X Factor II beleeft première: ‘Geen leedvermaak meer’

De eerste auditieaflevering van X Factor II vanavond op RTL 4 zal voor de kijker even wennen zijn. Voortaan wil de show geen leedvermaak meer brengen. Er is zelfs sprake van “absurd hoog niveau“, zegt jurylid Gordon. “Geen kandidaat bij ons heeft zich ook bij SBS gemeld. Ze wachten op Idols of X Factor. Popstars was echt bizar slecht. Tenenkrommend. Geen van de deelnemers raakte me. De reden? SBS vist in een vijver zonder vis“, denkt Gordon. “Knap dat je de kijker zo weet te boeien met niks.

De jury bestaat naast Gordon ook uit Angela Groothuizen en Eric van Tijn. De jonge Stacey Rookhuizen maakt de jury compleet. Ze werd in oktober gevraagd. “Twee weken na een screening en wat gesprekken kreeg ik ineens een sms’je van Eric van Tijn met ‘Hey collega’. Dat was de bevestiging dat het hele feest doorging. Ik had gelijk zoiets van ‘te gek, ik doe mee’.

Stacey Rookhuizen heeft vroeger een eigen platenlabel gehad. Bij een groot publiek is ze nog niet bekend. “Ik denk dat ik nog heel vaak de vraag zal krijgen ‘wie de fuck is die 22-jarige blonde doos die gaat beoordelen of mijn zoon wel of niet kan zingen?’. Maar ik weet van binnen dat ik al zoveel heb gedaan, dat ik wel enigszins kan oordelen over of iets wel of niet goed is.

X Factor II beleeft vanavond om 20.30 uur zijn première op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen