Juryleden X Factor krijgen eigen categorie toegewezen

Foto: William RuttenDe vier categorieën X Factor-kandidaten zijn verdeeld over de juryleden. Gordon is blij met de categorie meiden, Eric van Tijn focust zich op de groepen, Angela Groothuizen leeft zich uit met 26+ en Stacey Rookhuizen heeft de jongens. Dat heeft RTL 4 bekendgemaakt. “Eric wordt geholpen door producer Jochem Fluitsma, Gordon vindt steun bij zange- res Ingrid Simons, Angela heeft producer Ruud Milder als klankbord en Stacey laat zich bijstaan door componist Tjeerd Oosterhuis.”

In de komende twee afleveringen, de Jury Visits, ziet de kijker hoe de juryleden hun kandidaten op geheel eigen wijze voorbereiden op het grote podium. Ook vinden er weer audities plaats, want de juryleden kiezen welke drie van de vijf acts uit hun categorie over het meeste talent beschikken en doorgaan naar de liveshows.

Juryleden Gordon, Eric, Angela en Stacey schakelen bovendien diverse professionals in om de zangkunsten en performance van hun talenten naar een hoger niveau te tillen. “Zo zien we onder meer visagist Leco van Zadelhoff, zangeres Angéla Kramers van de Dolly Dots, styliste Xandra Brood, zanger Jeroen van der Boom, zangcoach Babette Labeij en styliste Chantal Bles“, aldus een woordvoerder.

In de eerste aflevering van de Jury Visits, vrijdag 6 maart, is te zien hoe Gordon en Eric elk vanuit hun eigen achtergrond op geheel eigen wijze aan de slag gaan met hun kandidaten. Zo vertrekt Gordon met zijn meiden naar de PC Hooftstraat in Amsterdam om te shoppen. En ’s avonds spelen ze truth or dare.  Eric pakt het serieuzer aan en gaat met zijn groepen naar de geluidsstudio om flink te oefenen. Aan het einde van deze aflevering is het tijd voor de audities: Gordon doet dit in zijn huiskamer en laat de meiden louter zijn eigen repertoire zingen, terwijl Eric het grootschaliger aanpakt en de groepen meeneemt naar de grootste TV-studio van Europa.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen