Jarig NOS Studio Sport ziet kijkcijfers stijgen

Foto: Bastiaan HeusStudio Sport scoort sinds de terugkeer van het Eredivisie voetbal steeds hogere kijkcijfers. Dat laat een zegsvrouw van de Publieke Omroep vandaag weten. Een uitschieter was op zondag 15 maart. Toen stemden 3,2 miljoen mensen af op Nederland 1 voor Studio Sport. De netmanager van Nederland 1, Marcel Peek, is verheugd over de resultaten: “Nu het Eredivisievoetbal weer bij de publieke omroep zit, zijn ook de kijkers teruggekeerd. Studio Sport is en blijft een ijzersterk merk.”

De stijgende kijkcijfers zijn met name te danken aan jongeren in de leeftijd van 20-34 jaar, aldus de zegsvrouw. “Zij zijn in het afgelopen televisieseizoen steeds meer gaan kijken. Ook de kijkcijfers van het Sportjournaal op vrijdag en NOS Studio Sport Eredivisie op zaterdag op Nederland 3 vertonen een stijgende lijn. De best bekeken uitzending op de vrijdag was op 13 maart met ruim 1.1 miljoen kijkers. De uitzendingen van NOS Studio Sport Eredivisie op zaterdag 7 en 14 maart trokken beiden ruim 1.7 miljoen kijkers.”

De programmering van Nederland 1 staat op zondag 5 april voor een groot deel in het teken van het 50-jarig jubileum van NOS Studio Sport. De hele dag brengt de NOS tussen de uitzendingen rondom De Marathon van Rotterdam, De ronde van Vlaanderen en het EK Turnen, beelden en hoogtepunten van de afgelopen 50 jaar. ’s Avonds komt De Reünie (KRO) met een speciale uitzending.

Presentator Rob Kamphues ontvangt in zijn klaslokaal onder andere Theo Reitsma, Mart Smeets, Anette van Trigt, Dione de Graaff en Tom Egbers. Tijdens de uitzending vertellen commentatoren, presentatoren en verslaggevers over hun eigen ervaringen in al die jaren Studio Sport.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen