Telegraaf start omroep Wakker Nederland

Met nog geen anderhalve maand voor het eindigen van de inschrijfdatum, probeert nu ook De Telegraaf een eigen omroep van de grond te krijgen. Dat laat De Telegraaf vandaag weten. De vereni- ging Wakker Nederland moet op 1 april 50.000 leden te hebben. “We vinden al vele tientallen jaren, dat het stemgeluid van heel veel Nederlanders onvoldoen- de gehoord wordt in Hilversum“, zegt hoofdredacteur Sjuul Paradijs. “Wakker Nederland wordt een omroep voor de zwijgende meerderheid.”

In de aanloopfase worden medewerkers van De Telegraaf betrokken bij het opzetten van de nieuwe omroep. Er is immers haast geboden. Daarna wordt een ledenraad en bestuur gekozen en wordt de kandidaat-zendgemachtigde een onafhankelijke en democratische vereniging.

Twee aspirantomroepen die zich ook richten op het ‘rechtse’ smaldeel van Nederland, PopNed van Ronald Sörensen en PowNed van GeenStijl, zijn volgens De Volkskrant niet blij met de komst van nog een concurrent. “Ze hebben het domweg van ons afgekeken“, schrijft GeenStijl (overigens in handen van De Telegraaf). “Je kunt ze veel verwijten daar aan de Basisweg, behalve eigen creativiteit. Het zijn net Japanners. Na Metro volgde Spits, na Marktplaats was daar opeens Speurders en na PowNed volgt nu dus Stakker Nederland. Zeg maar een soort TROS 2.0.

PopNed-oprichter Sörensen ziet zijn complete achterban tot WNL toetreden en is in dat geval zelfs bereid om z´n omroep op te heffen. “Als Wakker Nederland het vereiste aantal van 50.000 leden haalt, stoppen wij ermee“, zei de oprichter van PopNed dinsdagmorgen in Goedemorgen Nederland.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen