1 miljoen kijkers voor RTL Boulevard


De kijkcijfers van donderdag 5 februari 2009 (SKO)

RTL Boulevard (RTL4, 18:32) – Het be- richt dat Wendy van Dijk het kort geding tegen GeenStijl heeft gewonnen haalde donderdag bijna alle nieuwsrubrieken, van RTL Boulevard tot Pauw & Witteman. GeenStijl beweerde dat Wendy van Dijk het bed deelde met Reinout Oerlemans. In RTL Boulevard, dat 1.020.000 kijkers (madl: 21.4%) trok, gaven zowel Wendy als Reinout (vanuit Amerika) telefonisch een reactie. “Wendy, wat héérlijk om je stem te horen“, grapte hij. “Oh, zitten we al in de uitzending!”

Wendy van Dijk is blij met het oordeel van de rechter. “Ik ben blij met dit signaal dat dit soort onzin een keer gestopt moet worden. Het loopt de spuigaten uit en de negativiteit die ook heerst op internet. Je wil gewoon met je vak bezig zijn. Ik hoop dat dit gewoon een goed signaal is.” Reinout Oerlemans: “We lezen het allemaal vanuit Amerika hier op het internet met verbazing, omdat het natuurlijk een onzinnig bericht is. Dat maakt het voor ons allemaal iets minder erg. Maar als het inderdaad op de Telegraaf-site terecht komt, dan bereikt het echt heel veel mensen. Dan krijgt het iets vervelends. Ik begrijp de reactie van Wendy heel goed en wat dat betreft is het prettig dat dit op deze manier zijn verloop heeft gekregen.”

De Vrienden Van Amstel Live (NPS, Ned3, 20:30) – Het muziekevenement De Vrienden Van Amstel Live was jarenlang te zien bij RTL 4, maar vorig jaar verhuisde de registratie naar Nederland 3. Daar scoorde het concert donderdagavond 584.000 kijkers (madl: 8.8%). De Vrienden van Amstel Live gaat na deze elfde editie door met een nieuwe partner. Concertorganisator Tribe neemt de productie van het muziekspektakel over van One & Only Productions. De kaartverkoop voor de twaalfde editie die in januari volgend jaar in Ahoy Rotterdam plaatsvindt gaat donderdag al van start. Eerder deze week werd duidelijk dat de samenwerking tussen bierbrouwer Amstel en organisator One & Only Productions wegens een conflict ten einde is gekomen. Aanvankelijk werd gevreesd dat het jaarlijkse evenement na de elfde editie zou stoppen. Welke artiesten de twaalfde editie zullen opleuken, is nog onbekend.

House M.D. (RTL5, 21:26) – Onverwacht bracht RTL 5 naast de reguliere donderdag, ook afgelopen dinsdag een herhaling van House M.D. op televisie. De herhalingsuitzending viel last minute in voor Prison Break, dat RTL 5 uit het programmaschema heeft gehaald. “We hebben een korte stop ingelast omdat dit in Amerika ook is gebeurd. Om te voorkomen dat we straks met een gat in de programmering zitten, zijn we tot dit besluit gekomen. Helaas was het net te laat om de tv-gidsen hiervan op de hoogte te brengen“, aldus een zegsvrouw van RTL. “Het is heel vervelend voor de trouwe fans, maar het goede nieuws is dat we vanaf april de rest kunnen uitzenden.” House is volgens RTL een goede vervanger. “Wij hebben nu eenmaal de rechten op de herhaling van het eerste seizoen. House is een goede serie, die wij graag in onze programmering opnemen.”

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen