Esther Kwaks nieuwe programmadirecteur Het Gesprek

Geplaatst op ma 27 apr 2009 om 12:09

Esther Kwaks is per heden benoemd tot Programmadirecteur van Het Gesprek. Dat laat het tv-station vandaag weten. In deze functie draagt ze de verantwoorde- lijkheid voor de programmering van de tv-zender. Kwaks werkt vanaf het eerste uur bij Het Gesprek. “Ik ben erg blij dat we een kandidaat uit eigen gelederen kunnen inzetten om deze belangrijke positie te vullen“, vertelt directeur Ruud Hendriks van Het Gesprek vandaag. “Esther heeft zich het afgelopen ander- half jaar snel ontwikkeld.

Tot 1 oktober werkt Kwaks bij de uitvoering van haar functie samen met Harry de Winter, die na deze inwerkperiode weer terugtreedt in zijn reguliere functie als aandeelhouder en commissaris. Kwaks volgt Thomas Hendriks op, die per 1 april in dienst trad bij EVA Productions van Paul de Leeuw.

Kwaks (1970) is een van de medewerkster van het eerste uur bij Het Gesprek. Daarvoor was ze als ondernemer en adviseur actief in de financiële wereld. Na verkoop van haar eigen bedrijf Orchard Finance – een adviesbureau gespecialiseerd in treasury management – trad ze in dienst bij Het Gesprek, waar ze volgens een woordvoerster in korte tijd uitgroeide tot een belangrijke peiler van de organisatie.

Het afgelopen jaar werkte Kwaks als eindredacteur al intensief samen met Thomas Hendriks aan de programmering van de zender. Ruud Hendriks, Algemeen Directeur van Het Gesprek, vertelt: “Ze is intelligent, vakbekwaam en inspireert haar mensen. Ik ben ervan overtuigd dat ze de programmering van het Gesprek verder kan optimaliseren.
7 Reacties op “Esther Kwaks nieuwe programmadirecteur Het Gesprek”


 1. Dr. Phil

  Oh, bestaat die zender dan nog ?

 2. Joe Insider

  fotootje?

  Wie trekt nu eens eindelijk de stekker uit die zender. Wat een tijd en geldverspilling zeg.

  Gewoon het gesprek alleen op internet doen. Dan heeft het nog een kans van slagen.

  Of een doorstart maken met een betere zendernaam. Het gesprek is een slappe, steriele en dooie naam voor een zender.

 3. Timor

  Wie kijkt er nou naar Het gesprek?

 4. Chiel

  Ik :)

  Letterman is geweldig! Net als verschillende interviewprogramma’s (ligt aan de gasten, uiteraard)

 5. Tommy

  Reactie op <a href=”#comment-255065
  Ik kijk ook regelmatig The Late Show en Wintertijd niet te vergeten!Intervieuw programma’s als 1 op 1, Hardtalk, Barend & Barend zijn best redelijk als er goede gasten aanwezig zijn.

 6. De SandesH

  Ze kunnen er beter een nieuws/talk zender van maken onder een andere naam. Misschien heeft het dan nog kans van slagen.

 7. Bart V.

  Als multi-miljonair John de Mol het al niet lukt met sterren, veel voetbal en Talpa/Tien wat moet er dan terecht komen van Het Gesprek? Ruud Hendriks kan beter Het Gesprek aanbieden aan de SBS Groep als 4e zender, met een sandwichformule: Aan het begin en aan het einde van de avond gesprekken en op primetime (20.30 uur) serie’s of films. Jetix kan mooi overdag op Het Gesprek zodat bij Veronica overdag clips en serie’s kunnen worden uitgezonden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.