Carlo en Irene willen televisieshow op vrijdagavond

Geplaatst op ma 16 feb 2009 om 13:09

Carlo Boszhard en Irene Moors zouden beiden graag een programma maken op de vrijdagavond. Dat vertelde Irene zon- dagavond in reactie op het nieuws over het eindigen van Life & Cooking. “Ik zou het weekend wel in willen op vrijdag, zo tussen tien en twaalf uur ongeveer. Late night het weekend in“, vertelde Irene. Het nieuws sloeg bij het duo in als een bom. Carlo: “Ook op het moment dat we de lift instapten. Ik ging naar huis. Dan zie ik al die dvd’s van Life & Cooking. Toen was het wel pittig voor mij.

Op woensdagavond kregen Carlo en Irene het droevige nieuws te horen. “Wij waren voor de TV Kantine geschminkt als Marc-Marie Huijbregts en Ans Markus“, vertelt Carlo. “We waren een scène aan het opnemen en kregen een telefoontje of we naar directeur Bert Habets wilden komen. Je weet dan nooit wat er gebeurt.

Irene vult aan: “Toen kwam inderdaad de mededeling dat RTL en de sponsor hadden besloten met dit project te stoppen. Dat was voor ons een verrassing. Het kwam als donderslag bij heldere hemel. Daarna is het persbericht eruit gegaan. (..) Onze sponsor heeft negen jaar lang – en dat is heel lang – ons de gelegenheid gegeven om dit programma te maken. Daar wil ik niet aan voorbij gaan en ik ben onze sponsor daarvoor heel erg dankbaar. Het is te gek dat we dit negen jaar hebben mogen doen. Nu steekt de sponsor haar marketinggeld ergens anders in.

In eerste instantie is het gevoel: ik heb het wel gehoord, maar het is nog niet ingedaald. Dat kwam later pas. Ik heb er best even een traantje om moeten laten. Het is toch negen jaar een project geweest. Ik krijg het nou weer, kan je nagaan.

Programmadirecteur Erland Galjaard wil het duo echter voor RTL 4 behouden, vertelt Carlo. “Het wrange voor ons is ook dat het programma nog zo succesvol is. RTL wil dan ook nog door met een nieuw Carlo en Irene-programma. Het programma werpt ook nog steeds zijn vruchten af in de doelgroep. Maar onze contracten lopen af. In dit geval moet RTL gewoon uitspreken of ze met Carlo en Irene willen doorgaan. Erland is enthousiast. Het is aan de zender om te bepalen of ze doorgaan met Carlo en Irene. Het kan ook zo zijn dat dat niet zo is. Ik hoop van wel, en RTL is positief.

Carlo en Irene willen graag een show op vrijdagavond maken. “Dan zou het echt deze setting zijn, maar dan het weekend ín“, vertelt Irene. Een dagelijks programma zou volgens Carlo niet werken. Carlo: “Volgens mij werken Carlo en Irene niet elke dag. Ik denk dat één keer twee uur per week leuk is.”

Gerard Joling verraste Carlo en Irene aan het eind van hun door hen zelf belegde persconferentie met een grote bos rozen. “Ik heb mijn carrière aan jullie programma te danken“, sprak de entertainer uit. “Het is toch om te gillen dat ik hier negen jaar geleden bijna iedere week zat. Als vloerbedekking, paashaas en kerstman. Ik heb zo vreselijk genoten. Ik schrok van de week echt oprecht.

Irene Moors wil Life & Cooking gepast afsluiten. “Op 31 mei is de laatste en dat wordt een knaldag. Dan hebben we het negen jaar ontzettend leuk gehad.”
64 Reacties op “Carlo en Irene willen televisieshow op vrijdagavond”


 1. RTL Less

  De vraag is alleen of Nederland dat wil.

 2. Erwin

  Ik weet het niet. Liever dan gewoon op zondagmiddag in een andere vorm dan nu.

 3. Bart V.

  Beetje dom om 3 maanden voordat de laatste te zien is, dat nu al bekend te maken, kan het 3 maanden lang een “onderwerp” zijn. Ik kijk af en toe eens, maar wat me opvalt is dat het 2 uur lang eigenlijk over “niks” gaat. Vragen die niet worden beantwoord, Irene die boos is op Carlo, Carlo die gemaakt boos is op Irene, telefoonkwis met kandidaten die geen antwoord weten, Irene die die dan weer heel streng is, en wat doet die Joling daar toch, dat is toch een SBS “icoon” ? En wat is de toegevoegde waarde voor Unilever? Een bumpertje met een Croma spotje?

 4. Een lezer

  Nee leiver niet ben ze meer dan zat en dan op een vrijdag avond pppfffff
  Laat ze maar weer telekids of zo gaan doen voor kinderen is het leuk voor volwassen helemaal drie keer niets

 5. !#Michael#!

  Ik zou ze liever ook op de zondagmiddag zien … en anders niet alleen vrijdag avond, maar de gehele late night ma/tmvrij … ’n 5 uurshow idee is ook wel leuk … en dan een zondag middag special van 1700/1900

 6. sjoerd

  waarom gaan jullie niet naar NED1! vrijdagavond na vermist zonder onderbreking! lijkt me top!

 7. Mediafreak No 1

  Wat een ongelofelijke domme uitzending gisteren, met die fake persconferentie! Allemaal een stunt van Unilever wegens teruglopende omzetten…. En dan toch weer die domme Bert van der Veer! Bespottelijk dat hij TV Goeroe werd genoemd. De man is niets en weet niets van TV. Barend en Van Dorp werd door anderen geregisseerd en Pauw en Witteman is hij altijd te laat met de reacties en verkeerde luistershots

 8. alex donkers

  is al eens mislukt, geloof ik. De Carlo & Irene show.

 9. G.R.

  316 Teletekst ma 16 feb
  ***KRO *****************************4/4
  ***Ergernissen ***Joeri Kuster uit
  Nijmegen:"Zondagavond,18:15 uur zap ik
  langs RTL4.Het eerste wat ik dacht:’Is
  het kabinet gevallen? Een bekend
  persoon overleden? Een natuurramp?’

  Maar nee:Life & Cooking stopt! Met een
  tekstbalk vol plagiaat:’Het programma
  met het bord op schoot’ en ‘Het
  zondagavondgevoel is weg’.(Beide NOS.)

  En SBS-achtige kreten als ‘Nederland is
  geschokt!’,’Iedereen praat erover’ en
  ‘Nederland in rep en roer!’.

  RTL4,ga je schamen voor de leugens
  en de ophef! Dit zijn de laatste
  stuiptrekkingen van een zender die
  Nederland 1 en SBS niet meer kan
  verslaan met kijkcijfers.Een kat in
  het nauw…" **************************
  ******rtv ergernis:035-671 3443 *******
  volgende index tv index radio nu/straks

  Die onbenul die dat getypt heeft praat echt onzin. “Een zender die Nederland 1 en SBS niet meer kan verslaan”

  Ik weet niet waar die gast zich op baseert, maar SBS wordt bijna dagelijks verslagen door SBS…

 10. Daniel

  Reactie op G.R.:

  Sorry G.R., maar als je goed kijkt naar de marktaandelen, kun je zien dat SBS lager scoort dan RTL, check eerst voordat je iets schrijft

 11. SBS less

  Ik denk dat dagelijks best kan werken, maar dan dient er meer aandacht naar de gasten te gaan in plaats van naar Carlo en Irene zelf. Het lijkt me een prima duo om de 5 uur show te presenteren.

 12. RTL Less

  Slogans omdat L&C stopt:

  “Nederland gaat verloren”, “Een ramp die erger is dan de recessie.”, “Een tijdperk komt ten einde”, “Fans massaal in rouw gedompeld”.
  “De TV zal nooit meer hetzelfde zijn”, “Het avondeten heeft nog nooit zo zuur gesmaakt”, “Een schokgolf gaat door het TV landschap”

 13. Anoniem

  Reactie op RTL Less:

  Dat was een parodie op SBS… of had je dat niet door ofzo?

 14. SBS less

  Reactie op RTL Less: het lijkt SBS6 wel. En dat is geen compliment voor RTL. Ga alsjeblieft niet op deze schreeuwerige niveauloze zender lijken.

 15. ANONYMOUS

  dat wordt niks.

 16. RTL Less

  Ik fantaseerde gewoon ff door op G.R zn post. :lol:

 17. Anoniem

  Reactie op SBS less: zoiets is toch gewoon humor (op L&C niveau, dat dan weer wel)

 18. Jantje

  vroeger werden er programma’s gemaakt wat de mensen leuk vonden of interessant,nu stopt de sponsor én het programma,wat een sof,de merken maken het uit wie of wat in is,wat een schande,betaald worden door appelmoes en er wordt gehakt gemaakt van talenten,omgekeerde wereld,sponsor weg bij de commercielen,dag Tooske,dag Wendy,dag Irene en ga maar zo door

 19. mark

  :lol:

 20. Stille

  Reactie op Anonymous: Ok, idee is leuk. Maar als ze een parodie wilden maken op SBS hadden ze een goede bumper/promo moeten snijden met die teksten erin. Niet zo sneu in ROZE balken, maar pak dan de RTLz nieuws vormgeving ofzo.

 21. Ik ben het soms

  Zouden ze er nou nog niet achter zijn dat RTL wel klaar met ze is. Hoe sterk moet de hint wel niet zijn voor die twee domme mensen iets begrijpen?

 22. Thom

  Reactie op Ik ben het soms:
  Denk je dat? Denk je dat RTL klaar met ze is.. nu ze de TV Kantine mogen maken? Ik denk het niet he ;)

 23. Frank | OTB

  Reactie op Thom:

  Ja, uiteraard is RTL klaar met ze als ze zondagmiddag/avond nog bijna een miljoen kijkers hebben en dat veertig weken lang.

  En ja, mensen met wie ze klaar zijn geven ze het mooie tijdslot tussen X Factor en X Factor – De Uitslag. :P

 24. lisa

  Reactie op Ik ben het soms:

  Dat slaat ook nergens op wat je zegt.. En kom eens met een leuke naam, want je moeder heeft je vast niet de naam: ik ben het soms, gegeven.. of ze moest wel heel ver heen zijn :)

 25. Ik ben het soms

  Ach als de cijfers van de Kantine tegenvallen en dat valt te verwachten, dan moet je eens kijken hoe snel RTL dat programma van het tijdslot pleurt. Overigens word er in de wandelgangen zelfs al over gesproken om het niet eens uit te zenden. Maar ja wandelgangen zijn geen bronnen he? We zullen zien.

  Feit blijft dat het einde voor C en I bij rtl in zicht is, alleen weigerenj C en I dat zelf onder ogen te zien.

  Reactie op lisa: Wat maakt een naam nu uit. Als jij wel je echte naam gebruikt ben je hier één van de weinige.

 26. Anoniem

  Reactie op Ik ben het soms:

  Einde in zicht? Ze krijgen een nieuw programma op vrijdagavond en RTL wilt ook wel met een nieuw programma op de zondagmiddag komen dus waar basseer jij jouw gezever op?

 27. Ik ben het soms

  Reactie op Anonymous: Of het gezever is mag je best vinden. Laten gewoon even de uitkomsten afwachten. Toen ik een paar weken geleden riep dat Unilever zou stoppen met L en C werd dat ook niet geloofd. Dus we wachten af.

 28. arno

  Ik vind het jammer als dit super duo niet verder zal gaan met een soort gelijk programma! Maar ik denk dat RTL gek zou zijn als ze deze kanjers zouden laten gaan! Want de zondagmiddag is gewoon Carlo en Irene! Maar de vrijdagavond zou ook leuk zijn, maar dan erbij!!!

 29. lisa

  Reactie op Ik ben het soms:

  Het is wel mijn echte naam ;)
  En dat heb je gehoord in de wandelgangen? of ben je soms een oud-werknemer die eruit geknikkerd is en maar gewoon wat zegt ;)

 30. Richh

  Reactie op Ik ben het soms:
  HAHA, iedereen roept al jaren het Life & Cooking binnenkort gaat stoppen. Zeker omdat elk jaar maar de vraag is of het programma doorgaat ;) Dus dat is een slap argument. Maarja, we zullen zien of RTL ermee door wilt of niet, anders wilt SBS ze vast onder contract binden

 31. Ik ben het soms

  Reactie op lisa: Nee ik werk niet bij RTL, maar wandel vanwege mijn werk wel regelmatig in de gangen, maar he, gangen zijn geen bronnen hoor.

  Overigens blijft het gewoon afwachten. Ik heb wat dat betreft ook de wijsheid niet in pacht

  Reactie op Richh:
  Er is helemaal geen jaarlijkse vraag geweest of het programma wel door zou gaan, dat maakte C en I er vooral zelf van in het kader van de publiciteit. DE contracten met Unilever liepen voor meerdere jaren.

 32. Tjeerd

  uitgelachenReactie op Ik ben het soms: Ach ik riep het een paar weken geleden nog en en toen werd ik ook. Maar je zou wel eens gelijk kunnen krijgen. De seuigheid is een beetje van Carlo en Irene en Lijf een koeking af

 33. Anoniem

  Die vrijdagavond zou net zo werken als in het verleden de zaterdagavond met die twee, NIET dus…geen van de avondshows was een meerjaars kijkcijfersucces, laat staan 9 jaar lang. Met L&C hadden ze het geluk dat er van concurrentie nauwelijks sprake was anders was het programma 8 jaar geleden al gestopt zoals de meeste programma’s van hen na 1 seizoen stoppen :P

 34. Flippo

  Reactie op Ik ben het soms: Je raaskalt. En niet zo’n klein beetje ook.

 35. Chiel

  Reactie op Anonymous: Ja, dat mensen niet door hebben dat het humor/spoof is :?

 36. Bonker

  Reactie op Mediafreak No 1:

  Als die uitzending gisteren al “dom” was (hoe dat kan, moet je maar eens uitleggen), dan nog haalt hij het niet bij jouw reactie. Unilever bijvoorbeeld haalde in het vorig jaar een 1% hogere omzet, en een 28% hogere nettowinst. Wat nou teruglopen. Dan Bert van der Veer. Volgens jou iemand die niets weet en niets is. Ik denk echter dat hij meer in het leven heeft bereikt, dan jij ooit zult doen. Al meer dan dertig jaar regiseur (ook van Barend en van Dorp!), programmadirecteur van onder andere RTL4, auteur (moeilijk woord voor schrijver), dus wat nou “is niets en weet niets”. Die laatste zin van je is trouwens niet te begrijpen. Kortom, op iemand die stukjes schrijft zoals jij dat doet zou het woord “dom” eerder op zijn plaats zijn.

 37. G.R.

  Oeps, ik heb een gigantische blunder gemaakt. Uiteraard bedoelde ik dat RTL SBS bijna altijd verslaat.

 38. Chiel

  Telegraaf.nl: Trouwe fans van Life & Cooking kunnen online een petitie invullen om ervoor te zorgen dat hun favoriete programma op de buis blijft.

  De naam is van de sponsor dus dat kan niet. RTL heeft al bekend gemaakt dat ze graag met een soortgelijk programma op zondagmiddag doorgaan.

  Wat ’n gedoe om niks weer…

 39. Anoniem

  kom maar terug met telekids op de zaterdag dat zou ik en me kids veel leuker vinden

 40. Johan B.

  Negen jaar dit programma al gemist, lukt die laatste 3 maanden ook nog wel.

 41. Ik ben het soms

  Reactie op Flippo: En jij kan alleen maar mensen afkatten in plaats van inhoudelijk reageren. Get a life!

 42. Stille

  pfff nog drie hele maanden? :-)

 43. yossarian

  HOUDT HET DAN NOOIT OP..??? ;-)

 44. Geen zorgen!

  Ach, ze blijven bij elkaar volgens dit artikel: http://tinyurl.com/chxyzs

 45. Link

  Carlo en Irene bedanken in ieder geval iedereen voor de steun, en negeren de negatieve publiciteit gewoon!!

 46. Ramona

  Carlo & Irene zijn toppers, ik hoop echt dat ze, in welke vorm dan ook, door mogen gaan met een zondagmiddag programma en anders een ander superleuk programma!

 47. RTL Less

  midden in de nacht ofzo.

 48. yossarian

  Kan ik niet ergens een petitie tekenen om die twee voorgoed van het scherm te laten verdwijnen?

 49. RTL Less

  Je kan er zelf een opstellen, genoeg die m dan gaan tekenen :lol:

 50. Matt

  Unilever een contract voor meerdere jaren voor wat betreft Life & Cooking?
  Wat klets jij nou ‘Ik ben het soms’ ???
  Dat is echt lulkoek. Elk seizoen werden opnieuw de resultaten besproken. Als je in de wandelgangen loopt moet je wel goed luisteren want met lege blikken en een touwtje communiceren we allang niet meer namelijk :)

 51. Ik ben het soms

  Reactie op Matt: Klopt elk jaar worden de resultaten besproken, maar het contract is voor meerdere jaren. Maar blijkbaar weet jij het beter, zo be it.

  Als jij op die manier zaken wil doen dat per seizoen het contract met je kan worden opgezegd, dan zou ik maar gauw een zender beginnen als ik jou was, want dan zijn er veel bedrijven die graag zaken met je doen. Hahahaha, sukkie.

 52. PokerQueen

  Reactie op Ik ben het soms: Waar haal jij die wijsheid vandaan…contracten gingen per jaar en elk jaar was het de vraag of het doorging.

 53. !#Michael#!

  Reactie op Chiel:

  Unilever kan ook gewoon de naam overdragen aan RTL4 en de zender lekker zelf de financien laten regelen!

 54. JD

  Eindelijk is er een wakker geworden bij unilever om nog langer geld uit te geven aan dat onnozele gezeik van die moors die heeft zonder die carlo nog wat gepresteerd,er komt alleen maar bagger uit dat lege hoofd en dat oeverloze gelul over helemaal niks en dan die typetjes die ze doen, ze denken zeker dat er een stelletje imbecielen voor de buis zitten en dat ze leuk zijn ,gauw oprotten naar een kinderzender of laat ze moedertje gaan spelen , want haar kids zullen wel bij de buurvrouw of familie gedumpt worden na school want mama moet zo nodig op tv met haar oeverloze gelul , op geruimd is netjes.

 55. Kijkcijfers!

  Zie SBS6 is afgaan gister!

 56. Anoniem

  Reactie op Kijkcijfers!: Je bedoelt “kijk SBS6 eens afgaan gisteren”? Niet echt goede promotie voor je weblog, wanneer je niet kunt spellen.

 57. G.R.

  Reactie op Anonymous:
  Volgens mij kan zie sbs6 is afgaan ook wel hoor.

 58. Ik ben het soms

  Reactie op !#Michael#!: Natuurlijk niet Life and Cooking is een merk alleen zijn de gezichten, Carlo en Irene, niet meer van belang voor dit merk. Dat zie je wel vaker in de martketing en reclame

 59. Ik ben het soms

  Reactie op PokerQueen: Ach wel ja joh, maak je druk.

 60. Anoniem

  Reactie op G.R.: Dan zou het moeten zijn “Kijk! SBS6 IS afGEgaan gister”. is is niet hetelfde als eens…

 61. JaJa

  Wat een gekibbel weer in het theekransje hier.

  Life en Cooking is van Unilever. Unilever stopt dus Life en Cooking stopt.

  Programma scoort nog meer dan prima, dus RTL wil verder met Carlo en Irene op dat tijdstip. Dus: nieuw, aangepast format, onder andere naam, met Carlo en Irene. Punt. Het is allemaal niet zo moeilijk.

 62. Anomuis

  Reactie op Anonymous: Ik zou persoonlijk zelfmoord plegen, als je je daar als druk over maakt -_-

 63. Anomuis

  als=al

 64. PokerQueen

  Reactie op Ik ben het soms: Jij roept stellig iets wat totaal niet waar is. Wie maakt zich nou druk? Blijf je lekker verdedigen tegen beter weten in. Sterkte.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.