Beau van Erven Dorens presenteert nieuwsshow CQC

Geplaatst op Wed 08 Jul 2009 om 14:50

Beau van Erven Dorens presenteert dit najaar iedere vrijdag de internationale succesformule CQC bij Veronica. Dat zal SBS donderdag bekendmaken op haar najaarspresentatie. CQC is een weke- lijkse nieuwsshow waarin Beau samen met twee medepresentatoren het laatste nieuws doorneemt, waarbij hij zichzelf en anderen niet spaart. De drie mannen in de studio worden bijgestaan door speciale CQC-reporters die opduiken langs rode lopers, bij persconferenties en op grote evenementen.

Gekleed in een zwart maatpak en met bijbehorende zonnebril zullen Beau en zijn twee medepresentatoren iedere vrijdagavond om 21.30 uur te zien zijn op Veronica. De brutale CQC-reporters gaan daarbij in razendsnel gemonteerde nieuwsitems op zoek naar het verhaal achter het nieuws.

De reporters confronteren vele prominente figuren onder andere met eerder gedane uitspraken, met wetten van eigen hand of met hun dubbele moraal. Hun grappige vragen moeten volgens SBS onthullende reportages en ook nieuws opleveren.

CQC staat voor Caiga Quien Caiga (‘koste wat kost’) en is een begrip in Zuid-Amerika. Het programma is door productiebedrijf Eyeworks met veel succes geproduceerd in Argentinië, Chili, Brazilië, Italië, Portugal en Spanje. In deze landen heeft CQC al voor veel spraakmakende momenten gezorgd dankzij verrassende reacties van onder anderen Obama, Hugo Chavez, Fidel Castro, Paris Hilton en Angelina Jolie. CQC is acht keer genomineerd voor een Emmy Award.

Eyeworks van Reinout Oerlemans voerde anderhalf jaar geleden al gesprekken met de netcoördinator van Nederland 3 over Caiga Quien Qaiga, maar uiteindelijk wordt de show nu uitgezonden door Veronica met Beau van Erven Dorens aan het roer.

CQC is vanaf vrijdag 28 augustus wekelijks om 21.30 uur te zien op Veronica.
52 Reacties op “Beau van Erven Dorens presenteert nieuwsshow CQC”


 1. David (2)

  Zal wel een succes worden….. soort NSE niuwe vorm dus, of een soort spin-off van al die andere succesvolle nieuws/talkshow achtige programma’s die Beau op zn naam heeft staan…

 2. SBS less

  Waarom nou toch bij Veronica? Dit gaat het grote publiek echt niet zo gauw vinden. Daar zal SBS een hoop promotie tegenaan moeten gooien.
  Idee lijkt wel leuk al valt of staat zo’n idee natuurlijk met de invulling van de 3 medepresentatoren. 1 ervan laat zich niet moeilijk raden: Jeroen van Koningsbrugge.

 3. Chiel

  Klinkt wel goed! Maar op Veronica? Als ze het maar niet – wat ze dit jaar deden met hun NL programma’s – op de late avond neerzetten.

 4. HIJ

  Ik denk eerder dat het op de Jakhalzen lijkt. Eigenlijk lijken de jakhalzen op CQC want dat was er eerder.

 5. el-g

  Reactie op Chiel: staat bij he… vanaf vrijdag 28 augustus 21.30… na Top Gear

 6. Anonymous

  De Nieuwste Show was hier toch ook gebaseerd?

 7. Chiel

  Reactie op el-g: Alsof er nooit wat veranderd bij SBS ;) Uhhum!

 8. Piepmuis

  Nieuwste show, VOC, TV Nation, the Awful Truth, de Liegende Hollander. Go Bo!

 9. Anonymous

  Ben bang dat het geen succes gaat worden voor Beau. Ten eerste wordt het op Veronica uitgezonden, ten tweede op de overvolle vrijdagavond.

 10. Joost

  Caiga Quien Caiga is echt leuk, tenminste ik ken alleen de Argentijnse versie..maar wel lachen. Hoop dat het wat wordt, maar Beau is er wel geschikt voor.

 11. Willem Docter

  in argentinie en de vs is dit echt een topprogramma…denk dat beau dat heel goed kan, lekker scherp, zelfspot…stoer dat veronica dit doet! geeft de zender echt een boost denk ik…eigenlijk waar BNN het de laatste tijd met een beetje slappe aftreksels laat liggen (voc, sterretje gezocht en straks de tandenborstelshow) toont veronica lef met allemaal nieuwe shows. zin in!

 12. Robie

  En daar is alvast flop nr 1 voor Beau.

 13. Anonymous

  Dit wordt zeker weten geen succes, en dat het op Veronica is helpt al helemaal niet haha…

 14. Hugo

  Orgineel is echt fantastisch! Maar Beau lijkt me nou niet echt geschikt hiervoor. Hij staat zelf altijd op de rooie loper, en nou gaat hij ineens reageren op mensen die te kakken worden gezet op dezelfde premiere of iets dergelijks..

  Daarnaast zegt iets me dat ook Johnny de Mol erbij betrokken wordt. Nou, dan kun je het helemaal vergeten!

 15. el-g

  slim ook… de vrijdag… BNN zend dan op Ned.3 ook dit soort programma’s uit.

 16. Paul

  Is dit het begin van de bewuste, maatschappelijke stroming die Veronica in wil zetten? (ja, sarcastisch)

 17. Bart V.

  “in zwart maatpak en zwarte zonnebril” – De (aan) kleding van de presentatie
  is dus belngrijker dan de inhoud. Als het al wat kan worden, lijkt het me beter vanaf een uur of 23.00 uur op de zaterdagavond bij SBS zelf.
  Had Beau niet al een flop te pakken met “alles voor de kijkcijfers” en van zijn
  talkshow vanuit Desmet is ook niet veel blijven hangen.

 18. Theo

  Hoe is het nu toch mogelijk dat een doorgaans verstandig mens als Beau zich hier weer aan gaat branden na de grote nse flop

 19. sven

  van rtl4 naar veronica, das best een vooruitgang…

 20. Joost

  Reactie op Bart V.:
  Natuurlijk is dat niet belangrijk, maar wel een kenmerk van de show.. het format is iig goed. Geen idee of het bij nuchtere nederlanders aanslaat alleen..

 21. Owen

  Volgens mij zal het niet eens de kijkcijfers van NSE halen. :lol:

 22. Anonymous

  het klinkt al totaal oninteressant. Op vrijdagavond op Veronica?

  Écht briljant geprogrammeerd tegenover Gooische Vrouwen. Maarja, dat wist SBS waarschijnlijk nog niet. Dat GV naar de vrijdagavond zal gaan.

  Kansloze fomule.

 23. Anonymous

  Jammer van Beau! Die verdwijnt in de vergetelijkheid.

 24. marco

  Bij Veronica ???? Beau nu al op zijspoor gezet ?
  Heeft ook niet lang geduurd

 25. Fleur

  Waarom zetten ze het op Veronica? De late zaterdag avond op SBS6 zou toch veel beter werken! Zo vragen ze om een flop..

 26. mark

  Reactie op Anonymous: Inderdaad, het is wachten tot het een of twee uur verschoven wordt, zoals bij Waar is de Mol? Daar gingen ze ook NCIS en zo voorzetten in de hoop dat kijkers bleven hangen. Uiteindelijk kwam het pas om 23:30 of zo, en hetzelfde lot staat dit nieuwe programma te wachten.

 27. mark

  Reactie op Fleur: Ik zou zeggen: late night herhalen op SBS 6, bv op zaterdag 23:15 uur ipv Lachen Om Home Videos hh.

 28. Sandra

  Ik voel een tweede NSE aankomen…….En idd van RTL4 naar Veronica is echt een groot verschil.
  Ik denk dat Beau nu al spijt heeft van zijn beslissing.

 29. Robie

  @ Anonymous 16:13
  Gooische Vrouwen is al om 20:30 – 21:30 te zien op rtl4 en Beau begint pas om 21:30 en staat dus o.a. tegenover “Glitter Glamour Gordon” (rtl4) “Vermist” (ned 1) en de opvolger van “De Lama’s” (ned 3)

  Makkelijk krijgt hij het dan dus evengoed niet :) / :(

 30. Robie

  @ Anonymous 16:13
  Gooische Vrouwen is al om 20:30 – 21:30 te zien op rtl4 en Beau begint pas om 21:30 en staat dus o.a. tegenover “Glitter Glamour Gordon” (rtl4) “Vermist” (ned 1) en de opvolger van “De Lama’s” (ned 3)

  Makkelijk krijgt hij het dan dus evengoed niet /

 31. liz

  CQC is een topprogramma!

 32. Bart

  Beau kan Veronica weer op de kaart zetten, ik ben benieuwd hoe het programma er straks gaat uitzien.

 33. ...

  hij staat dus tegenover vermist, ggg, lama’s, goedbekeken films op 5, Popstars, net5 misdaadavond met eleventh our (500.000 kijkers).

  Dit…
  word een dikke flop.

 34. wiero

  wat een lamlullen hier toch weer! Iedereen die het nu al geen kans geeft, weet volgens mij nieteens wat voor programma het gaat worden.

  Ik vind het juist chill van Beau dat hij uitdagingen aangaat! Prijs dat toch eens!

 35. Hans

  Goed dat ze nu langzaam aan verder gaan investeren in Veronica. Op deze wijze krijgt Veronica echt een gezicht en vult het zijn tijd niet met louter goedkope shows.

 36. www.gtsthuis.web-log.nl

  Succes Beau

 37. Bart V.

  @ Hans (post 35) in mijn opinie kun je beter 1 zender breed programmeren
  met voornamelijk Nederlandse produktie’s en op de nice-zenders (zoals Net 5 en Veronica) films en serie’s. Nu loopt Veronica niet alleen met de PO en RTL te concureren, maar ook met SBS zelf. En daar is zo’n programma dan de dupe van. Bij SBS is ruimte genoeg als je ziet hoeveel ze herhalen en andere troep ze dumpen (de 25 grootste glijpartijen van de eeuw, wegmisbruikers, en dat soort zooi)

 38. Anonymous

  waneer komt dat programa van jack spijkerman.

 39. Roog

  Toen ik voor het eerst van dit format hoorde leek het me een leuk programma dat een groot succes zou kunnen zijn voor Eyeworks.

  Maar ja, dat is inmiddels ruim 2 jaar geleden en daarnaast was het de bedoeling (van Eyeworks) om het bij de NPO (vrijdagavond Nederland 3) onder te brengen.

  Ik kan me (ondanks Beau) niet voorstellen dat dit programma (standaard) boven de 400.000 kijkers uit gaat komen op Veronica.

  Maar als altijd,………………………….we wachten af.

 40. Laus

  Als dit 600.000 man trekt, is Veronica er blij mee!
  Maar of ze het halen??
  Waarom doen ze dit niet op zondagavond op sbs na HVN?

 41. Sandra

  Als het een half miljoen haalt zijn ze al blij.
  Laten we het beste hopen voor Beau.

 42. michel

  Is een leuk programma ind en heeft met Beau wel kans van slagen. Zou het ook gewoon doordeweeks een keer in de herhaling gooien bij Sbs6. Naast Beau zou ik ind Jeoen van Koningbrugge neer zetten en proberen Jakhals Frank weg te kapen bij de Vara!

 43. Bart

  Ik zou graag een talkshow zoals Rur weer zien op tv.

 44. Anonymous

  Wel lef die Beau .

 45. yossarian

  Inderdaad. Je kunt zeggen van hem wat je wilt, maar hij durft wel risico’s aan te gaan. Ik heb altijd een zwak voor deze meneer gehad. Het is iemand van de grote hoogtes en de diepe dalen.

 46. Lisa

  Superleuk dat Veronica dit aandurft, ze proberen het tenminste… Denk wel dat dit erg gaat leven in Nederland!

 47. Jaap

  De Nieuwste Show was gebaseerd op The Daily Show van Comedy Central. De Jakhalzen is losjes gabseerd op CQC. En nu dus de ‘echte’ Nederlandse versie.

 48. Anonymous

  Waarom op Veronica en waarom op vrijdag

 49. LD

  Inderdaad is CQC (Argentijnse versie) een soort Jakhalzen-on-XTC. Vraag me af of ze een toned-down CQC gaan maken of the full-on versie?

 50. Lisa

  Vrijdag is toch een ideale avond… kunnen we Gordon wegzappen!

 51. JaJa

  Is Beau niet too much een personality om op Jakhals-wijze aan de gang te gaan? Misschien tien, of zelfs vijf jaar geleden nog. Maar dat lijkt me voor zijn kaliber een gepasseerd station. Denk niet dat het gaat werken, maar moedig dat hij zo’n vertrouwd nest durft te verlaten om zijn dromen na te jagen.

 52. Tetje

  Weer zo’n rare redenatie. Volgens mij zit het zo: Beau moet 6 mondjes te eten geven, een duur grachtenpand onderhouden plus de daar bijbehorende life style. Een stapje terug willen die lui niets van weten. Nu zit ie voor veel meer bij SBS maar het is en blijft een overtollige zender dat SBS dus ik ben benieuwd hoe lang dat daar nog goed blijft gaan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.