2,4 miljoen kijkers voor De Dik Voormekaar Show


De kijkcijfers van vrijdag 27 februari 2009 (SKO)

Foto: TROS/Roy BeuskerDik Voormekaar Show (TROS, Ned1, 21:13) – De terugkeer van De Dik Voormekaar Show van André van Duin is vrijdag zeer goed ontvangen. Liefst 2.438.000 kijkers (madl: 33.6%) keken naar het programma op Nederland 1. “André vindt het niks dat we tegenover X Factor van RTL staan geprogrammeerd. Maar wat kunnen wij meer doen dan een leuke show maken? En als de mensen het niet leuk vinden, hebben we pech gehad“, zei compagnon Ferry de Groot voor de uitzending.

De Dik Voormekaar Show past in de retrogolf, met programma’s als Top of Flop, Bananasplit en In de Hoofdrol. De Groot in De Volkskrant: “Ik kijk er niet naar. Onze formule is trouwens nieuw. Maar ik begrijp wel waarom al die oude programma’s terugkeren. Mede door de komst van de commerciële televisie zijn we de afgelopen 15 jaar overspoeld door Amerikaanse humbug. Juist het feit dat het weer Nederlands wordt, dat het weer bij ons past, maakt het tot een succes. Het Vrije Schaep, ik vond er geen reet aan. Bananasplit vind ik flauw. Maar het is wel iets Nederlands. Er wordt niemand weggestuurd of afgezeken omdat hij niet kan koken of niet kan zingen of niet genoeg is afgevallen.

X Factor (RTL4, 20:29) – X Factor heeft weinig te lijden van de terugkeer van de Dik Voormekaar Show en scoorde vrijdagavond met 1.446.000 kijkers (madl: 20.5%) opnieuw hoge kijkcijfers. Het verschil met vorige week is miniem. X Factor-vocal coach Babette Labeij trok deze week de aandacht. Ze liep op straat in Amerika toen ze werd aangesproken door Steve the Judgmental Bastard uit de talkshow van Jay Leno. Steven dacht dat ze wel eens een orgasme faket en soms twee dagen hetzelfde slipje draagt. Hij sprak haar aan om uit te vinden of hij gelijk heeft. Babette dacht dat niemand in Nederland het zou kunnen zien, en gaf antwoord op de vragen. Het filmpje verscheen de ochtend na uitzending echter op internet.

De Nieuwe Uri Geller Uitslag (SBS6, 22:37) – De finale van De Nieuwe Uri Geller gaat volgende week vrijdag tussen Yelle, The Mask en Vincent. Zij zullen strijden om de titel ‘De nieuwe Uri Geller’. Voor de bekendmaking van de finalisten had presentatrice Tooske bovendien niet één maar twee gouden enveloppen bij zich waarvan er eentje persoonlijk aan Patty Brard moest worden overhandigd. “Mevrouw Brard. Zorg ervoor dat u zondag vrijhoudt.” De boodschap bleek afkomstig van The Mask. Aanstaande zondag staat er om 20.30 iets te gebeuren rondom deze mentalist, wat zal worden uitgezonden op televisie. De uitslag van De Nieuwe Uri Geller werd door 1.349.000 kijkers (madl: 20.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen