NOS: ‘Nieuws over vliegramp massaal gevolgd’

De NOS kon woensdag op veel belang- stelling rekenen voor de berichtgeving over de vliegtuigcrash bij Schiphol. De NOS verzorgde van 11.00 tot 17.30 uur een continue uitzending op Nederland 1. “Ruim 4,3 miljoen Nederlanders volgden in deze tijdsperiode minstens 5 minuten aaneen de uitzending. Het gemiddelde aantal kijkers over de gehele uitzending bedroeg 847.000“, aldus een zegsman van NOS. “Het piekmoment was even na 13.30 uur, bij de start van de eerste grote persconferentie.

Bij dat piekmoment zaten 1,5 miljoen mensen voor de buis. Ook de ‘reguliere’ NOS Journaals zijn veel bekeken. Naar het 18.00 uur bulletin keken er 1.9 miljoen mensen, naar het 20.00 uur Journaal ruim 2,6 miljoen. Ook het NOS Jeugdjournaal trok meer kijkers: ruim 600.000.

Meer dan één miljoen mensen hebben gisteren, voor het eerst op één dag, het NOS-internetdomein www.nos.nl bezocht. Deze 1,035 unieke bezoekers bekeken samen meer dan 10 miljoen pagina’s. Directe aanleiding voor het massale bezoek was de berichtgeving over de vliegramp bij Schiphol.

Van de bezoekers kwam 85% uit Nederland, de rest was internationaal. Een kleine 5000 bezoekers logden in vanuit Turkije. De piek in het bezoek lag tussen 11 en 14 uur, met ongeveer 300 duizend opgevraagde pagina’s per uur.

Het digitale televisiekanaal NOS Journaal 24 werd gisteren op NOS-internet door 65 duizend mensen gevolgd. De stream werd in totaal 625 duizend keer aangeklikt. Ook is het video-on-demand platform vaak geraadpleegd. Er zijn er meer dan 300 duizend video-items on- demand bekeken. En er werden nog eens ruim 100 duizend NOS Journaals on demand bekeken.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen