Carlo en Irene willen televisieshow op vrijdagavond

Carlo Boszhard en Irene Moors zouden beiden graag een programma maken op de vrijdagavond. Dat vertelde Irene zon- dagavond in reactie op het nieuws over het eindigen van Life & Cooking. “Ik zou het weekend wel in willen op vrijdag, zo tussen tien en twaalf uur ongeveer. Late night het weekend in“, vertelde Irene. Het nieuws sloeg bij het duo in als een bom. Carlo: “Ook op het moment dat we de lift instapten. Ik ging naar huis. Dan zie ik al die dvd’s van Life & Cooking. Toen was het wel pittig voor mij.

Op woensdagavond kregen Carlo en Irene het droevige nieuws te horen. “Wij waren voor de TV Kantine geschminkt als Marc-Marie Huijbregts en Ans Markus“, vertelt Carlo. “We waren een scène aan het opnemen en kregen een telefoontje of we naar directeur Bert Habets wilden komen. Je weet dan nooit wat er gebeurt.

Irene vult aan: “Toen kwam inderdaad de mededeling dat RTL en de sponsor hadden besloten met dit project te stoppen. Dat was voor ons een verrassing. Het kwam als donderslag bij heldere hemel. Daarna is het persbericht eruit gegaan. (..) Onze sponsor heeft negen jaar lang – en dat is heel lang – ons de gelegenheid gegeven om dit programma te maken. Daar wil ik niet aan voorbij gaan en ik ben onze sponsor daarvoor heel erg dankbaar. Het is te gek dat we dit negen jaar hebben mogen doen. Nu steekt de sponsor haar marketinggeld ergens anders in.

In eerste instantie is het gevoel: ik heb het wel gehoord, maar het is nog niet ingedaald. Dat kwam later pas. Ik heb er best even een traantje om moeten laten. Het is toch negen jaar een project geweest. Ik krijg het nou weer, kan je nagaan.

Programmadirecteur Erland Galjaard wil het duo echter voor RTL 4 behouden, vertelt Carlo. “Het wrange voor ons is ook dat het programma nog zo succesvol is. RTL wil dan ook nog door met een nieuw Carlo en Irene-programma. Het programma werpt ook nog steeds zijn vruchten af in de doelgroep. Maar onze contracten lopen af. In dit geval moet RTL gewoon uitspreken of ze met Carlo en Irene willen doorgaan. Erland is enthousiast. Het is aan de zender om te bepalen of ze doorgaan met Carlo en Irene. Het kan ook zo zijn dat dat niet zo is. Ik hoop van wel, en RTL is positief.

Carlo en Irene willen graag een show op vrijdagavond maken. “Dan zou het echt deze setting zijn, maar dan het weekend ín“, vertelt Irene. Een dagelijks programma zou volgens Carlo niet werken. Carlo: “Volgens mij werken Carlo en Irene niet elke dag. Ik denk dat één keer twee uur per week leuk is.”

Gerard Joling verraste Carlo en Irene aan het eind van hun door hen zelf belegde persconferentie met een grote bos rozen. “Ik heb mijn carrière aan jullie programma te danken“, sprak de entertainer uit. “Het is toch om te gillen dat ik hier negen jaar geleden bijna iedere week zat. Als vloerbedekking, paashaas en kerstman. Ik heb zo vreselijk genoten. Ik schrok van de week echt oprecht.

Irene Moors wil Life & Cooking gepast afsluiten. “Op 31 mei is de laatste en dat wordt een knaldag. Dan hebben we het negen jaar ontzettend leuk gehad.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen