CDA blij dat Omroep MAX Wilhelmus terugbrengt op radio

Foto: Omroep MAXTweede Kamerlid Joop Atsma van het CDA is blij dat Omroep MAX haar Radio 5-programma Wekker-Wakker! voortaan opent met het Wilhelmus. “Ik juich dit toe, ik heb nooit begrepen waarom we dit niet meer doen. We mogen best trots zijn op ons Koningshuis en onze ver- bondenheid hiermee tonen. Ik vind dit een heel goed initiatief van MAX“, vertelt Atsma. Wekker-Wakker! opent op 30 april voor het eerst met het Wilhelmus. MAX-voorzitter Jan Slagter zegt: “Ik loop hier al lang mee rond.

Jan Slagter, voorzitter van Omroep MAX, vertelt: “Ik loop al lang rond met dit idee, om onze uitzendingen te beginnen met ons volkslied. Bij de BBC is het heel normaal dat ze daar het volkslied spelen, maar bij ons is het helaas verdwenen. We willen deze traditie in ere herstellen.”

Richard Hulmer, vicevoorzitter van de Oranjevereniging Katwijk aan de Rijn, is eveneens verheugd. “Ik vind dit een geweldig idee. Ik ben erg blij met dit voornemen van MAX. Ik weet zeker dat veel mensen in Nederland dit weten te waarderen, we mogen best trots zijn op ons volkslied.”

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen