Edward van Cuilenborg en SBS ‘in goed overleg’ uit elkaar

Na een samenwerking van zes en een half jaar hebben SBS en sportpresentator Edward van Cuilenborgin goed overleg” besloten om per 1 januari aanstaande uit elkaar te gaan. Dat laat een persvoorlichter van SBS vandaag weten. Van Cuilenborg, die blij is de met de uitzendingen die hij mocht doen, past niet in de nieuwe setting. “SBS 6 is een nieuwe luchtiger weg inge- slagen als het gaat om de invulling van de wedstrijden van het Nederlands elf- tal“, aldus de zegsman. 

Van Cuilenborg is blij met de kansen die hij heeft gekregen en de uitzendingen die hij heeft mogen doen. “Edward van Cuilenborg en SBS zijn het er over eens dat de kwaliteiten van Edward in deze nieuwe insteek niet volledig tot hun recht zullen komen en dat uit elkaar gaan voor beide partijen de beste oplossing is“, aldus de zegsman.

SBS wil benadrukken dat zij veel te danken heeft aan Edward van Cuilenborg en zijn kwaliteiten. Met de 6,4 miljoen kijkers naar de play off wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal tegen Schotland in 2003 en de gemiddeld 3,5 miljoen kijkers naar de Lakeside dartsfinale van 2006 tussen Raymond van Barneveld en Jelle Klaassen presenteerde Van Cuilenborg de best bekeken sportprogramma’s uit de geschiedenis van SBS.

Van Cuilenborg presenteerde naast de wedstrijden van Oranje en het darts onder meer ook de Formule I, het bekervoetbal, de wedstrijden om de Johan Cruijff Schaal en wielrennen. Verder gaf hij tenniscommentaar bij de wedstrijden op Wimbledon en voetbalcommentaar voor Barca TV. SBS wenst Edward veel succes met zijn verdere loopbaan en ook Van Cuilenborg zelf heeft zin om aan iets nieuws te beginnen: “Met alle opgedane ervaring kijk ik uit naar nieuwe uitdagingen.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen