NOS blundert met schuttingtaal tijdens liveverslag crash

De NOS blunderde woensdag door het geluid open te laten staan bij livebeelden van het vliegtuigwrak bij Schiphol. Mensen van de pers gebruikten ernstige schuttingtaal, niet wetende dat honderd- duizenden mensen mee luisterden. “Het is typisch een lijn die niet open had mogen staan“, denkt Matthijs van Nieuwkerk. Zijn tafeldame in De Wereld Draait Door Yvon Jaspers was één van de kijkers van de NOS: “Als je dat hoort ga je luisteren en denk je: ‘Zeg dat nou niet, zeg dat nou niet’.

Tijdens de livebeelden van de NOS waren uitingen als ‘kut’ en ‘kanker’ te horen. Yvon Jaspers: “Tussendoor liet de NOS de camera’s staan op het beeld van het vliegtuig, maar ze lieten het geluid open. Je denkt even dat het zo hoort, maar dan hoor je die verslaggevers aan het werk. Je bent bang dat hij het nog erger gaat maken.

De Wereld Draait Door, dat het livemoment herhaalde, is online terug te zien.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen