Peter Jan Rens wil eigen publieke omroep

Peter Jan Rens wil toe treden tot het publieke bestel met een nieuwe omroep. Dat heeft Rens vandaag laten weten in het NCRV Radio 1-programma Lunch. Een groep waar Rens zich met name op wil richten zijn de mensen met een beperking. Volgens hem vallen die nu buiten de boot. De omroep zal zich dan ook veel begeven op terreinen van de zorg, welzijn en het onderwijs. Via een aantal grote zorgverleners wil Rens ook aan voldoende leden te komen om toegelaten te worden.

Het doel van Peter Jan Rens is om op 1 april voldoende leden te hebben. Rens ergert zich aan de doelgroepenterreur van het huidige medialandschap en wil cross-cultureel bezig zijn en voor alle leeftijden en culturen.

Inmiddels is Rens bezig met twee studio’s, één in Amsterdam en één in Amersfoort. Vandaaruit zullen de programma’s gemaakt worden door onder meer mensen met een beperking, bijgestaan door professionals. In de zogenaamde Open Media Lounges kan ook gegeten worden en kan iedereen binnenlopen terwijl ondertussen op een podium de programma’s gemaakt worden.

Rens zal zelf ook weer terug op de televisie komen met zijn Meneer Kaktus Show. Peter Jan Rens wil op termijn ook een politieke partij oprichten waar de volwassenen de verantwoordelijkheid nemen voor kinderen en mensen met een beperking. De naam en de namen van de partijen die bij de omroep betrokken zijn wil Peter Jan Rens nog niet prijs geven.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen