1,5 miljoen kijkers voor Ik Hou Van Holland

Geplaatst op do 30 apr 2009 om 9:42


De kijkcijfers van woensdag 29 april 2009 (SKO)

Foto: Roy BeuskerIk Hou Van Holland: Koninginnedag (RTL4, 20:30) – De bijna tweeënhalf uur durende koninginnedagspecial van Ik Hou Van Holland werd woensdag door 1.501.000 kijkers (madl: 24.7%) beke- ken. Het programma met Linda de Mol, Jeroen van Koningsbrugge en Beau van Erven Dorens bezet daarmee de tweede positie in de kijkcijfer top-15. Ik Hou Van Holland had een primeur: voor het eerst in de geschiedenis van de Postcode Loterij was de trekking woensdagavond live op televisie te volgen.

Emmeloord is een aantal miljonairs rijker dankzij de PostcodeKanjer van 29.750.259 euro. Ook een kleine straat in Numansdorp, bij Rotterdam, viel in de prijzen. Zes bewoners mogen 250.000 euro verdelen. “We zaten naar het voetbal te kijken en toen belde ineens onze dochter: ‘Mam, je hebt geld gewonnen! Ik ben héél erg blij. Wat we met het geld gaan doen? Ik heb nog geen idee“, vertelt een straatbewoonster in het AD. De meeste bewoners keken naar het voetbal op Nederland 3. Petra deed als één van de weinigen niet mee aan de loterij: “Wij doen nooit mee aan de loterij en dat blijft zo. Maar ik vind het leuk voor de buren.

Pieter van Vollenhoven: 70 jaar gewoon anders (TROS, Ned1, 21:33) – Pieter van Vollenhoven stond woensdagavond de hele avond centraal op Nederland 1. Eerst bracht de NOS voor het oog van 1.088.000 kijkers (madl: 18.6%) een portret van de echtgenoot van prinses Margriet, waarna de vandaag 70 jaar geworden Van Vollenhoven ook te zien was in een programma van Ivo Niehe. Deze uitzending, Pieter van Vollenhoven: 70 jaar gewoon anders, trok 1.339.000 kijkers (madl: 21.4%). Twee programma’s op één avond vond Van Vollenhoven zelf ook een beetje teveel van het goede. “Ik vond het aardig dat beiden het wilden doen. Niemand begrijpt waarom dat achter elkaar geplaatst werd. Iets meer scheiding was logisch geweest, denk ik. Eerlijk gezegd lijkt het me voor de makers ook niet leuk dat de twee programma’s achter elkaar gezet zijn.” In Pauw & Witteman werd over de uitzendingen nagesproken.

Superdik – Superdun (RTL4, 22:55) – Dr. Christian Jessen en Anna Richardson zijn terug met een tweede seizoen ‘Superdik – Superdun’  bij RTL 4.  Extreem dikke en extreem dunne mensen worden gemotiveerd hun eet- en leefpatroon te doorbreken, maar gaat dit ze ook lukken? Iedere week krijgt Dr. Jessen twee mensen onder zijn hoede, die met zeer contrasterende eetgewoonten de kliniek binnenkomen. Vijf dagen lang zal de ‘superdunne’ kandidaat de eetgewoontes van de ‘superdikke’ kandidaat overnemen en andersom. Ze helpen elkaar om hun bijzondere eetgewoontes te doorbreken en daardoor gezonder te leven. Superdik – Superdan werd woensdag door 599.000 kijkers (madl: 13.7%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
34 Reacties op “1,5 miljoen kijkers voor Ik Hou Van Holland”


 1. Jefff00o

  woow ned1 3x groter dan sbs6
  rtl4 bijna 3x groter
  Ned3 groter
  en rtl5 hijgt in de nek!

  Verder super leuke uitzending van IHVH

 2. Flip

  SBS is gisteren helemaal ingemaakt door RTL en Ned1, wat een dramatische cijfers voor SBS en Net5!

 3. franco

  klasse van linda de mol. ihvh scoort daarom!!! zij en jeroen houden de vaart erin. rtl wees hier zuinig op. top amusement van een echte presentatrice.denk dat ze nu echt in rijtje willem ruis, jos brink en mies bouwman gezet moet worden. Televizierring is nu echt kwestie van tijd!!!

 4. Robin | ONM Spot

  IHVH was erg leuk :D. Heb er erg om moeten lachen weer xD.

 5. Jan

  Ik vond het heel erg slecht dat Ik Hou Van Holland livebeelden van de winnaars opnam met een mobiele telefoon? Waar slaat dat op? Geen geld voor een cameraploeg?

 6. Flakin

  Ik Hou Van Holland was inderdaad leuk, maar begint dit niet onderhand te vervelen?

 7. Anoniem

  Reactie op Jan:

  Anders hadden ze -volgensmij- 12 cameraploegen moeten laten klaarstaan op verschillende plekken in Nederland (want het was nog niet bekend waar die grote prijs viel).

 8. elg

  vond het hartstikke leuk IHVH!!!! slim gedaan op Koninginnenacht of avond (hoe je het ook wil zeggen ;) We zaten het te kijken met huis vol visite voordat we stad in gingen!!! Stemming kwam erin!!! Alleen dat superdik-superdun erna hadden ze weg kunnen laten! had iets in de sfeer van de avond geprogrammeerd … bv de BLVD special van vorige week rond Beatrix naar deze avond verplaatst om 22.30

 9. Chiel

  Au, de kijkvijfers van NET5 en zeker SBS6. Maar begin vooral met nóg een (kopie van) een verbouwingsprogramma!

 10. elg

  Reactie op Flakin: ik denk eerste volgende keer dat IHVH weer te zien is, is in November

 11. Campingzender6

  IHVH was leuk maar LANG zeg.. 1,5 uur is lang zat… Trouwens was het echt live? had mijn bedenkingen….

 12. Anoniem

  Reactie op Campingzender6: alles was live

 13. Tim20

  Ik had verwacht dat RTL de concurrentie ging wegblazen, maar Ned1 houdt mooi stand, net als het voetbal. SBS had duidelijk een off-day

 14. Timor

  Reactie op Campingzender6: Het was echt live. Ik vond het een leuke uitzending, maar tussendoor heb ik nog wel ruby wax goes dutch gezien, ook leuk.

 15. Jan

  Reactie op Timor: Ik zat me al af te vragen of het echt live was, want normaal heeft RTL 4 dan altijd zo’n logo ‘RTL4 live’. Nu niet.

 16. Jefff00o

  Reactie op Jan:
  Dat vroeg ik me ook af, want normaal hebben ze LIVE er achter staan.
  Maar ik denk niet dat ze het publiek de postcodes al laten weten zegmaar.

  EN bij het bel spel kwam de naam onder in beeld, en werd niet gezegd door Linda, dus ik denk dat ze het gister middag opgenomen hebben.

 17. Timor

  Zelfs ONM scoort hoger dan de verbouwers XXL. SBS zal wel flink balen dat de latere programma’s hoger scoren dan de primetime.

 18. Tim

  Reactie op Jefff00o: Niet altijd, bij RTL Boulevard, RTL Nieuws e.d. staat ook nooit een | LIVE | logo, terwijl dat ook live is…
  Het moet live geweest zijn. Ze heeft toch live met die man staan bellen in het donker, dat kan onmogelijk de dag ervoor zijn opgenomen, anders waren die postcodes al lang zijn uitgelekt, en dan hadden ze bovendien wel geregeld dat die vrouw zelf de deur open deed!

 19. Jefff00o

  Reactie op Tim:
  Ja dat is ook weer waar, maar bij RTL Boulevard en RTL Nieuws is het onzin, want dat is elke dag!

  Maar waarom kwam de naam van de winnaar van het belspel dan in beeld, en zei ze dat niet?

 20. Anoniem

  Het programma was wel live , een tijdje geleden zochten ze via de site van rtl publiek voor deze uitzending en daar stond daadwerkelijk 29 april de avond als opname datum.

 21. Anoniem

  Caroline en Winston liepen toch ook in het DONKER naar buiten.. Gordon stond daar te optreden terwijl hij ’s middags bezig was met Boulevard. Die man die gewonnen had zat in het donker. Oftewel; hartstikke live.

 22. Chiel

  Bij BLVD was er een gesprek tussen Linda en de studio. Dus ze zat daar vast niet voor niks.

  Bij Live and cooking staat het er ook niet LIVE altijd achter.

 23. Tim20: WBMJ

  Sinds wanneer zendt NET 5 Astro TV weer uit? Ik dacht dat dit was afgeschaft?

 24. Chiel

  Reactie op Tim20: WBMJ: Dat was RTL4. NET5 is er nooit mee gestopt.

 25. Tim20: WBMJ

  Reactie op Chiel: oh…

 26. Mark

  IHVH begint wel erg te vervelen. Laatste keer dat ik er naar gekeken heb. Televizier-ring moet dij jaar overigens naar Het Vrije Schaep !

 27. Anoniem

  Reactie op Chiel:

  Live & Cooking is dit seizoen af en toe niet live geweest

 28. Flippo

  Gaat goed met SBS6… ga zo door!

  Doei Tina, doei SBS!

 29. ¿@Michael@?

  Reactie op Flippo: Ik miste je opmerking al.
  Zonder is m’n dag toch niet hetzelfde.

 30. Flippo

  Reactie op ¿@Michael@?: Nou, vermoedelijk heb ik een goede reden om ‘m vandaag weer te plaatsen. Die heb ik eigenlijk 6 a 7 dagen per week…

 31. Hape

  De duidelijkste aanwijzing dat het echt wel live was, was dat linda belde met een man en die zei: ‘m’n vrouw is over tien minuten thuis. Hoe laat is het nu?’
  Waarop Linda meteen antwoordde: ‘het is tien voor elf.’ En dat was het ook precies.

 32. Stefan

  Als het live was dan hebben de decorbouwers er een flinke klus aan gehad om het decor in studio 22 om te bouwen naar die van x factor. Is trouwens wel mogelijk. Toen de million dollar wedding finale live op tv was begonnen de opnames van ik hou van holland ook gelijk die dinsdag daarna.

 33. Campingzender6

  Reactie op Stefan:

  Ik hou van Holland zit in Baarn

 34. Hong van den Berg-Nguyen

  De kijkcijfer van Ik hou van Holland is heel hoog dankzij Beau en Jeroen dat weet ik heel erg zeker naar een paar aflevering. Linda de Mol presenteert het gewoon zoals andere presentatoren en presentratrice niet bijzonder en ook niet beter. Want wat Linda heeft, heeft andere mensen ook. Het is good dat het programma heeft 2 geweldig captains met heel veel ervaring en humor en met ieder eigen manier van acteren hun eigen team vertegenwoordigd. Echte geweldig anders weet ik het zeker dat het heel ander aflopen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.