SBS 6 verplaatst dramaserie De Hoofdprijs naar vrijdag

Foto: Mark de BlokDe nieuwe televisieserie De Hoofdprijs van SBS 6 zal niet op zaterdagavond worden uitgezonden, maar wekelijks op vrijdag. Het programma Word Ik Rijk? van Henkjan Smits verhuist mee. Dat laat SBS 6 vandaag weten. De première van De Hoofdprijs is met drie weken uitgesteld tot vrijdag 13 maart, maar compenseert gelijk met een dubbele aflevering. Reden van de verhuizing is dat Wie Ben Ik? vanwege lage kijkcijfers een beter uitzendmoment toegeworpen krijgt op zaterdagavond. 

SBS 6-programmaleider Tina Nijkamp is erg blij met De Hoofdprijs, zo laat zij weten. “Met dit kwaliteitsdrama gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. De Hoofdprijs biedt amusement voor het hele gezin en we zijn dan ook trots dat deze serie deel uitmaakt van onze vrijdagavond familieavond.

In de nieuwe dramaserie De Hoofdprijs, van de hand van Johan Nijenhuis en Alain de Levita (NL Film & TV), draait het om drie families waarvan er twee een enorm geldbedrag winnen in een loterij. De oer-Hollandse manier van omgaan met geld staat hierbij centraal. Jack Wouterse, Frans van Deursen, Annick Boer, Stephan Evenblij, Lieke Antonisen, Lieneke Le Roux, Jack Wouterse, Sander van Amsterdam, Roos Netjes, Pim Wessels, Joey van der Velden en Melody Klaver zorgen voor een overtuigende vertolking van de personages.

De eerste aflevering speelt zich toepasselijk af op vrijdag de 13e. In eerste instantie lijkt alles mis te gaan op deze ongeluksdag. Het huwelijk van hovenier Jaap Leenders (Frans van Deursen) en Cindy (Annick Boer) verloopt allerminst vlekkeloos en Stef Moes (Stephan Evenblij) en zijn vrouw Melissa (Lieke Antonisen) krijgen bezoek van een deurwaarder. Ook de welgestelde familie Bestevaer krijgt een fikse tegenslag te verwerken. Het tij keert als de familie Leenders en de familie Moes beiden de jackpot winnen.

Op vrijdag 13 maart start ook het programma Word Ik Rijk?. In dit programma portretteert Henkjan Smits onbekende miljonairs uit Nederland op indringende wijze en gaat hij op stap met gewone Nederlanders die een dag als miljonair door het leven gaan. Samen met De Hoofdprijs maakt dit de nieuwe thema-avond van SBS 6, waarin geld centraal staat, compleet.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen