337.000 kijkers voor Take Me Out


De kijkcijfers van maandag 9 maart 2009 (SKO)

Foto: BNNTake Me Out (RTL5, 19:29) – De nieuwe dagelijkse datingshow Take Me Out is maandagavond met 337.000 kijkers (madl: 6.0%) van start gegaan op RTL 5. Daarmee beleefde de studioshow van Eddy Zoëy een matige première. Het voorafgaande Wie Is De Chef werd door 413.000 mensen bekeken en na afloop van Take Me Out trok Deal or no Deal 557.000 kijkers. Eddy Zoëy: “We maken deze maand tachtig afleveringen en als het goed uitpakt plakken we er na de zomer zestig aan vast.” 

Voor de 41-jarige Eddy Zoëy is Take Me Out een droom die uitkomt. En dat vlak na zijn overstap naar RTL 5. “Ik was me al een beetje aan het oriënteren op mijn tv-toekomst, toen ik een telefoontje kreeg van RTL. Of ik zin had om het gezicht te worden van het nieuwe datingprogramma Take me out. Niet het zoveelste in een dozijn, maar echt iets heel origineels. Het programma is een daverend succes in Denemarken en Australië en toen ze bij RTL de Engelstalige presentator zagen, dachten ze meteen aan mij. En verdomd, die vent lijkt precies op mij, ook in zijn hele manier van doen. En die dertig dames hè? Da’s natuurlijk ook niet verkeerd.

Verborgen Gebreken (NET5, 21:28) – De nieuwe Nederlandse dramaserie Verborgen Gebreken beleefde vorige week met 600.000 kijkers een goede première op NET 5. Deze week zijn de kijkcijfers ingezakt: maandag zaten 501.000 kijkers (madl: 7.4%) aan de buis gekluisterd om de avonturen van een groep makelaars in Amsterdam-Zuid te volgen. Producent Alain de la Vita vindt niet dat de serie vooral leuk is voor mensen die wel eens door Amsterdam fietsen. “Toen ik Baantjer produceerde, begonnen kijkers altijd over hoe mooi ze Amsterdam toch vonden“, vertelt De La Vita in Televizier. “Goh, wat lag de Brouwersgracht er weer prachtig bij, en wat heerlijk om de Kalverstraat op tv te zien. Iedereen is wel eens in Amsterdam geweest en herkent dus plekjes. Hetzelfde geldt voor Spangen dat zich in Rotterdam afspeelde. Mensen willen gewoon graag de Euromast zien.

RTL Nieuws (RTL4, 19:30) – Twintig procent van de files in Nederland ontstaat op plaatsen waar wordt geflitst, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Een meerderheid van de Tweede Kamer (CDA, PvdA, VVD en PVV) wil dan ook een onderzoek naar het mogelijke verband tussen filevorming en de locatie van flitsers. RTL Nieuws heeft bij het KLPD alle flitslocaties opgevraagd van 2008. In totaal rukte het KLPD 3300 keer uit met een mobiele flitser. Dat leverde anderhalf miljoen auto’s een boete op. “In 92,7 procent is de flitscontrole door luisteraars telefonisch gemeld bij Radio 538. De meldingen kunnen door andere automobilisten worden teruggeluisterd, onder meer in de radioprogramma’s van Radio 538, direct na de verkeersinformatie.” Het Half Acht Nieuws werd door 1.115.000 kijkers (madl: 19.9%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen