VPRO maakt dramaserie over prins Bernhard

De VPRO gaat een dramaserie maken over prins Bernhard. Het duurt nog minimaal een jaar tot het eerste deel van ‘Bernhard, Schavuit van Oranje’ wordt uitgezonden. Dat meldt de VPRO aan De Volkskrant. Scenarioschrijver Tomas Ross maakt de serie voor Nederland 1. Volgens de schrijver is een vergelijking met Juliana 2, de serie die momenteel wordt uitgezonden door EO, ongepast. “Dat is een braaf portret, en ook nog eens heel ouderwetse tv. Typisch EO. Dit wordt veel meer VPRO.

Volgens Tomas Ross zal de serie veel stof doen opwaaien. “Jazeker. Ik kan een aantal episodes uit zijn leven nu eenmaal niet onbesproken laten.

Ross over Bernhard: “In zijn leven stonden poen, drank en wijven centraal. Hij was zo plat als een dubbeltje. Hij was ijdel, lief, charmant, opportunistisch, geil, meedogenloos en omstreden. Maar Bernhard zal ook een eerbetoon worden, én een wiedergutmachung voor Juliana.’

Het uitgangspunt is de strijd van Bernhard om de troon, aldus Ross. Máxima staat centraal in de eerste scène. “Ze is woedend en wil weg, want ze heeft ontdekt dat haar huwelijk is gearrangeerd, wat trouwens ook zo is. Maar Bernhard wil dat ze blijft, omdat hij haar zijn waarheid wil vertellen.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen