Publieke omroep accepteert Balkenende-norm

De Publieke Omroep accepteert het maximum van 180.000 euro dat minister Plasterk aan de omroepsalarissen wil stellen. Dat zegt voorzitter Henk Hagoort van de Publieke Omroep. In een aantal gevallen mag de nieuwe norm worden overschreden. “Ik had die norm liever wat hoger gezien“, vertelt Hagoort aan het NOS Journaal. “Er ligt ook een norm van de zorgsector: 240.000 euro. Dat had ik ook voorgesteld. Ik begrijp dat daar geen politiek draagvlak voor is, dus dan is het 180.000 euro.”

Hagoort steunt de beloningscode van Plasterk wel. “Ik vind het heel goed dat we een einde maken aan de toestanden die er waren: veertig mensen boven de Balkenende-norm. Dat is afgelopen. Het wordt nu de Balkenende-norm. Individuele omroepen, zoals de KRO, VARA of TROS mogen daar niet van afwijken. In een handjevol gevallen mag de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep dat wel.”

De maximumbeloning van 180.000 euro mag worden overschreden, als een presentator door zijn uniek talent veel kijkers trekt of als een presentator dreigt te worden weggekocht door de concurrentie. Hagoort liet eerder weten dat hij Matthijs van Nieuwkerk en Paul de Leeuw in ieder geval een hoger salaris gunt. Plasterk wil niet op individuele gevallen ingaan. “Maar ik ben wel fan van Paul de Leeuw.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen