Nicolette van Dam in nieuw seizoen Achmea Kennisquiz

Geplaatst op Tue 10 Mar 2009 om 9:23Foto: Ans PetersenNicolette van Dam gaat een nieuw sei- zoen van de tv-quiz Achmea Kennisquiz presenteren. De eerste uitzending is op zondag 29 maart, tussen 20.00 en 20.30 uur bij RTL 4. Dat heeft het tv-station bekendgemaakt. “Prominente Nederlan- ders zoals minister Wouter Bos, kinder- schrijver Paul van Loon, tv-presentator Sipke Jan Bousema, amazone Anky van Grunsven en de populaire zangers Nick & Simon leveren deze reeks ook een bijdrage aan de quiz en stellen de kandidaten een vraag.”

In de komende dertien afleveringen van de ‘Achmea Kennisquiz J/M’ worden leerlingen uit de brugklas HAVO/VWO aan de tand gevoeld over algemene kennis en specifieke schoolkennis. De beste brugklassers strijden tegen elkaar om een carrièrefonds van maximaal 250.000 euro. In de grande finale, die op zondag 21 juni wordt uitgezonden, spelen de twaalf provinciewinnaars tegen elkaar om uit te maken wie zich de beste brugklasser van Nederland mag noemen. Nicolette van Dam ontvangt tijdens de finale NOC/NSF-voorzitter Erica Terpstra.


13 Reacties op “Nicolette van Dam in nieuw seizoen Achmea Kennisquiz”


 1. arno

  Nog een reeks met dit vervelende mens! Sorry hoor! Ik vind het programma best leuk van opzet! Maar waarom in godsnaam weer met deze blonde doos! Ze komt op mij nou niet echt helder over in dit programma! Laat deze brugklassers in vredesnaam wat intelligenter te voorschijn komen met een goede programmalij (ei) dster!

 2. SBS less

  Ben benieuwd of RTL4 vasthoudt aan Miljoenenjacht om 20.30 of dit toch zoals vertrouwd om 21.30 laat beginnen en om 20.30 met iets anders (Voetbalvrouwen) gaat komen.

 3. Flippo

  Reactie op SBS less: Waarom niet gewoon nieuwe afleveringen van Het Roer om op zondagavond 20:30 uur? Daar heeft RTL nog zat series van op de plank liggen!

 4. Mari

  Reactie op Flippo: Bron

 5. Flippo

  Reactie op Mari: Geen Nederlandse series! Die komen allemaal uit Engeland. In het verleden scoorde dat 1,2 miljoen op de donderdag en zondagavond.

 6. Jen

  Compleet ongeloofwaardig die Nicolette van Dam….

 7. anders

  enig mens die nicolette!!!

 8. mark

  Eerst zondag nog de tv-premiere van The Persuit Of A Penis. :lol:

  Die moet toch ook wel de 1,1 miljoen kunnen halen. Achmea Kennis Quiz wordt rond de 700.000.

 9. Anonymous

  Nicolette is leuk. :)

 10. Annebel

  Reactie op mark:
  Goeie humour heb jij! NOT

 11. Daan

  Ik vind Nicolette een top presentator misschien is ze beter geworden in plaats van gelijk weer dat comentaar geven ;)

 12. frank

  leuk programma, maar nicolette vind ik nooit zo. of ben ik daar de enige in?

 13. antje

  ik kijk niet meer naar die hysterische gillende juffrouw ,ze heeft de hele wedstrijd met haar drukke gedoe om zeep geholpen.
  jammer ,het was zo leuk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.