Wakker Nederland heeft 50.000 leden

Wakker Nederland heeft in twee weken tijd meer dan 50.000 leden geworven onder lezers van De Telegraaf. Daarmee is voldaan aan één van de eisen om in 2010 toe te treden tot de Publieke Omroep. Dat kopt De Telegraaf vandaag op de voorpagina. “Dit is een geweldige prestatie, dank daarvoor aan al die fan- tastische mensen die lid zijn geworden“, zegt Frank Volmer, tijdelijk voorzitter van Wakker Nederland en directielid van De Telegraaf. “Wij zullen het vertrouwen niet beschamen.

Frank Volmer: “Maar het echte werk begint nu pas. Zo gaan we op zoek naar bestuursleden voor de vereniging Wakker Nederland, want die moet volgens de mediawet helemaal los komen te staan van De Telegraaf. En we gaan door met werven: hoe meer leden we hebben, des te krachtiger wordt de vereniging. Op de langere termijn betekenen meer leden ook meer zendtijd.

Nieuwe omroepen hebben tot 1 april de tijd om minimaal 50.000 leden te verzamelen. Daarnaast moeten nieuwkomers iets toevoegen aan het huidige bestel. Volmer: “Het karakteristieke geluid van De Telegraaf is nu onvoldoende te horen in Hilversum. De komende tijd gaan wij samen met de redactie bepalen hoe we het typische journalistieke dna vertalen naar goede radio- en tv-programma’s.

GeenStijl, een onderdeel van De Telegraaf, heeft nu 36.000 leden.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen