Edward van Cuilenborg naar Eurosport

Geplaatst op Wed 08 Apr 2009 om 12:14

Foto: ElvinEdward van Cuilenborg wordt per direct commentator bij sportkanaal Eurosport. Van Cuilenborg wordt in eerste instantie ingezet bij tenniswedstrijden, maar later dit voorjaar volgt zijn Eurosport-debuut als voetbalcommentator. “Bij SBS werd sport steeds minder belangrijk en kreeg ik steeds minder ruimte m’n werk goed te doen. Bij Eurosport is dat toch anders. Het tv-aanbod, de locatie (het Olympisch Stadion in Amsterdam, red.), de collega’s, hun  vakmanschap en de sfeer daar. Alles ademt sport!

Danny Nelissen, Production Manager bij Eurosport, kwam bij zijn zoektocht naar een tenniscommentator al snel uit bij Van Cuilenborg. Nelissen: “Ook in 2009 staat Eurosport weer bol van toptennis. In totaal meer dan 800 uur live tennis, waarvoor we extra mankracht zochten. Edward ken ik al een tijdje. Ik weet wat hij in z’n mars heeft en wat zijn passies zijn. We kwamen daardoor al snel bij hem uit.

Edward van Cuilenborg werkte van 1989 tot en met 2002 bij NOS Studio Sport. Daarna was hij zeven jaar lang bij SBS actief als commentator en als presentator van darts en Formule 1 en de uitzendingen rond de wedstrijden van het Nederlands elftal. Van Cuilenborg: “En nu dus Eurosport! Na mijn vertrek bij SBS wilde ik eigenlijk even afstand nemen van de tv-wereld. Maar ‘t begon toch wel érg snel weer te kriebelen. Al na mijn eerste contact met Danny Nelissen wist ik: dit móet ik doen.

Van Cuilenborg’s warming-up begint op 17 april, tijdens het WTA toernooi in Charleston. Tijdens Roland Garros, van 24 mei tot en met 7 juni, is hij dagelijks te horen. Op 19 mei verslaat hij voor ‘t eerst voetbal in Eurogoals Flash.

Zie ook eerdere berichtgeving: Van Cuilenborg en SBS ‘in goed overleg’ uit elkaar
9 Reacties op “Edward van Cuilenborg naar Eurosport”


 1. Sky

  Één van de betere sport presentators. Maar het schijnt dat de samenwerking met collega’s niet de sterkste punten is van van Cuilenborg. Zelf heb ik daar, tijdens een uitzending, nooit wat van gemerkt.

 2. Anonymous

  Ik vind het helemaal niks, sorry

 3. Joe Insider

  Sorry maar ik luister niet graag naar hem. En waarom tennis, ik kom zelf uit de tennisscene, maar heb zijn naam nog nooit horen vallen. Weet hij iets af van belabberd voetenwerk, de insides out forehand etc… John van Lottum doet het prima en die Belgen horen bij het eurosportbehang dat mag blijven hangen.

  Vam mij mag hij wat anders gaan doen bij eredivisie voetbal ofzo.

 4. Lisa Lisa

  Heeft hij niet eens een boek geschreven over tennis of over Wimbledon? Hij zal er dan best wel iets van af weten…

 5. Douwe

  Hahaha, die v Cuilenborg, met zijn clichee’s. “Alles ademt naar sport”
  Tuurlijk, dat zei hij ook toen hij bij Nos en SBS ging werken, zo jammer van dit clichee mannetje. Maar leuk voor hem (en ons werkenden) dat hij geen uitkering meer nodig heeft.

 6. ano@niem

  Van Cuilenborg zei hetzelfde toen hij naar SBS ging….

  Hij moest daar toch weg omdat hij te arrogant was en niet met mensen kon omgaan ???

 7. Johan B.

  Deed Edward al af en toe tennis bij de NOS. Volgens mij wel. Hoe dan ook, tennis lijkt me beter geschikt voor hem dan bv. darts. En laten we wel zijn, Edward of Frank Kramer. Nou dan weet ik het wel. Dus (alhoewel ik weinig Eurosport kijk) goed nieuws wat mij betreft.

 8. Johan

  ja, bij de NOS deed hij ook tennis.
  Eurosport bestaat dit jaar 20 jaar, misschien is tijd voor een nieuw logo

 9. iris

  wat een onzin allemaal, samenwerken met edward is een groot feest. hij is tenminste niet zo arrogant als andere ‘sterren’, lekker down to earth. echt een leuke vent, ik gun het hem van harte!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.