556.000 kijkers voor Top of Flop


De kijkcijfers van vrijdag 13 februari 2009 (SKO)

Top of Flop (VARA, Ned3, 20:28) – Het programma Top of Flop van Paul de Leeuw en Giel Beelen beleefde vorige week vrijdag een goede première op Nederland 3 met 867.000 kijkers, maar weet dat aantal kijkers deze week niet vast te houden. De muziekshow scoorde vrijdagavond beduidend minder kijkers: ‘slechts’ 556.000 kijkers (madl: 8.0%) zagen de tweede aflevering. “Ik heb nog nooit zo’n goed gevoel gehad na afloop van een programma”, vertelt Giel Beelen in het Algemeen Dagblad.

Giel Beelen vervolgt in de krant: “Al bestaat het gevaar dat het leuk was om te maken en niet om naar te kijken. Maar ik denk het niet. Hopelijk laten we zien dat het toch kan, muziek en tv. Waarom dat zo moeilijk is? Geen idee. Countdown, Toppop, Top of the Pops bestaan niet meer. MTV draait ook geen muziek meer. In de kijkcijfers van Barend & Van Dorp zag je ook altijd een dip als er iemand optrad. Maar met de Top2000 lukt het wel: als je het maar goed verpakt.”

Het Vrije Schaep (KRO, Ned1, 21:12) – De komedieserie Het Vrije Schaep is met 1.796.000 kijkers (madl: 24.5%) opnieuw de grote winnaar van de vrijdagavond. In de aflevering van vrijdag was een bijzonder gastoptreden van danseres Penney de Jager te zien. Acteur Marc-Marie Huijbregts vond het een genot om met Penney samen te werken, zo vertelt hij in Mikro Gids. “Dan sta je op de set en gaat Jenny Arean ineens ‘Amsterdams parfum’ zingen. Zo bijzonder om daarbij te zijn. Of als ik ‘Laat me alleen’ van Rita Hovink zing en tijdens het lied Penney de Jager in een witte jurk om me heen danst. Dat was voor mij een jongensdroom die uitkwam.

X Factor (RTL4, 20:31) – Ook X Factor werd vrijdag bijzonder goed bekeken, en was na het Vrije Schaep en het Acht Uur Journaal de afsluiter van de kijkcijfer top-3. De talentenjacht trok 1.560.000 kijkers (madl: 21.8%). Ter vergelijking: de commerciële concurrent SBS 6 wist 1.275.000 kijkers (madl: 17.9%) te boeien met De Nieuwe Uri Geller. “Als je iets wilt bereiken moet je je bek opentrekken op het juiste moment omervoor te zorgen dat je het krijgt. Bijdehandjes hebben de halve wereld“, zegt jurylid Stacey Rookhuizen in een interview met TVGids.nl. “Ik denk dat ik kan laten zien dat je heel veel kunt bereiken als je maar vroeg genoeg begint. Als je laat zien wat je kunt, heb je dikke kans dat het lukt.” Stacey heeft zelfs al haar eigen platenlabel gehad. “Ik heb inderdaad al heel veel gedaan. Maar als het balletje eenmaal rolt, gaat het snel.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen