1,9 miljoen kijkers voor EénVandaag


De kijkcijfers van woensdag 25 februari 2009 (SKO)

EenVandaag (AVRO/TROS, Ned1, 18:15) – Het vliegtuigongeluk dat woensdag plaatsvond bij Schiphol, zorgde woens- dagavond voor hoge kijkcijfers voor de nieuws- en actualiteitenrubrieken. Naast het NOS Acht Uur Journaal (2,6 miljoen kijkers), Zes Uur Journaal (1,9 miljoen kijkers) en Half Acht Nieuws (1,6 miljoen kijkers), trokken ook EénVandaag, Netwerk en Nova een bovengemiddeld aantal kijkers. EénVandaag trok met 1.944.000 kijkers (madl: 38.9%) de meeste belangstelling.

Veel automobilisten op rijksweg A9 zagen hoe de Boeing 737 laag over de Ringvaart scheerde. “Kort daarop maakte het toestel een beweging met de neus omhoog en de achterkant helemaal naar beneden, alsof het rechtop wilde opstijgen“, zo vertelt Wim de Kort, die de capriolen van het Turkse toestel vanuit zijn Mercedes gadesloeg. Ook in Netwerk (1,1 miljoen kijkers) en Nova (1,0 miljoen kijkers) werden ervaringen gedeeld. De rubrieken behaalden bovengemiddelde kijkcijfers.

RTL Boulevard (RTL4, 18:35) – RTL Boulevard stond voor een belangrijk deel in het teken van de vliegtuigramp en schakelde een aantal keer met de collega’s van RTL Nieuws. Albert Verlinde vond het een geslaagde uitzending. “Ik viel gisteren natuurlijk wel met de neus in de boter door het ramp met het vliegtuig. Er werd een hele speciale Boulevard gemaakt. De samenwerking met het nieuws was fantastisch“, vertelt Verlinde. “Lekker het over en weer schakelen. Dan zie je dat je er bent met z’n allen op de dagen dat het nodig is. 1,2 miljoen kijkers is echt heel veel. Hulde aan de redactie en aan Henk Westbroek, die gelijk uit het vliegtuig met de taxi naar onze studio kwam. Door zijn uitslaapzucht heeft hij de vlucht gemist.” RTL Boulevard trok woensdag 1.186.000 kijkers (madl: 22.0%).

Real Madrid – Liverpool (NOS, Ned3, 20:41) – Het topduel tussen Real Madrid en Liverpool voldeed woensdagavond in de Spaanse hoofdstad geenszins aan de torenhoge verwachtingen. Maar de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League leverde wel een verrassende winnaar op. Met 0-1 stapte Liverpool dik tevreden van het veld. Arjen Robben van Real Madrid sprak na afloop van Real Madrid-Liverpool klare taal voor de camera van de NOS. “Liverpool is een rotploeg om tegen te spelen. Ik zei bij de loting al dat dit het minste was wat we konden treffen. Ze maken het veld klein en maken je het voetballen onmogelijk. Daar zijn ze meesters in. Het is niet mooi, maar wel effectief“, aldus Robben. Real Madrid – Liverpool trok woensdag 1.700.000 kijkers (madl: 24.6%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen