1,5 miljoen kijkers voor X Factor


De kijkcijfers van vrijdag 16 januari 2009 (SKO)

Foto: Nick van OrmondtX Factor (RTL4, 20:30) – Het tweede seizoen van X Factor is vrijdagavond suc- cesvol van start gegaan met 1.479.000 kijkers (madl: 21.2%). Daarmee bezet de show de derde positie in de kijkcijfer top-15 van vrijdag, na NOS Journaal en ’t Vrije Schaep. Wendy van Dijk is blij dat X Factor geen afzeiktelevisie meer is. “Ik vraag me af of we nog wel kunnen lachen om mannen in kippenpakken. Ik vind het wel fijn om juist een band met mensen op te bouwen, om ze in het proces te gaan volgen.

De vorige editie van X Factor ging eind 2006 van start met precies 100.000 kijkers meer en Popstars, de meest recente talentenshow, trok bij de start 10.000 kijkers minder. Volgens Wendy is het geen grote ommeslag bij X Factor en valt er nog wel te lachen. “Er komen genoeg mensen langs die van zichzelf al grappig zijn“, vertelt Wendy in Televizier. “En er zijn ook mensen die zo erg in zichzelf geloven, dat ze op je lachspieren werken. En die hoeven niet eens slecht te zingen! Leuke momenten zijn er dus nog zeker. X Factor wordt ook weer niet zo’n bloedserieus programma.

Van Der Vorst Ziet Sterren (RTL4, 22:00) – Peter van der Vorst bezoekt nationale en internationale sterren in Van Der Vorst Ziet Sterren, en lijkt daarmee in de voetsporen te treden van Ivo Niehe. De première van Van Der Vorst Ziet Sterren stond vrijdag recht tegenover Ivo Niehe’s TV Show op Reis geprogrammeerd. De TV Show Op Reis won met 1.177.000 kijkers, maar Van Der Vorst Ziet Sterren bleef met 1.145.000 kijkers (madl: 16.6%) niet ver achter. Van der Vorst in De Volkskrant: “Ik trek meerdere dagen met die mensen op, waardoor je heel andere gesprekken krijgt. Beau laat voor het eerst zijn huis zien en ook zijn vrouw en kinderen komen uitgebreid aan het woord. In een terugkerend onderdeel ga ik met drie licht verstandelijk gehandicapten op bezoek bij BN’ers waarvan je alles al denkt te weten. Daardoor krijg je heel andere dingen te horen.

’t Vrije Schaep (KRO, Ned1, 21:15) – De concurrentie had zichtbaar te lijden onder de goede start van X Factor op RTL 4. Hoewel ’t Vrije Schaep vrijdagavond beter bekeken werd dan X Factor, moet de komedieserie deze week ruim 350.000 kijkers in leveren ten opzichte van vorige week. Het kijkersaantal komt deze week daarmee uit op 1.529.000 kijkers (madl: 21.3%). SBS 6 ziet het kijkerspubliek van De Nieuwe Uri Geller met ruim 100.000 kijkers slinken tot 1.006.000 kijkers. Hoge kijkcijfers of niet: actrice Georgina Verbaan heeft behoorlijk genoten van de opnames van ’t Vrije Schap. “Toen ik het script van ’t Vrije Schap kreeg, had ik er gewoon meteen zin in“, vertelt Georgina in Televizier. “De energie spat er gewoon vanaf. De camping is een leuke, nieuwe omgeving en Lena is veel vrijer geworden.”

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen