2,4 miljoen kijkers voor De Dik Voormekaar Show

Geplaatst op za 28 feb 2009 om 11:08


De kijkcijfers van vrijdag 27 februari 2009 (SKO)

Foto: TROS/Roy BeuskerDik Voormekaar Show (TROS, Ned1, 21:13) – De terugkeer van De Dik Voormekaar Show van André van Duin is vrijdag zeer goed ontvangen. Liefst 2.438.000 kijkers (madl: 33.6%) keken naar het programma op Nederland 1. “André vindt het niks dat we tegenover X Factor van RTL staan geprogrammeerd. Maar wat kunnen wij meer doen dan een leuke show maken? En als de mensen het niet leuk vinden, hebben we pech gehad“, zei compagnon Ferry de Groot voor de uitzending.

De Dik Voormekaar Show past in de retrogolf, met programma’s als Top of Flop, Bananasplit en In de Hoofdrol. De Groot in De Volkskrant: “Ik kijk er niet naar. Onze formule is trouwens nieuw. Maar ik begrijp wel waarom al die oude programma’s terugkeren. Mede door de komst van de commerciële televisie zijn we de afgelopen 15 jaar overspoeld door Amerikaanse humbug. Juist het feit dat het weer Nederlands wordt, dat het weer bij ons past, maakt het tot een succes. Het Vrije Schaep, ik vond er geen reet aan. Bananasplit vind ik flauw. Maar het is wel iets Nederlands. Er wordt niemand weggestuurd of afgezeken omdat hij niet kan koken of niet kan zingen of niet genoeg is afgevallen.

X Factor (RTL4, 20:29) – X Factor heeft weinig te lijden van de terugkeer van de Dik Voormekaar Show en scoorde vrijdagavond met 1.446.000 kijkers (madl: 20.5%) opnieuw hoge kijkcijfers. Het verschil met vorige week is miniem. X Factor-vocal coach Babette Labeij trok deze week de aandacht. Ze liep op straat in Amerika toen ze werd aangesproken door Steve the Judgmental Bastard uit de talkshow van Jay Leno. Steven dacht dat ze wel eens een orgasme faket en soms twee dagen hetzelfde slipje draagt. Hij sprak haar aan om uit te vinden of hij gelijk heeft. Babette dacht dat niemand in Nederland het zou kunnen zien, en gaf antwoord op de vragen. Het filmpje verscheen de ochtend na uitzending echter op internet.

De Nieuwe Uri Geller Uitslag (SBS6, 22:37) – De finale van De Nieuwe Uri Geller gaat volgende week vrijdag tussen Yelle, The Mask en Vincent. Zij zullen strijden om de titel ‘De nieuwe Uri Geller’. Voor de bekendmaking van de finalisten had presentatrice Tooske bovendien niet één maar twee gouden enveloppen bij zich waarvan er eentje persoonlijk aan Patty Brard moest worden overhandigd. “Mevrouw Brard. Zorg ervoor dat u zondag vrijhoudt.” De boodschap bleek afkomstig van The Mask. Aanstaande zondag staat er om 20.30 iets te gebeuren rondom deze mentalist, wat zal worden uitgezonden op televisie. De uitslag van De Nieuwe Uri Geller werd door 1.349.000 kijkers (madl: 20.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
60 Reacties op “2,4 miljoen kijkers voor De Dik Voormekaar Show”


 1. Campingzender6

  Mooie cijfers voor sbs6, rtl4 en natuurlijk de knaller nederland 1

 2. Campingzender6

  X-factor scoort ook op de strams van rtlgemist.. 128.383 kijkers! Waarom staat sbs6 nooit in de stop 10?

 3. Mart

  Heb zojuist ff gekeken naar de dik voormekaarshow en moet zeggen dat het me toch wat tegenviel. Eigenlkijk heb ik alleen genoten van meneer en mevrouw de bok.

 4. Campingzender6

  Streams bedoelde ik natuurlijk :)

 5. Blizzje

  2.4 miljoen voor dom gehouwehoer. Hoe ver zijn we heen.

 6. Campingzender6

  DVS zou geweldig zijn op de radio.. of tv vond ik hem af en toe erg flauw, hoop volgende week op een betere aflevering!

 7. Mart

  Wat verrassend trouwens dat vincent en the mask in de finale staan.:D

 8. Ronaldo

  De Dik Voormekaar Show is top.
  We hebben nu wel gezien met X Factor en De Nieuwe Uri Geller
  Punt 1 X Factor is alleen maar gezeik en ujitbuiten van een nieuwe ster die we na een half jaar nooit meer of bijna nooit meer op tv zien.
  punt 2 De Nieuwe Uri Geller klopt ook niet, want er was toch al een Nieuwe Uri Geller. Dus de show moet dan heten de laatste nieuwe Uri Geller.

 9. Campingzender6

  Reactie op Ronaldo:

  Ik heb gister geen gezeik gehoord hoor!? Ooit wel eens de moeite gedaan om te kijken?

 10. Tim20

  0.4% voor TMF

 11. Flip

  DVS was echt TE flauw voor woorden en inderdaad zoals hierboven al gezegd was het leuk op de radio, want als je je ogen dicht deed was het pas leuk:)))
  Maar schijnbaar is dit de nieuwe Tros-Humor, net als bananasplit ben ik heel benieuwd wat er volgende week van over blijft.

  X-Factor was ook geweldig, alleen vraag ik mij af waarom het hier al een tijd niet lukt om goede jongens te krijgen om te zingen, wat waren die slecht in vergelijk met de oudere.
  En als je ziet bij de duitse Idols heb je op dit moment net als het vorige seizoen echt super talenten bij de jongens, maar hier lukt dat maar niet, bij de vorige Idols waren ze ook al zo slecht.
  Mijn winnaar dit jaar is Irma!

  top en flop is echt een flop aan het worden en dat voor een Paul de Leeuw programma!

 12. Mart

  Reactie op Campingzender6: Denk dat ze er weer ff in moeten komen en dat de volgende wel beter zullen worden. Andre zei zelf ook niet helemaal tevreden te zijn met het resultaat van show1.

 13. Owen

  Weer zo’n retro ouwe meuk show met onverdiende kijkcijfers… wat een armoe. Doe mij dan liever afzeik tv.

 14. Flip

  Reactie op Campingzender6: Oordeel niet over een progamma als je het nog nooit gekeken hebt, want als je dat had gedaan had je gezien dat er totaal niet afgezeken wordt, zelfs niet door Gordon wat ik persoonlijk eigenlijk best mis:)))grapje!

 15. Bearnd

  Logisch dat De Dik Voormekaar Show niet de cijfers van Banasplit haalt. Als je alleen al kijkt naar de veel mindere lead-in (1,3 miljoen tegenover 2,8 miljoen). Verder is de concurrentie op de vrijdag ook wat groter t.o.v. de zondag.

 16. Tim20

  iemand gisteren de Gerard Joling uitzending van Shownieuws gezien? Ik wel. Moet je zeggen, was nog aardig leuk. Toch meer foutjes dan gewone uitzendingen. Maar van Gerard kun je dat wel hebben…

 17. Campingzender6

  Reactie op Flip:

  Misschien moet je mijn reactie beter lezen…

 18. Owen

  Reactie op Tim20:

  Je denkt toch niet serieus dat we naar zo’n slecht programma als Shownieuws gaan kijken en al helemaal niet als het door Gerard wordt gepresenteert hij moet echt van de buis… je ziet die kop van hem in zowat elk programma van de campingzender.

 19. Ik ben het soms

  “De Groot in De Volkskrant: “Ik kijk er niet naar. Onze formule is trouwens nieuw. Maar ik begrijp wel waarom al die oude programma’s terugkeren. Mede door de komst van de commerciële televisie zijn we de afgelopen 15 jaar overspoeld door Amerikaanse humbug. Juist het feit dat het weer Nederlands wordt, dat het weer bij ons past, maakt het tot een succes. Het Vrije Schaep, ik vond er geen reet aan. Bananasplit vind ik flauw. Maar het is wel iets Nederlands. Er wordt niemand weggestuurd of afgezeken omdat hij niet kan koken of niet kan zingen of niet genoeg is afgevallen.”

  Deze man verdient een lintje. Hij weet precies de vinger op de zere plek te leggen en hij heeft gelijk. Al die retroshit is troep, dus ook zijn show, maar het is lekker Nederlands.

 20. kees de wit

  cijfers van palingsoap zijn ook weer top
  het blijkt toch goed staan
  sterker nog iets hoger dan uri deel 1
  ned 1 gaat sterk groeien als uri stopt over 2 weken

 21. Erik

  vond X factor weer geweldig. Vind de meesten ook wel terrecht door naar de volgende ronde!!!

 22. Anoniem

  Wat een verrassing, The Mask en Vincent in de finale, dat zag ik bij afl 1 al gebeuren, wat een baggerzender is dat SBS6 toch,denken dat we echt helemaal niet door hebben dat je niet hoeft te sms-en om die twee in de finale te zien. Bah wat een f@ck zender is dat toch en die Tina beweert nu dat Gerard gewoon doorgaat met talentenshows, nou ik hou mn hart vast. En Gerard heeft er geen zin in,hoe dom ben je dan om bij zo’n zender te blijven.

 23. Anoniem

  X factor was echt geweldig, wat een talent

 24. SBS less

  Wat is die Uri nep. Dat wisten we natuurlijk al (behalve ruim 1 mln kijkers) maar gisteren werd het toch wel heel duidelijk. Vampier en The Mask door. Puur doorgestoken kaart en de kijker wel laten betalen voor niets met die sms’jes. Puur kijkersbedrog om de meest ïntrigerende”deelnemers naar de finale te laten gaan. Ik hoop dat hier nog wel een onderzoek naar komt, want dit is pure diefstal door SBS6. En dan uri wachten tot de camera op hem gericht staat voordat hij hoofdschuddend zijn papieren weggooit omdat hij het niet eens is metde zogenaamde publiekskeuze. Allemaal opgezet spel. Hoe kunnen de mensen bij SBS6 zichzelf nog in de spiegel bekijken? Pure oplichting.

 25. Anoniem 21

  Reactie op SBS less: Bij idols etc is dat ook zo dus het is niet alleen SBS

 26. Flip

  Reactie op Anonymous: Hij zal niet alleen doorgaan met talentenjachten, ik wed zelfs dat nu RTL bekend gemaakt heeft dat ze met DWTS komen dat SBS vervroegd SDOHIJ zal programmeren.

 27. RTL Less

  RTL 4 en SBS6 zoals verwacht niet heel veel last gehad van de Dik Voormekaar Show.

 28. Flippo

  Toch is het Patty NOG STEEDS niet gelukt boven X-Factor uit te komen met haar goochelshow…

  Ben benieuwd of het ‘r eindelijk lukt met de finale…?

 29. Kim

  Gisteren alleen even de uitslag van de nieuwe uri geller gekeken. En wat een verassende uitslag zeg! Vincent en de Mask beide door. Nou dat had ik echt niet zien aankomen…. Zo voordehand liggend dit. En dan ook nog die envelop gericht aan Patty van the Mask. Houdt zondag half 9 vrij. Goh, zal de Mask zich dan gaan onthullen? Allemaal dan wel kijken hoor! Gewoon aandacht trekkerij omdat dan een nieuwe aflevering begint van wegmisbruikers. Wat een belachelijk gedoe zeg. Nu echt maar hopen dat dat jong meisje gaat winnen. Anders maakt sbs6 zich echt belachelijk!

 30. Chiel

  Q: Hoe kunnen de mensen bij SBS6 zichzelf nog in de spiegel bekijken? Pure oplichting.

  Je keek ’t dus zelf ook :D

 31. Jacques

  Top of Flop slechter dan Slag om Pampus!
  Laat netcoordinator Paul ontastbaar
  of verschuiven we het programma naar 23:00!

 32. Dennis

  Nou idd Kim. Wat een spanning…. Aanstaande zondag staat er om 20.30 iets bijzonders te gebeuren rondom the Mask. Dit zal worden uitgezonden op televisie. In de liveshow weigerde The Mask nog om zijn identiteit te onthullen, maar zou het mysterie aanstaande zondag dan eindelijk worden ontrafeld? Spanning stijgt jongens! Dus allemaal kijken hea….

 33. Bonker

  Reactie op Blizzje:

  Goede vraag. Met al die internetpagina’s waar mensen zoals jij domme meningen kunnen ventileren, zij we inderdaad ver heen.

  Reactie op Owen:

  Die afzeik-tv van jou, da’s pas armoe.

  Reactie op Jacques:

  Aan deze “bijdrage” is geen touw vast te knopen. Wat is ontastbaar bijvoorbeeld? Dat je er niet aan kan zitten? Dat lijkt me nogal logisch.

 34. Just Me

  Net als bij Bananasplit moeten we nog maar zien of het succes blijft die zijn al bijna 1 miljoen (30%) van de kijkers kwijt….. je kan pas zeggen van een succesprogramma als je minstens 2 a 3 weken goed scoort….

 35. Anoniem

  Dik Voor Mekaarshow was helemaal top, heb net gekeken op video, Van Duin weet nog steeds de lachers op z’n hoede te krijgen. En als ik de negatieve reacties denk ik, die hebben echt geen verstand van media en tv. We lopen al jaren te klagen over al die talentenjachten die alsmaar terugkomen, en over die oplichtershow van Uri Geller, retrotv is alleen maar goed, mensen missen die oude tijd, en programma’s als Bananasplit, Dik Voor Mekaarshow, en Vrije Schaep en Zeg’ns AA dat volgende week begint zijn echt Nederlandse producties die hier zijn bedacht. Al die talentenjachten en andere zoektochtprogramma’s zijn Amerikaans. Nederland is te klein voor zoiets, zulke dingen is 1 keer leuk om te kijken, en dan niet meer. Wij zijn het land van de amusement, komedie, en vermaak.

 36. Martijn

  @Just Me,

  Ga jij me nou vertellen dat de kijkcijfers van Bananasplit slecht zijn? Onzin! Ja, ze zijn wat ingezakt, maar wat dan nog?

  Als jij de ene week een tien haalt voor je proefwerk en een week later een acht, is dat toch niet slecht. of wel dan?

 37. Anonymous

  Scherpe opmerking Martijn.
  Bananasplit scoort gewoon heel erg goed. Niemand dacht dat ze die drie miljoen van de eerste aflevering zouden behouden.

 38. Martijn

  De stand na 59 dagen in het nieuwe jaar.

  Nederland 1: 58 keer het best bekeken.
  Nederland 3: 1 keer het best bekeken.
  RTL4: 0 keer het best bekeken.
  SBS6: 0 keer het best bekeken.

 39. Flippo

  Reactie op Martijn: En over welke doelgroep heb je het nu?

 40. // Freek \\

  Reactie op Flippo:

  Als Martijn het over ‘het best bekeken’ heeft, gaat het natuurlijk om het totaal, dus de doelgroep 6 . Een zender kan niet ‘het best bekeken’ zijn, als het alleen in beperkte doelgroepen toevallig goed scoort.

 41. Flippo

  Reactie op // Freek \: Oh, dan vind ik het geen interessante post. Lekker boeiend dat heel bejaard Nederland naar 1 kijkt.

 42. Bart V.

  Ja, want het EO programma familiediner scoorde geen malle moer toen het nog ergens op Nederland 2 zat weggestopt en nu het op Nederland 1 staat is het kennelijk wel een kijkcijfer kanon met die ruzie makende famileleden die door een halfzacht ei bij elkaar aan tafel worden gepraat. Doet mij een beetje denken aan Het Spijt me, maar dan met een diner.

 43. De Betrouwbare Bron

  Reactie op Dennis:

  Iedereen weet toch al lang dat “De Mask” in het dagelijks leven luistert naar de naam: André van der Toorn (presentator van Wegmisbruikers).

 44. Appie

  Dat zei ik, programma voor op de radio en niet op tv….

 45. Ik ben het soms

  Reactie op Anoniem: O wacht even. Jij hebt dus verstand van media en televisie omdat je van Duin leuk vond? Ja ja…..

 46. Captain Jack Sparrow

  Reactie op Ik ben het soms:

  Die vent verdiend een bitch slap… liever Amerikaanse toestanden dan ouderwetse Hollandse meuk.

 47. RT

  De Dik Voor mekaar show is meer geschikt voor de radio vind ik. Of je moet je ogen dichtdoen, maar ja, het is tv. Enkele leuke stukjes zaten erin. Toch wat tegenvallend. Ik verwacht volgende week minder kijkers.

 48. // Freek \\

  Reactie op Flippo:

  Wel heel triest dat je je niet interesseert in ouderen. Ze zijn toch ook gewoon mensen, en hun kijkgedrag is toch net zo interessant als het kijkgedrag van andere doelgroepen? Voor bepaalde adverteerders misschien niet, maar wat maakt jou dat uit? Je bent geen adverteerder neem ik aan.

  En als mensen ouder zijn dan 49 (want ik denk dat je de doelgroep 20-49 bedoelt) kun je ze echt nog niet bejaard noemen.

  Als je het echt niet interessant vindt om te horen wat de best bekeken zender is, waarom lees je dit bericht dan eigenlijk?

 49. Flippo

  Reactie op // Freek \: Ik interesseer me wel in ouderen hoor. Hele aardige mensen.

  Alleen in mijn vak zijn ze niet interessant. Voor vrijwel alle commerciele televisie-makers trouwens niet. Hoevaak moeten we dat onderwerp nou nog aanhalen guys??? Wake up!!!

  En ik lees dit bericht omdat ik geinteresseerd ben. En reageer vervolgens op een post die ik niet interessant vind. Tja en dat een stel gefrustreerde tv-kijkers zich daardoor in de kuif gepikt voelt… dat is niet mijn probleem!

 50. // Freek \\

  Reactie op Flippo:

  Je zegt zelf dus dat ouderen ”niet interessant zijn voor commerciële televisiemakers”. Nou, voor de publieke omroep volgens mij wel. En dus mag Nederland 1 blij zijn dat ze in 6plus constant de best bekeken zender zijn.

  Iets wat RTL4 niet kan zeggen, dat is lang niet altijd marktleider in de eigen doelgroep!!

  En zeg nou zelf: iedere zender wil toch zoveel mogelijk kijkers? Ik denk dat zenders als SBS6 en RTL4 echt wel blij zouden zijn als ze net zoveel kijkers hadden als Nederland 1. Ook al zijn het niet alleen maar mensen uit 20-49…

 51. !#Michael#!

  Reactie op // Freek \:

  Het is interessant te weten waar de oudere van dagen naar kijken. Net zo interessant om te weten waar de jeugt aan verslingert is.

  6 plus mag dan relevant zijn voor alle kijkers, met alle doelgroepszenders van vandaag is succes in de doelgroep doorslag geven of iets een succes is of niet.

  Ondanks dat de oude van dagen hier een schijt hekel aan doelgroepen hebben, is dat een feit dat als een paal boven water staat! Doelgroepen zijn interessant, en doorslag gevend voor het succes van ’n productie. Het is immers voor een bepaalde doelgroep ontwikkeld ;)

 52. Flippo

  Reactie op // Freek \: Maar ze zijn ook van harte welkom bij RTL of SBS. En het gros van de programma’s is ook heel toegankelijk voor de oudere kijker, maar (daar gaan we weer) nogmaals: als uit kijkcijfers blijkt dat een programma bij RTL of SBS voornamelijk ouderen trekt, willen adverteerders daar minder of geen geld in steken. De PO kan dan terugvallen op de 6 ton die ze op 1 januari hebben gekregen uit Den Haag, maar de commercielen krijgen dat niet. Daarom zijn het dus ook commerciele zenders.

  Dus is het voor een commerciele televisie-maker helemaal niet zo interessant hoeveel mensen er in 6 hebben gekeken. Het is leuk om het totaalplaatje te zien, maar het gaat uiteindelijk om 20-49. En daar kunnen we heel veel herrie over schoppen, maar dat is nou eenmaal een feit.

  En dan over mij persoonlijk (blijkbaar is dat hier heel interessant en kunnen mensen persoonlijk en werk maar moeilijk gescheiden houden)… Ik vind bejaarde mensen echt schatten en Oma Joke van 81 en Opa Joop van 85 krijgen absoluut mijn respect. Maar in het vak dat ik doe (vandaar ook mijn interesse in deze site) zijn ze niet interessant.

  Even voor alle andere die al vaak geprobeerd hebben dit uit te leggen… ik heb ZO dat gevoel van.. “daar gaaaaan we weer”…

 53. Johan B.

  En een leuke “nieuwe” Top Gear gisteravond bij Veronica. Dit stelletje mafkezen weet opnieuw te scoren met hun autoshow. Deze uitzending leverde overigens in Engeland wel een rel op. Jeremy Clarkson had waardering voor truckers die van alles moesten doen tijdens hun werk waaronder “het vermoorden van prostituees”. Dit had te maken met de moord op een prostituee met als verdachte, juist, een truckchauffeur. Na afloop Ned. 3 en daarin PSV zien verliezen. Dus leuke tv-avond.

 54. yossarian

  @Michael: toch denk ik dat jouw geliefde televisiezender vanavond weer KEIHARD winnaar is in de doelgroep 65 , met die aartsflauwe herhaling van een herhaling van een herhaling van een herhaling van een compilatie van een compilatie van een compilatie van Tineke Schouten. De iets jongere kijkers zullen wel uitwijken naar Paul de Leeuw en Vuurzee. ;-)

 55. yossarian

  doelgroep 65 moet zijn: 65 (plus)

 56. Anoniem

  Wat een trieste bedoening hier.
  Stelletje gefrustreerde betweterige types hier.
  Was vandaag mijn laatste keer. Ik ben er klaar mee.
  Lees jullie berichten eens terug en bedenk hoe je overkomt op iedereen die jouw berichten leest. Jullie hebben geen idee!
  Wat jij mooi vindt, hoeft een ander niet mooi te vinden en andersom. ER IS GEEN WAARHEID over wat mooi, leuk of goed is. ALs je respect voor jouw mening wil, kun je dat alleen maar krijgen als je ook respect toont voor een ander zijn mening. Ik vind het allemaal best als iemand zegt ‘ik vind dit of dat’ maar iedereen hier doet of ie voor heel Nederland praat. Ik ben er klaar mee!

 57. // Freek \\

  Reactie op // Freek \:

  Sorry als het hier al heel vaak over gaat, ik reageer hier namelijk nog niet zo lang :) Ik vind het ook interessant om te lezen over het kijkgedrag van mensen, maar ik vind niet dat je daarbij ouderen moet uitsluiten.

  En er wordt hier volgens mij vaak gedacht dat de mensen die naar Nederland 1 kijken alleen maar ouderen zijn, maar dat is echt niet waar denk ik.

 58. Martijn

  Wat een gezever allemaal zeg over doelgroepen. Leuk voor de commercielen, maar ik wil gewoon weten naar welke zender alle nederlandsers het meest kijken en dat is elke avond weer Nederland 1

 59. Peter M.

  Ik hoor er nog niemand over, maar dat hele Twan Stuntman item binnen de DVS is 1 op 1 overgenomen van Super Dave: http://www.youtube.com/watch?v=gvP-7PnN3PQ

 60. jos

  De reactie warenn heel anders geweest als DVS op rtl4 was uitgezonden.
  Stelletje huichelaars. Pubers !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.