Directie EO slaat uitnodiging Gay Pride af

Foto: EODe organisatie van de Gay Pride heeft de directie van de Evangelische Omroep uit- genodigd om zaterdag te komen kijken naar de botenparade, maar de publieke omroep heeft laten weten niet te komen. Dat heeft voorzitter Frank van Dalen van organisator ProGay tegen het ANP gezegd. Van Dalen wilde de omroep uitnodigen, omdat er ook homoseksuele gelovigen zijn. “De directie is op vakan- tie, dus kan niet eens op de uitnodiging in gaan“, laat een woordvoerder van de EO in een reactie weten.

Als de directie wel aanwezig was geweest, zou de EO ook niet op de uitnodiging in zijn gegaan. “Dit valt in dezelfde categorie als waarom Manuel Venderbos niet in een bootje meevaart.”

De organisatie nodigde de EO uit omdat presentator Venderbos geen toestemming kreeg om mee te varen op een boot, omdat de omroep homoseksualiteit alleen via eigen kanalen wil bespreken. “Keer uw rug niet naar de maatschappij en naar de homoseksuele gelovigen die u bij hun avontuur willen betrekken“, vindt Van Dalen.

De EO benadrukt dat homoseksualiteit een belangrijk thema is binnen de omroep. “Homodiscriminatie is een groot probleem in de maatschappij, dat vinden wij ook, maar dat betekent nog niet dat je op elke uitnodiging hoeft in te gaan.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen