. ”Door mee te varen had EO-boegbeeld Venderbos een positief signaal af kunnen geven dat christen-zijn en homo-zijn samen kunnen gaan”, aldus een woordvoerder tegen het ANP.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen