Carlo Boszhard: ‘RTL 4 was niet tevreden over TV Kantine’

Geplaatst op wo 04 mrt 2009 om 16:18

Het nieuwe tv-programma De TV Kantine van Carlo Boszhard en Irene Moors is terug naar de montagetafel gestuurd. De zenderleiding van RTL 4 vindt dat het duo per aflevering teveel BN’ers persifleert. Dat vertelde Carlo Boszhard vanochtend op Radio 538. “RTL schrok van de eerste aflevering, omdat er zóveel BN’ers in zaten“, zegt hij. “In de eerste aflevering zaten er denk ik 21 in. Ze zeiden: ‘Grade it down’. Dat betekent: haal het iets terug. Dat gaan we er nu uitgooien. Ik ben er nu druk mee bezig.

Toch is de zenderleiding van RTL 4 erg enthousiast over De TV Kantine. “De mensen zijn in ieder geval ontzettend enthousiast. Het is even afwachten, want het moet je gegund worden. Ik heb drie afleveringen klaar nu. Van Peter R. de Vries tot Joran van der Sloot. Pauw & Witteman ben ik echt trots op. Jan de Hoop ook, alles gaat daar mis. Chazia Mourali wordt ontslagen en Kim Holland staat achter de kassa. En Jensen zit bij de toiletten.

Het is een hels karwei, zegt Boszhard. “Als je Lucille Werner bent of Peter R. de Vries, zit je anderhalf uur in de visagie voor de neus. Dan komen de pruiken en andere toestanden. Daarna kijk je op YouTube hoe iemand ookalweer praat. Uiteindelijk neem je het op. We nemen vier bekende Nederlanders op een dag op.”

Paul van Ewijk, de aangenomen zoon van Jos Brink, is niet blij dat Boszhard opnieuw Brink gaat persifleren. Boszhard: “In De TV Kantine wilde ik aan het eind iets hebben van een slotconclusie. Wie kan dat beter doen dan Jos Brink, dacht ik. Iedereen vroeg zich af of dat niet te ver ging, Irene ook. Toen heb ik zijn partner Frank Sanders om toestemming gevraagd en hij had er geen problemen mee. Vervolgens ben ik het gaan opnemen. Opeens hoor ik dat andere mensen er minder blij mee zijn. Ik kan natuurlijk niet de hele familie bellen. Maar Frank zei dat het goed is.

Het is een satirisch programma. Jos heeft het ook altijd leuk gevonden. Hij kwam ook in Monte Carlo. Nu is hij er niet meer en heb ik aan Frank gevraagd of ik het mocht doen. Hij zei: ‘Ja, het mag’. Er zullen altijd mensen zijn die het niet zo chique vinden. Misschien belt Lucille Werner ook wel na de eerste aflevering dat ze het niet zo leuk vindt. Het is niet mijn bedoeling om de nabestaanden van Jos te kwetsen, of wie ook.”

Boszhard belooft dat de persiflage van Brink chique gedaan zal worden. “Het wordt heel chique gedaan. Hij is daar in de hemel. In Koefnoen zag ik overigens ook Anne Frank voorbij komen. Ik weet niet of ze de nabestaanden gebeld hebben, maar misschien waren ze in gesprek.”
32 Reacties op “Carlo Boszhard: ‘RTL 4 was niet tevreden over TV Kantine’”


 1. Bernie

  Ik wordt steeds enthousiaster over dit programma :D Zelfs Jan de Hoop wordt gepersifleerd :’) Zondag was de leader te zien bij Life and Cooking en het kwam over als een heerlijke ouderwetse comedy serie. Ik zit er klaar voor.

 2. Bernie

  Hier is de leader trouwens te zien: http://www.youtube.com/watch?v=J1t940zzWs0

 3. Puk

  Lijkt me ook leuk maar of ze overleden BN’ers moeten gaan persifleren? Ik weet niet of ik het leuk zou vinden als nabestaande. Dat heeft niets met chique te maken maar met fatsoen.

 4. Chiel

  Vond die leader echt lelijk (en het decord ook) en ook veel te lang. Maar Carlo zei dat er een verhaal in zat, dat is dan toch weg als je er stukken uitknipt… We gaan het zien!

 5. Anoniem

  Lijkt me super leuk!!

 6. Peter

  Flauw, flopper de flop

 7. Flakin

  Leuk!

 8. Anoniem

  Klinkt erg leuk, ga zeker kijken. Eindelijk weer eens wat leuks op RTL 4 naast Ik Hou Van Holland!

 9. Marian

  zit hier niet op te wachten….

 10. mark

  Als ze een paar BNers eruit halen wordt het programma toch te kort? Of gaan ze nu terug de grime in om de opgenomen scenes langer te maken???

 11. Mart

  Dat voorstukje bij life en cooking zag er leuk uit. Hoop ook dat de mensen het hem gunnen. Lijkt me een topprogramma en kan me ook eigenlijk niet voorstellen dat het onder het miljoen uitkomt 1,3 moet toch haalbaar zijn, hoop eigenlijk op een gigantische hit dat verdienen deze 2 top presentatoren.

 12. Mart

  Reactie op Chiel: Dat decor straalde juist gezelligheid uit met die kleurtjes. Echt een feestje aan het begin van het weekend lijkt mij zo.

 13. Chiel

  Reactie op Mart: Vond het meer op een belspelstudio lijken. Maar smaken verschillen ;)

 14. Tim20

  Reactie op Chiel: Ben het met je eens. Ik ga zeker kijken, maar die studio en die vreselijke leader maken me toch een beetje zorgen… alhoewel, aan Carlo en Irene kun je dit wel overlaten ;)

 15. Mart

  Reactie op Tim20: Die leader stond mij ook niet zo aan, datzelfde geldt voor de leader van zeg ´ns Aaa

 16. Allard

  beste Irenne en Carlo, sinds wanneer heeft het hoofd van rtl 4 verstand van tv?

 17. gaston

  ja,inderdaad,dat is een goeie,zelf niks presteren en dan commentaar rtl toppers bah omhooggevallen bobo’s jaaaaaaaaaaaaaaaaaaah goedemiddag!

 18. Peter1982

  Het is een heel leuk programma,

  We hebben de 1e aflevering al gezien, wij zaten in het publiek van life and cooking op 22 februari…
  En toen moesten we kwart voor vijf naar binnen, en mochten we de eerste aflevering van de tv kantine bekijken…

  Groetjes Peter

 19. Chiel

  Reactie op Peter1982: Ja, dat zeiden ze in de uitzending al…

 20. Peter1982

  Maar goed wat ik ermee zeggen wou is dat het best een leuke serie is alleen je moet goed opletten want ze vliegen van hot naar her

 21. Stille

  GEEN STIJL HEEFT NA EEN OPROEP 117 KIJKDIJFERBOXEN IN BEZIT! 12% van allen boxen. Whoehoe! Zie je nou wel dat er niemand naar Hennie Huisman kijkt, is allemaal een complot, haha! Ben heel benieuwd wat dit gaat opleveren….

 22. Lianne

  Reactie op mark:

  Nee want dat zijn korte shots van een typetje die zit te eten of iets anders doet en dus eigelijks voor die aflevering geen vaste rol heeft, maar er alleen als opvulling zit

 23. Wouter

  wat ik begrijp is dat ze in een kantine zitten en dat daar allemaal bnner langs komen ???
  zo moet ik het zien!!!??

 24. publieke omroep fan

  Dit wordt een flop. Carlo en Irene zijn zo jaren negentig.

 25. Chiel

  Reactie op publieke omroep fan: Ja, dat zien we aan de cijfers van Life and cooking. Maar een miljoen!

 26. jordy23

  Reactie op publieke omroep fan

  Ga lekker naar het elitaire Koefnoen kijken, dat vind je zeker wel van deze tijd. Met lange scenes die uitgemolken worden en maatschappelijke problemen aan de orde worden gesteld. Gaap!

  Dit is tenminste entertainment……en het wordt flop is zoooo jaren 80!

 27. Robin

  Reactie op Bernie:
  Het lijkt mij een geweldig programma!

 28. Lianne

  Reactie op Wouter:

  Daar komen allemaal BN’ers langs. Zo staat Karl Noten de afwas te doen en is Robert Jensen toiletjuf :D

 29. Homoseksueel karakter in GTST!

  Dit lijkt me echt super leuk!

 30. Arie de Beuker

  Terugmonteren naar 0 minuten is de beste optie voor deze flauwekul.
  Dat gepersifleer kennen we nu zo onderhand wel een keer.

 31. knoops

  duurt veel te lang…..pffffffffff
  is erg goed gedaan. maar misschien elke dag 10 min. ofzo
  want ze zijn ECHT goed
  maar duurt veeeeeel te lang…………

 32. jorgen

  De serie zoals hij nu is erg goed met altijd wel een lijn draad maar niet te hilarische maar gewoon gezellig, en dat van jos in de hemel vind ik eigenlijk een zeer nette afsluiter die jos prima past.
  Toppie ga zo door RTL

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.