Tina Nijkamp Omroepvrouw van het Jaar 2008

Foto: Broadcast Magazine

Tina Nijkamp, programmaleider van SBS 6, is vanmiddag door Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar 2008. De redactie van het mediavakblad koos voor de 36-jarige Nijkamp, omdat zij vindt dat de zender in 2008 onder haar supervisie definitief is uitgegroeid tot een volwassen tv-zender. Ronald ter Voert, hoofdredacteur van het blad: “We zijn uiteindelijk tot het besluit gekomen dat één persoon er toch echt met kop en schouders bovenuit stak en dat was Tina Nijkamp.

Voor de achttiende keer werd de Omroepman/vrouw van het Jaar verkozen. Nijkamp is de tweede vrouw in de historie die met deze titel is onderscheiden. Zij ontving zojuist de bijbehorende prijs (de Mediascope, een holografisch kunstwerk) uit handen van Ton F. van Dijk, de Omroepman van het Jaar 2007.

De Omroepman/vrouw van het Jaar is een prijs van de redactie van Broadcast Magazine, die zich graag laat adviseren en inspireren door haar lezers, abonnees en sitebezoekers. Tina Nijkamp heeft volgens de redactie van het vakblad “een goede neus voor formats en timing, en voelt trends voor haar doelgroep feilloos aan, waardoor SBS 6 – mede geholpen door de sterke on-screen en outdoorpromoties – een zender van formaat geworden“.

De redactie, die de nominatie van Nijkamp voor de titel ‘Omroepvrouw van het Jaar’ de afgelopen twee jaar nog net niet overtuigend genoeg vond, had dit jaar allerminst reden om te twijfelen. Ter Voert: “Vakmatig, kijkcijfertechnisch en als vakvrouw is Nijkamp geheel verdiend Omroepvrouw van het Jaar 2008. Nijkamp heeft in het afgelopen jaar laten zien dat liefde voor het tv-vak, vastberadenheid en een heldere koers een zeer succesvolle combinatie kunnen vormen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen