Volop aandacht voor Koninginnedag op televisie

Foto: RVDDe televisiestations besteden vandaag uitgebreid aandacht aan Koninginnedag 2009. In de morgen is het live verslag van het bezoek van koningin Beatrix aan Apeldoorn te zien, waar zij om 10.00 uur wordt ontvangen door burgemeester De Graaf. Astrid Kersseboom presenteert voor deze gelegenheid de uitzending vanuit een tijdelijke studio in Paleis Het Loo. RTL 5 doet laat op de avond verslag van het oranjefeest in Amsterdam en brengt eveneens beelden van het Radio 538-concert op televisie.

De koninklijke familie wordt om 10.00 uur ontvangen in het Oranjepark in Apeldoorn door burgemeester De Graaf. In tegenstelling tot de meeste eerdere Koninginnedagen bezoekt Koningin Beatrix dit jaar maar één stad. Via een tocht door de stad zullen de Koningin en haar familie uiteindelijk uitkomen bij Paleis Het Loo.

Rond de klok van 11.30 uur zendt de NOS een portret uit van prinses Juliana naar aanleiding van haar honderdste geboortedag. Ook wordt dan de jaarlijkse enquête over het koningshuis gepresenteerd. Aansluitend aan het portret en de enquête gaat de live registratie van Koninginnedag 2009 verder. Het gaat dan om de festiviteiten die op Het Loo plaatsvinden. Tijdens een defilé presenteren de omliggende kernen van de gemeente Apeldoorn zich daar. De live uitzending eindigt rond 13.30 uur. In de avond is er om 19.19 uur een samenvatting, eveneens op Nederland 1.

Het programma Andere Tijden blikt vanavond om 21.25 uur op Nederland 2 terug op de huwelijksreis van prinses Juliana en prins Bernhard. Op hetzelfde station is om 22.55 uur het Koninginnedagconcert te zien, vanuit Paleis Noordeinde in Den Haag.

Presentatoren Renate Verbaan, Dennis Weening en Nikkie Plessen zijn de hele dag in de hoofdstad om mee te feesten. De hoogtepunten van deze uitbundige dag zijn ’s avonds om 22.20 uur te zien bij RTL 5. Uiteraard bezoeken ze het Museumplein waar, zoals elk jaar, het populaire Radio 538-concert plaatsvindt. Het RTL 5-trio duikt ook dieper de stad in om te kijken hoe het Oranjefeest verder gevierd wordt. Zo gaan ze ‘boot-hoppen’ in de grachten, doen ze een eettest, zetten ze een ruilactie op touw, nemen ze een kijkje in het Vondelpark en kijken ze of de toeristen zich vermaken.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen