Carlo Boszhard: ‘RTL 4 was niet tevreden over TV Kantine’

Het nieuwe tv-programma De TV Kantine van Carlo Boszhard en Irene Moors is terug naar de montagetafel gestuurd. De zenderleiding van RTL 4 vindt dat het duo per aflevering teveel BN’ers persifleert. Dat vertelde Carlo Boszhard vanochtend op Radio 538. “RTL schrok van de eerste aflevering, omdat er zóveel BN’ers in zaten“, zegt hij. “In de eerste aflevering zaten er denk ik 21 in. Ze zeiden: ‘Grade it down’. Dat betekent: haal het iets terug. Dat gaan we er nu uitgooien. Ik ben er nu druk mee bezig.

Toch is de zenderleiding van RTL 4 erg enthousiast over De TV Kantine. “De mensen zijn in ieder geval ontzettend enthousiast. Het is even afwachten, want het moet je gegund worden. Ik heb drie afleveringen klaar nu. Van Peter R. de Vries tot Joran van der Sloot. Pauw & Witteman ben ik echt trots op. Jan de Hoop ook, alles gaat daar mis. Chazia Mourali wordt ontslagen en Kim Holland staat achter de kassa. En Jensen zit bij de toiletten.

Het is een hels karwei, zegt Boszhard. “Als je Lucille Werner bent of Peter R. de Vries, zit je anderhalf uur in de visagie voor de neus. Dan komen de pruiken en andere toestanden. Daarna kijk je op YouTube hoe iemand ookalweer praat. Uiteindelijk neem je het op. We nemen vier bekende Nederlanders op een dag op.”

Paul van Ewijk, de aangenomen zoon van Jos Brink, is niet blij dat Boszhard opnieuw Brink gaat persifleren. Boszhard: “In De TV Kantine wilde ik aan het eind iets hebben van een slotconclusie. Wie kan dat beter doen dan Jos Brink, dacht ik. Iedereen vroeg zich af of dat niet te ver ging, Irene ook. Toen heb ik zijn partner Frank Sanders om toestemming gevraagd en hij had er geen problemen mee. Vervolgens ben ik het gaan opnemen. Opeens hoor ik dat andere mensen er minder blij mee zijn. Ik kan natuurlijk niet de hele familie bellen. Maar Frank zei dat het goed is.

Het is een satirisch programma. Jos heeft het ook altijd leuk gevonden. Hij kwam ook in Monte Carlo. Nu is hij er niet meer en heb ik aan Frank gevraagd of ik het mocht doen. Hij zei: ‘Ja, het mag’. Er zullen altijd mensen zijn die het niet zo chique vinden. Misschien belt Lucille Werner ook wel na de eerste aflevering dat ze het niet zo leuk vindt. Het is niet mijn bedoeling om de nabestaanden van Jos te kwetsen, of wie ook.”

Boszhard belooft dat de persiflage van Brink chique gedaan zal worden. “Het wordt heel chique gedaan. Hij is daar in de hemel. In Koefnoen zag ik overigens ook Anne Frank voorbij komen. Ik weet niet of ze de nabestaanden gebeld hebben, maar misschien waren ze in gesprek.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen