NPO houdt groei Goedemorgen Nederland tegen

Foto: Nico KroonKRO wil van Goedemorgen Nederland een grootse ochtendshow maken, maar wordt tegengehouden door de Publieke Omroep (NPO). Daarom is de KRO blij met het CDA, dat meer geld wil voor dag- tv. KRO-directievoorzitter Koen Becking in Telegraaf: “De KRO wil Goedemorgen Nederland graag uitbouwen tot een groot journalistiek programma. Elk land heeft zo’n groot ontbijtprogramma, maar de NPO stelt zo weinig geld beschikbaar, dat het ons niet lukt het programma verder uit te bouwen.

Het CDA wil dat minister Ronald Plasterk (Media) de NPO gaat opdragen meer geld uit te trekken voor dag-tv. Volgens CDA’er Joop Atsma probeert de publieke omroep vooral in de avonduren te scoren met hoge kijkcijfers: “Dit terwijl er overdag ook veel mensen televisie kijken. Ik vind het horen bij de publieke taak van een omroep dat ook die mensen goed worden bediend.”

Volgens Becking krijgt de KRO voor Goedemorgen Nederland maar een fractie (20 procent) van het budget dat de NPO beschikbaar stelt aan de VARA voor De Wereld Draait Door. Becking wil ‘minstens het dubbele bedrag’. Volgens de KRO-directeur heeft zijn show geen prioriteit voor de NPO, omdat de kijkcijfers van dagtelevisie niet meetellen voor het bepalen van marktaandelen. “Wij willen een scherpe journalistieke koers varen. De starre houding van de NPO kan wat mij betreft overboord.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen