1,5 miljoen kijkers voor Ik Hou Van Holland


De kijkcijfers van woensdag 29 april 2009 (SKO)

Foto: Roy BeuskerIk Hou Van Holland: Koninginnedag (RTL4, 20:30) – De bijna tweeënhalf uur durende koninginnedagspecial van Ik Hou Van Holland werd woensdag door 1.501.000 kijkers (madl: 24.7%) beke- ken. Het programma met Linda de Mol, Jeroen van Koningsbrugge en Beau van Erven Dorens bezet daarmee de tweede positie in de kijkcijfer top-15. Ik Hou Van Holland had een primeur: voor het eerst in de geschiedenis van de Postcode Loterij was de trekking woensdagavond live op televisie te volgen.

Emmeloord is een aantal miljonairs rijker dankzij de PostcodeKanjer van 29.750.259 euro. Ook een kleine straat in Numansdorp, bij Rotterdam, viel in de prijzen. Zes bewoners mogen 250.000 euro verdelen. “We zaten naar het voetbal te kijken en toen belde ineens onze dochter: ‘Mam, je hebt geld gewonnen! Ik ben héél erg blij. Wat we met het geld gaan doen? Ik heb nog geen idee“, vertelt een straatbewoonster in het AD. De meeste bewoners keken naar het voetbal op Nederland 3. Petra deed als één van de weinigen niet mee aan de loterij: “Wij doen nooit mee aan de loterij en dat blijft zo. Maar ik vind het leuk voor de buren.

Pieter van Vollenhoven: 70 jaar gewoon anders (TROS, Ned1, 21:33) – Pieter van Vollenhoven stond woensdagavond de hele avond centraal op Nederland 1. Eerst bracht de NOS voor het oog van 1.088.000 kijkers (madl: 18.6%) een portret van de echtgenoot van prinses Margriet, waarna de vandaag 70 jaar geworden Van Vollenhoven ook te zien was in een programma van Ivo Niehe. Deze uitzending, Pieter van Vollenhoven: 70 jaar gewoon anders, trok 1.339.000 kijkers (madl: 21.4%). Twee programma’s op één avond vond Van Vollenhoven zelf ook een beetje teveel van het goede. “Ik vond het aardig dat beiden het wilden doen. Niemand begrijpt waarom dat achter elkaar geplaatst werd. Iets meer scheiding was logisch geweest, denk ik. Eerlijk gezegd lijkt het me voor de makers ook niet leuk dat de twee programma’s achter elkaar gezet zijn.” In Pauw & Witteman werd over de uitzendingen nagesproken.

Superdik – Superdun (RTL4, 22:55) – Dr. Christian Jessen en Anna Richardson zijn terug met een tweede seizoen ‘Superdik – Superdun’  bij RTL 4.  Extreem dikke en extreem dunne mensen worden gemotiveerd hun eet- en leefpatroon te doorbreken, maar gaat dit ze ook lukken? Iedere week krijgt Dr. Jessen twee mensen onder zijn hoede, die met zeer contrasterende eetgewoonten de kliniek binnenkomen. Vijf dagen lang zal de ‘superdunne’ kandidaat de eetgewoontes van de ‘superdikke’ kandidaat overnemen en andersom. Ze helpen elkaar om hun bijzondere eetgewoontes te doorbreken en daardoor gezonder te leven. Superdik – Superdan werd woensdag door 599.000 kijkers (madl: 13.7%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen