Christenen in actie tegen KRO-programma Blootgewoon

Geplaatst op Fri 17 Jul 2009 om 11:10Foto: Patricia SteurDe organisatie Christenen voor de Waar- heid roept mensen op om in actie te komen tegen het nieuwe KRO-programma Blootgewoon. In dit programma gaan tien groepen mensen uit de kleren voor een naaktkalender, die verkocht wordt voor het goede doel. Ook presentatrice Anita Witzier poseerde naakt. Voorzitter Jan de Bruin spreekt in een persbericht van ‘zedeloosheid’. “De KRO geeft met eigen woorden aan dat zij helaas moreel diep zijn gezonken“, zo laat De Bruin weten.

Jan de Bruin: “Er zijn zoveel verrassende, leuke en originele manieren te bedenken om met een groep mensen geld of middelen in te zamelen voor een goed doel. Maar om de gewone burgers te bewegen om met een hele groep naakt te poseren voor de kamera, is niets anders dan zedeloosheid en zal de verseksualisering in de samenleving alleen maar doen toenemen.  Het woord ‘integer’ zou de KRO hierom niet eens in de mond mogen nemen. Christenen voor de Waarheid wil medestanders oproepen een protestbrief te schrijven aan de KRO.


30 Reacties op “Christenen in actie tegen KRO-programma Blootgewoon”


 1. Jan

  Altijd die zeurende christenen… Vermoeiend.

 2. Rem

  pff beginnen die christenen nou weer, halllooo het is 2009 TE LAAT!!!

 3. Lies

  Gratis publiciteit!

 4. Frank | ONM Tha Bomb

  Wat verschrikkelijk bekrompen weer zeg…

 5. Johan

  als het naar fuctioneel is, zou Herman Finkers zeggen

 6. ISOAPS.nl

  Ze willen natuurlijk gewoon aandacht, en dat is gelukt… Kamera met een k- schrijven ipv. een c-. :roll:

 7. bart

  Ik zou er niet voor voelen om zo met mijn collega`s op de foto te gaan.

  http://www.humo.be/tws/deze-week/13619/de-naaktkalender-achter-de-coulissen-van-saartje-vandendriessche.html

 8. Arrowhead

  Dit keer hebben de christenen gelijk, de reden is tot daar aan toe, maar ik zit hier ook niet op te wachten

 9. AK

  grrrrrrrrrrrrrr….istenen

 10. LD

  Oei.. blootheid, wat nu!? Dat dit nog bestaat zeg, Christenen op hun smalst.

 11. Gerrit Pzalm

  Haha wat een protest! Sjongejongejonge… Dit is toch een lachertje! Wie is er trouwens begonnen met dat naakt? Adam en Eva toch? Daar is die hele verseksualisering mee begonnen.

 12. m

  Alweer een dubieus clubje engerds dat graag in de media willen.
  Tijd om geen aandacht hier aan te schenken

 13. Anonymous

  Die jezus Christus liep toch ook altijd naakt

 14. Remy

  “Hey kijk die mensen nou met die spandoekjes, ze willen “blootgewoon” niet op tv”.

  “-Ow..oke, hun mening”

 15. De waarnemer

  Ligt het nou aan mij of ben ik nu de enige die niks bijzonders aan die foto van Anita zie? Welk bloot?

 16. Sjaak vd P

  “Christenen voor de waarheid”? Riekt naar een kruistocht naar monopoly. Houd dat gezever eens binnenmuurs, hebben jullie genoeg kerken voor dacht ik zo

 17. mark

  Je ziet toch niks, het is smaakvol gedaan. En het is voor een goed doel, is het nog niet goed…

 18. mark

  Een opgewarmt lijk naakt. Gatver nog al logisch dat de christenen in protest gaan. Wie volgt de hersendodende yvonne Jaspers??

 19. arno

  Wat een gezeik weer! Het gaat om het goede doel! Heel christelijk dus!!

 20. Jan

  Afgezien van het feit dat ik haar veel te mager vind en om die reden de foto voor mij afstotend werkt: die christenen moeten hun mond houden en vooral stoppen met hun pogingen om NL weer een paar eeuwen terug in de tijd te krijgen! Jullie zijn onderhand fossielen, anders ga je lekker in de biblebelt wonen waar wij geen last van jullie en je sprookjesfiguur hebben.

 21. Frits

  Welke waarheid?????????

 22. Anonymous

  Hoe was het ook al weer? o ja JE WAS JONG EN JE WILT WAT!!!!!!

 23. Benny vd V

  Als je, Omdat je christen bent. Muziek, kunst, cultuur, films etc etc. gaat verbieden, Dan ga je mensen verbieden hoe ze zich mogen uiten, en dan onderdruk je ideeën. En dat is zéér gevaarlijk. In realiteit hebben ze geen poot om op te staan, En leven we nog steeds in een vrij Europa. En gelukkig krijgen ze zelden hun zin. Nederland leeft nu in het jaar 2009, En NIET in het jaar 1940. De tijd van fascisme en totalitaire regime is voorbij! De christenen moet ooit eens leren zich aan te passen aan de ‘gewone’ burger en als ze het niet bevalt, Dan gaan ze maar ergens anders!! wonen.

 24. André

  Bloot heelgewoon niets minder of meer , dus niets mis mee , gewoon bloot,
  zouden we allemaal eens moeten doen .1 met de natuur en de schepping
  zelf ben ik christelijk dus waarom dit verbieden gewoon respect daar draait het om

 25. Benny vd V

  En hoezo gewone burgers? Omdat ik weiger in een god te geloven en te leven in een fantasie wereldje, Ben ik opeens abnormaal? Vinden de christenen voor de waarheid dan dat ik niet mee tel in de maatschappij? Een mens mag best ergens een mening over hebben en iets aanstootgevend vinden, Maar we gaan NIET als een dictator opeens alles verbieden en verbannen. Het gevaarlijke aan groepen zoals christenen voor de waarheid en de sgp is. Is dat er nauwelijks rationeel mee te praten is. Ze vinden iets, Ze willen resoluut iets verboden zien. En anders is het land te klein. Deze mensen missen empathie en redelijkheid.

 26. Benny vd V

  Als Geert Wilders nu ook eens wat gaat doen aan al die extrmistische, fascistoïde christenen dan krijgt hij mijn stem.

 27. yossarian

  En Adam en Eva dan? Waren die ook niet.. Mocht dat dan ook niet? Het is slecht gesteld met de bijbelse kennis van meneer Jan de Bruin.

 28. 'jim

  ik heb tot nu toe in mijn leven nog nooit begrepen wat het negatieve aspect van bloot of sex is, het ligt in ons instinct, we worden er vrolijk van, het gaat stress en woede tegen, het is niet schadelijk voor het lichaam, de geest of andere mensen, het is gewoon de natuur

  maarja christenen geloven niet in de natuur, ze geloven alleen in de fictie die iemand ongeveer tweeduizend jaar geleden heeft geschreven, gevaarlijke mensen vind ik het

 29. Marcel

  Christenen die tegen bloot zijn? Je hoort niks anders dan dominees die niet van kleine jongetjes af kunnen blijven, daar moeten ze zich eens druk over maken.
  Ze zouden bijvoorbeeld voor elke dominee die de fout in gaat een kruis kunnen maken om hem daar aan te nagelen.
  En dan dat verhaal van die appel…pfffffffff…alsof je door het bijten in een appel ineens niet meer bloot mag zijn, wat een raar sprookjesboek is het toch.

 30. Marcel

  Reactie op ‘jim:
  Gesproken als een weldenkend iemand, daar hou ik van hoor.
  Bewijzen zijn vies maar onzin die in een boek staat is het enige juiste waarin zij geloven.
  Levensgevaarlijk die mensen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.