Volop aandacht voor Koninginnedag op televisie

Geplaatst op do 30 apr 2009 om 10:02

Foto: RVDDe televisiestations besteden vandaag uitgebreid aandacht aan Koninginnedag 2009. In de morgen is het live verslag van het bezoek van koningin Beatrix aan Apeldoorn te zien, waar zij om 10.00 uur wordt ontvangen door burgemeester De Graaf. Astrid Kersseboom presenteert voor deze gelegenheid de uitzending vanuit een tijdelijke studio in Paleis Het Loo. RTL 5 doet laat op de avond verslag van het oranjefeest in Amsterdam en brengt eveneens beelden van het Radio 538-concert op televisie.

De koninklijke familie wordt om 10.00 uur ontvangen in het Oranjepark in Apeldoorn door burgemeester De Graaf. In tegenstelling tot de meeste eerdere Koninginnedagen bezoekt Koningin Beatrix dit jaar maar één stad. Via een tocht door de stad zullen de Koningin en haar familie uiteindelijk uitkomen bij Paleis Het Loo.

Rond de klok van 11.30 uur zendt de NOS een portret uit van prinses Juliana naar aanleiding van haar honderdste geboortedag. Ook wordt dan de jaarlijkse enquête over het koningshuis gepresenteerd. Aansluitend aan het portret en de enquête gaat de live registratie van Koninginnedag 2009 verder. Het gaat dan om de festiviteiten die op Het Loo plaatsvinden. Tijdens een defilé presenteren de omliggende kernen van de gemeente Apeldoorn zich daar. De live uitzending eindigt rond 13.30 uur. In de avond is er om 19.19 uur een samenvatting, eveneens op Nederland 1.

Het programma Andere Tijden blikt vanavond om 21.25 uur op Nederland 2 terug op de huwelijksreis van prinses Juliana en prins Bernhard. Op hetzelfde station is om 22.55 uur het Koninginnedagconcert te zien, vanuit Paleis Noordeinde in Den Haag.

Presentatoren Renate Verbaan, Dennis Weening en Nikkie Plessen zijn de hele dag in de hoofdstad om mee te feesten. De hoogtepunten van deze uitbundige dag zijn ’s avonds om 22.20 uur te zien bij RTL 5. Uiteraard bezoeken ze het Museumplein waar, zoals elk jaar, het populaire Radio 538-concert plaatsvindt. Het RTL 5-trio duikt ook dieper de stad in om te kijken hoe het Oranjefeest verder gevierd wordt. Zo gaan ze ‘boot-hoppen’ in de grachten, doen ze een eettest, zetten ze een ruilactie op touw, nemen ze een kijkje in het Vondelpark en kijken ze of de toeristen zich vermaken.
16 Reacties op “Volop aandacht voor Koninginnedag op televisie”


 1. Timor

  Dat ga ik vanavond wel kijken, maar waarom zo laat en niet wat eerder. Schrap dan een keer my name is earl en how i met your mother voor dit. Dan is het meer aansluitend op de koninginnedag van nederland 1.

 2. Jefff00o

  Wooow dik ongeluk (of met opzet) op tv!

 3. elg

  mijn hemel!!!! zit te trillen op de stoel!!!! wat ernstig dit!!!

 4. Jefff00o

  Reactie op elg:
  ja echt! het is echt heftig!

 5. elg

  dit is echt niet toevallig een ongeluk denk ik… je mag natuurlijk niet al snel speculeren maar met zo’n hoge snelheid… in die mensenmassa….

 6. Nick

  sowieso geen ongeluk. Lijkt me stug.. Toch? NOS levert goed werk

 7. elg

  ooggetuige vertelde net: als de auto 20 seconden eerder was geweest had ie de Koninklijke bus geraakt

 8. Jefff00o

  Denk dat het een aanslag was ja! maar dan nog is het echt heftig!

 9. Jefff00o

  Alles van de dag is afgelast

 10. Frank | ONM Tha Bomb

  Ik denk inderdaad dat iemand het parcours op is gereden, daar tegen een vrachtwagen is gereden (de auto was al total loss voor ‘ie tegen het monument aanreed) en vervolgens buiten bewustzijn is geraakt.

  Echt ernstig!!

 11. elg

  mensen dit was echt niet zomaar een ongeluk…. met zo’n snelheid door een grote mensen massa!!! het is al moeilijk om Apeldoorn in en uit te komen, zekers langs het parcour…. oog getuige vertelde net; als de auto 30 seconden eerder was geweest had ie de bus geraakt.

 12. Jefff00o

  Ik vind het wel raar dat niemand van de politie o.i.d meer laat weten, waarschijnlijk zitten er miljoenen mensen te kijken!

 13. elg

  Reactie op Jefff00o: eerst voor de mensen zorgen aldaar en dan kan het nieuws naar buiten… vind dat alllemaal niet zo belangrijk…

 14. Jefff00o

  Reactie op elg:
  Wat denk je van al die mensen die daar stonden en dat gezien hebben?
  Hun vergeten dat nooit van hun leven meer!

 15. elg

  Reactie op Jefff00o: nee dat is zo… maar vind dat hulp aan gewonden en omstanders belangrijker is dan het nieuws naar buiten aan t brengen…

 16. Cubano

  DE grote vraag is: Welk gigantisch onrecht is deze wijlen voorbeeldige Nederlandse staatsburger direct of indirect aangedaan, voordat hij overging tot deze wanhoopsdaad waarbij hij zijn eigen leven opofferde.

  Het gigantisch onrecht naar hem to dat is de werkelijke oorzaak van deze drama!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.