Marc-Marie Huijbregts zet pruik af in DWDD

Geplaatst op za 14 feb 2009 om 11:42

Cabaretier Marc-Marie Huijbregts (42) deed vrijdagavond – voor het laatst als tafelheer – een bijzondere openbaring in De Wereld Draait Door. Huijbregts heeft tien jaar een pruik gedragen, maar deze nu voorgoed afgezet. “Mijn haar is weg. Ik wilde eigenlijk van de zomer heel mijn haar eraf halen. Dat was het plan, want mijn haar was nep. Het grootste gedeelte was niet echt. Een pruik, ja. Daar had ik het op een moment mee gehad. Ik had het ermee gehad dat het niet echt was“, vertelde Huijbregts.

Marc-Marie Huijbregts, die naar eigen zeggen “echt voor de allerlaatste keer” tafelheer was in De Wereld Draait Door, vertelt dat het een opluchting is dat hij niet langer met pruik hoeft te leven. “ Het is een soort cavia die zich vasthoudt op je hoofd en die moet je één keer in de zes weken vervangen. Dan krijg je weer een andere cavia. Ik had er gewoon genoeg van. Zelf kon ik het er ook niet afhalen. Ik vond het erg vervelend. Tien jaar geleden, want ik was heel vroeg kaal, dacht ik: als eenmaal de eerste cavia gaat zitten, dan is het heel moeilijk om het er weer af te halen.

“Je komt er niet meer vanaf. Vroeger zei ik altijd: ‘Als iemand kaal wordt, scheer je het gewoon heel kort. Wat een onzin.’ Tot het met je zelf gebeurt. Ik vond mezelf veel te jong om kaal te worden. Wat je ook denkt: ik ben niet iemand om kaal te worden, ik heb geen hoofd om kaal te worden.”

Toch bouwt Marc-Marie nog wel een klein voorbehoud in. “Als ik denk na een half jaar: ik vind het toch niets. Dan doe ik gewoon weer mijn cavia op.”
44 Reacties op “Marc-Marie Huijbregts zet pruik af in DWDD”


 1. Chiel

  En direct 10 jaar ouder.

 2. RTL Less

  Nu nog een scheerapparaat kopen

 3. Anoniem

  Nu kloppen die imitaties van Carlo Boszhard die aanstaande zijnook niet meer. :D

 4. Bas

  Bij RTL komt een nieuw programma van Marc-Marie.
  10 years older in 1 week! ;)

 5. Bearnd

  Wist iemand dit?

 6. De Sandesh

  Reactie op Bas: HAHAHAHAHAHAHAHAHA. Eh ok!

 7. veel kijkers

  toch veel respect voor Marc,het was toch geen bescheiden haarstukje maar een langharige pruik, dan is het verschil wel heel groot,nu mag de schaapachtige lach van Mathijs die doorklonk in het interview wel leiden tot het vertonen van zijn flaporen,als we dan toch iedere bn er van zijn of haar frustratie af willen helpen? wie volgt?

 8. Kees-Jan

  de blonde lokken van Tom Egberts?

  het gehoorapperaat van Wim de Bie?

  de valse tanden van Patricia Paay?

  het haarstukje van Gerard Joling?

 9. Geert

  de geverfde haren van Tijs van den Brink?

 10. Hans Verkerk

  Henny Huisman zijn wenkbrouwen zijn gelift en André van Duin heeft zijn onderkin weg laten halen met een kleine ingreep

 11. Joost

  Ach, wel echt heel mooi gemaakt..niemand die het merkte.
  Ik vond het met haarwerk eigenlijk wel wat mooier trouwens. Dapper!

 12. Jan Dekker

  Linda de Mol hed ook flaporen en haar broer John verft zijn haar!

 13. Hoes

  Reactie op Kees-Jan: de valse tanden van Linda de Mol oftewel Piggy de Snol met haar Paardenlach en doe maar ook haar nep haarstukje de bij! Het is een bouw paket die Linda ze moet in de aanbieding bij de bouwmarkt!

 14. Johan

  Nou Balkenende nog…

 15. Moi

  Chapeau voor Marc-Marie!
  Of is het Cavia ;)
  Maar toch, je bent wie je bent, met of zonder pruik, en zonder pruik is het wennen, da’s alles :)

 16. Vince

  Goh, vond het altijd wel een vet pruikje, maar nep? Nee, dat wist ik niet eens. hahahah!

 17. Just Me

  Vette respect! Haha iedereen zo lang ‘voor de gek gehouden’!
  Dat hij er nu 10 jaar ouder uit zou zien, nu past het bij zijn leeftijd! hij zag er altijd jonger uit dan hij is en nu klopt het wel jammer want stond hem goed….

  Zijn zoveel mensen met nep haar op zijn/haar hoofd, marijke helwegen en marc-marie durven het tenminste eerlijk toe te geven! respect!

 18. Puk

  Maar wie gaat er nu met een vieze vette spuuglok op je hoofd geplakt op tv zitten als het helemaal niet hoeft? Die dooie marmot hoeft ie voor mij niet meer op zn hoofd te leggen. Het was trouwens geen moment in me opgekomen dat ie nephaar had.

 19. Jetty

  Ik moet wel even wennen hoor, het kwam zo onverwachts.
  Ik ken MM al jaren maar heb nooit geweten dat het een pruik was.
  Maar goed, alles went en ik ben blij voor hem dat hij zich nu vrij voelt.
  Pesoonlijk zal hij nooit veranderen, Marc-Marie blijft Marc-Marie en
  ik blijf naar hem kijken, met of zonder cavia.

 20. RTL

  Wel grappig want t is net alsof ie een soort van Britney Spears-momentje heeft gehad terwijl het eigenlijk altijd al zo was bij hem…..

  nu matthijs van nieuwkerk nog

 21. Lisan

  STUKKEN SEXIER!!
  van een wannabe schooljongetje naar een man.

  waarom aan iets vasthouden als je er veel beter uiziet als jezelf.
  past veel beter bij zijn leeftijd en zn hoofd en alles.

  good for you.. nog steeds homo?

 22. Jantje

  Ad Visser draagt al zijn leven lang een pruik,vanaf Top Pop nu weer in Top of Flop

 23. RTL Less

  Ik zou ook een pruik dragen als ik in zo’n mislukt programma zou zitten, maar dan wel zo dat het haar voor m’n gezicht zit.

 24. RTL Less

  Met mislukt programma bedoel ik uiteraard Top is een FLop

 25. Joke

  Vreemd Marc-Marie zo, had beter zn pruik op kunnen houden,maar hij is wel grappig.
  @Kees-Jan Patricia Paay valse tanden ??
  Heeft ze nog iets van haar zelf dan ????
  Ik denk dat bij de meeste heel veel nep is ,want als je ze ziet als ze niet opgemaakt zijn schrik je je de pleuris.

 26. PennyLeen

  Ik vind Marc-Marie cool!

  R.E.S.P.E.C.T.

 27. candy

  ik vind dat iedereen maar is goed naar zich zelf moet kijken

  ik vind Mark-Marie geweldig petje af voor hem.

  het staat hem ook nog ………………

 28. candy

  en dat hij homo is heeft er niets mee te maken .

  het gaat om het karakter en daar is niets mis mee dacht ik…………..

 29. Ashwin

  Ik viel middenin de uitzending, en dacht wel: wat is er anders aan hem? Dacht eerst zijn baardje hahaha, had het niet eens door! Leuke stunt!

 30. eva

  ZET PLEASE DIE PRUIK WEER OP

 31. Camiel

  (tou)Petje af voor Marc-Marie!
  wat een klasse van die man, die gaat zonder problemen voor heel NL met de billen bloot.

  wat een lef.

  ik vond hem altijd al geweldig, ik vind hem nu nog beter.

  wat een stoere actie om hem 10 jaar geleden op te zetten.
  wat een stoere actie om hem nu helemaal af te zetten!!

 32. robbie

  Jezus ! wat een ongelofelijke metamorfose ! en wat is hij nu een waanzinnig
  mooie sexy kerel geworden ( ik geloofde mijn ogen eerst gewoonweg niet ! )
  Complimenten !!

 33. robbie

  en dat vanwege de foto’s uit Hotel Atlantico , dus ….. onherkenbaar bijna ;
  van jongetje naar man is een hele stap
  goeie aktie, Marc !! en veel succes , maar dat zit bij jou altijd wel goed

 34. Jaapio

  Reactie op Bas:

  Helemaal niet grappig..

 35. Anoniem

  Reactie op Moi: ik vind het wel toppie!

 36. Tilburg

  Marc helemaal super! Fijn dat je nu lekker jezelf kunt zijn!

 37. www.tvblog.web-log.nl

  kaal

 38. LY

  voor het laatst als tafelheer??
  van de week zag ik hem nog zitten naast Matthijs.

  (waarom altijd van die nep aankondigingen dat mensen stoppen etc? Weet je hoeveel artiesten al een afscheidstour hebben gegeven die nu nog op het podium staan?)

 39. LY

  btw ik vind hem met cavia leuker, maar echter is beter!

 40. Marc Casteels

  Gesprek in Kruispunt gisteren avond was bijzonder goed qua inhoud en qua boodschap.
  Ik heb het moeilijk met de praatstijl van M.M. omdat hij zo vaak herneemt en brokjes zegt.
  Maar ik heb geen moeite met welke vorm dan ook van wel/niet pruik.

  Het programma van gisteren is een mooie stap in het loskomen van de oude krampen van het geloof. De voorbeelden van het porselein, de vent-weg, de weg die geplaveid is voor de blanke hetero man… Respect voor zoveel inzicht en het is heel erg nodig om die dingen te ZEGGEN want daarlangs kan langzaam verandering komen in het grootste en oudste onrecht van onze planeet.

  Veel goeie moed aan Marc Marie,
  en veel goeie moed aan de Nederlandse openbare omroep die zo goed moet zijn dat de andere omroepen ermee ophouden.
  Al zijn er 25 RTL kanalen, ik vind het drap van laag niveau.
  De Nederlandse onderzoeksjournalistiek (Zembla, Reporter, Tegenlicht, Nova) en de openheid en toonaangevende rol in vrijheid en vooruitgang; is enorm goed.
  Dat is DE taak die Nederland heeft: 1 voor 1 al die muffe hoeken van de wereld opruimen waar nog schendingen en onderdrukking leeft.

  Marc

 41. jenn

  En nu nog dat stemmetje….

 42. Cinthia

  Ik vind je ongelooflijk cool! Ik heb zelf een ziekte waardoor ik een kale plek op m’n hoofd heb. Hiervoor draag ik een haarstuk! Niet gemakkelijk wel een oplossing! Niemand die het ziet maar ik zelf wordt hier dagelijks mee geconfronteerd. Marc Marie, mijn complimenten, je bent goed zoals je bent! Top!!!!

 43. Anoniem

  Reactie op Chiel: lul’

 44. toosje

  Heb naar zomergasten gekeken.
  Wat een mooi mens!
  Van binnen en van buiten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.