Comedy Central trots op Emmy-nominaties

Comedy Central is er trots op dat veel series met een Emmy-nominatie te zien zijn bij de televisiezender. Dat heeft een zegsvrouw van Comedy Central vandaag laten weten. “De jaarlijkse Emmy nominaties zijn een feit. In de categorie beste comedyseries zijn van de zeven nominaties maar liefst vijf series genomineerd die exclusief op Comedy Central worden uitgezonden. Naast The Office, 30 Rock en Weeds is ook de nieuwe aanwinst van Comedy Central Entourage genomineerd.”

De vijfde nominatie is voor een animatieserie. “Family Guy is de eerste animatie serie in bijna 50 jaar tijd die genomineerd is voor beste comedy serie. The Flintstones is de enige animatieserie die dit ooit eerder gelukt is.”

Ook zijn verschillende acteurs en actrices genomineerd voor hun rol in een van deze series. “Voor beste actrice in een comedy zijn onder andere Tina Fey uit 30 Rock genomineerd en Mary-Louise Parker uit Weeds. Voor beste acteur gaan Steve Carell uit The Office en Alec Baltwin uit 30 Rock de strijd met elkaar aan.”

Family Guy is van maandag tot en met donderdag om 20.30 uur te zien op Comedy Central, 30 Rock is op zondag om 21.40 uur te zien en Weeds volgt gelijk daarna om 22.15 uur. Entourage is vanaf 2 augustus elke zondag om 20.00 uur te zien en The Office begint in 2010 met een nieuw seizoen op zondag. “Het is een bevestiging voor de zender dat de nieuwe zondagavond programmering zich met recht de eredivisie op het gebied van comedy mag noemen.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen