Thrillerserie Vuurzee terug op televisie

Foto: Dinand van der WalHet vervolg van de succesvolle psychologische thrillerserie Vuurzee uit 2005 is vanaf heden avond wekelijks te zien op de zaterdagavond van Nederland 1. In de eerste reeks was Boedzand in rep en roer door Yasmins verdwijning. In de tweede serie lijken de stofwolken net weer enigszins op te trekken als er een verbijsterend bericht binnenkomt: de offi- cier van justitie kan de verkrachtingszaak tegen Peer niet rond krijgen. Hij komt vrij. “Het is allemaal nog spannender“, zegt acteur Mark Rietman.

Als Peer vrij komt, is de familie Aslan ten diepste verontwaardigd. De avond dat Peer vrijkomt blijkt het huis van Kristel plotseling in lichterlaaie te staan. Als vervolgens ook het botenhuis en het Lido in brand worden gestoken, grijpen de geruchten en verdachtmakingen om zich heen. Wie zit er achter de branden en waarom?

De makers van Vuurzee II garanderen overigens dat men niet per se de eerste reeks gezien hoeft te hebben, om de nieuwe serie te kunnen volgen. Acteur Jochem ten Haaf in De Telegraaf: “Vuurzee is een van de beste Nederlandse dramaseries van de afgelopen jaren. De draaidagen heb ik echt als een bonus ervaren. Ik stond daar met allemaal topacteurs en een geweldig script. Wat wil je als acteur nog meer?

Vuurzee-actrice Sylvia Hoeks is door Johan Nijenhuis de nieuwe Carice van Houten genoemd. Sylvia reageert in Algemeen Dagblad blij op het compliment. “Wat ik daarvan vind? Nou ja, leuk natuurlijk. Carice is een mooie, krachtige actrice, met ook nog eens een goed gevoel voor humor. Maar ze is niet mijn grote voorbeeld of zo. Hier in Nederland komt bij mij nog steeds Monic Hendrickx op de eerste plaats. Verder ben ik niet zo van de voorbeelden. Je schiet er in dit vak niets mee op om je aan anderen te spiegelen.

Vuurzee is vanavond om 21.30 uur te zien bij de VARA op Nederland 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen