Ron Brandsteder speelt gastrol in nieuwe SBS 6-serie

Foto: Mark de BlokVoormalig RTL-coryfee Ron Brandsteder maakt zijn opwachting als gastacteur in de nieuwe dramaserie De Hoofdprijs. Als hotelmanager, krijgt hij te maken met het overspel van één van de hoofdrol- spelers die met een affaire zijn huwelijk op het spel zet. “Mensen vergeten wel eens dat Ron Brandsteder een hele goede acteur hij is. Daarnaast is hij een erg getalenteerde aangever in komische stukken“, zegt Johan Nijenhuis, de regis- seur. “En die kwaliteit van Ron wilden we graag gebruiken.”

Ron Brandsteder, wiens programma’s op dit moment worden verloot aan andere RTL-gezichten, wordt nog wel op waarde geschat door SBS. Een zegsman laat weten: “Ron speelt in de nieuwe dramaserie De Hoofdprijs een rol als hotelmanager. Zijn personage krijgt te maken met één van de mannelijke hoofdrolspelers die in het hotel de nacht wil doorbrengen met zijn maîtresse. Deze maîtresse wordt gespeeld door een populaire en muzikale bekende Nederlander. De hele affaire zal veel stof doen opwaaien bij de drie families die centraal staan in De Hoofdprijs.

Hoewel Ron Brandsteder in zijn jonge jaren al veel aan cabaret en toneel deed, werd hij bij het grote publiek vooral bekend als presentator van grootse televisieshows als Ron’s Honeymoonquiz en als panellid in Wie Ben Ik?. “Regisseur Johan Nijenhuis zag Ron Brandsteder samen met André van Duin op de planken in het theater en was nog steeds gecharmeerd van zijn acteertalent.”

In de nieuwe dramaserie De Hoofdprijs raken de persoonlijke levens van drie families, waarvan er twee een enorme geldprijs winnen, onvermijdelijk met elkaar verstrengeld. Beide prijswinnaars gaan op een andere manier met de plotselinge rijkdom om. De derde familie, die altijd al rijk is geweest, krijgt juist te kampen met grote financiële tegenslagen.

NL Film & TV produceerde eerder succesvolle series als Voetbalvrouwen en Keyzer & De Boer Advocaten. De Hoofdprijs is vanaf 13 maart om 20.30 uur bij SBS 6 te zien.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen