Opnames vierde seizoen De co-assistent in Kenia

Foto: SBS/ElvinDe NET 5-dramaserie De co-assistent gaat voor opnames van het vierde seizoen de grens over naar Kenia. In de serie wordt in meerdere afleveringen het werk van de Afrikaanse gezondheidsorganisatie AMREF Flying Doctors in de verhaallijn verweven. Dat heeft NET 5 vandaag laten weten. “Deze unieke samenwerking is tot stand gekomen na een idee van actrice Hanna Verboom, die in de tv-serie de rol van co-assistent Elin Dekkers vertolkt“, vertelt een zegsvrouw.

Hanna Verboom is sinds de start van De co-assistent in 2007 het gezicht van de serie. Inmiddels zijn er met succes twee seizoenen uitgezonden, het derde seizoen is dit najaar te zien bij NET 5. De opnames voor het vierde seizoen van De co-assistent zijn momenteel in volle gang. “Hanna is het brein achter het idee om AMREF in de verhaallijn van De co-assistent te verweven. Ze draagt Afrika namelijk een zeer warm hart toe en zet zich al jaren in voor diverse goede doelen.

“Zo is Hanna vorig jaar voor AMREF Flying Doctors afgereisd naar Oeganda om daar de effecten van klimaatverandering op gezondheid te bekijken. Daarnaast heeft Hanna een eigen humanitaire non-profitorganisatie in het leven geroepen: Stichting Cheruto, die ook zijn oorsprong heeft in Kenia.”

Niet alleen Hanna, maar ook Thom Hoffman (als Dr. Verstraeten), Sytske van der Ster (als Marjolein van der Bijl) en nieuwkomer Tibor Lukacs (als Rob de Ruiter) vertrekken in juni naar Kenia. De Afrikaanse opnames zullen in het najaar van 2010 te zien zijn.

De co-assistent wordt geproduceerd door FourOne.Media.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen