1,3 miljoen kijkers voor Vuurzee


De kijkcijfers van zaterdag 31 januari 2009 (SKO)

Foto: Dinand van der WalVuurzee (VARA, Ned1, 21:21) – Drie jaar geleden was de laatste aflevering van de eerste serie Vuurzee te zien op Ned3. Het tweede seizoen van de thrillerserie ging zaterdagavond voor een publiek van 1.282.000 kijkers (madl: 19.9%) van start op Nederland 1. Victoria Koblenko is in het tweede seizoen te zien als de rare, mysterieuze Kim. “Ik heb inderdaad het monopolie op de rol van het rare meisje“, vertelt ze in Televizier. “Dat is niet vervelend hoor; ik vind het fijn dat ze me wilden hebben.

Actrice Eva van de Wijdeven was vorig seizoen bijna helemaal uit beeld, omdat ze was weggelopen. Maar: “Yasmin is back“, laat Eva weten. “Ze wordt zwanger en dat vond ik grappig om te spelen. Ik vind het tweede seizoen tien keer beter dan het eerste. Daar ben ik heel eerlijk in. Ik denk dat het de mooiste serie van Nederland wordt.” Victoria is het daarmee eens: “Het vervolg is spannend en diepzinnig.

Una Voce Particulare (NCRV, Ned2, 20:15) – Una Voce Particulare viert haar jubileum. Zaterdag ging het tiende seizoen van start. Ook dit jaar gaat zanger Ernst Daniël Smid op zoek naar een bijzondere stem. “Ik ben zelf absoluut zangverslaafd geraakt“, vertelt Smid. “Vanaf jonge leeftijd heb ik hard gewerkt om mijn doel te bereiken. Die passie, dat over alles heen gaande verlangen om ‘er te staan’, dat vind ik bij een groot aantal kandidaten terug. Daarom zal en kan Una voce mij nimmer vermoeien. Het geeft mij en de mijnen steeds weer die kick en daar kun je behoorlijk verslaafd aan raken!” In de eerste uitzending bezocht Smid vier kandidaten uit de afgelopen negen seizoenen. Volgende week gaan de voorrondes van het tiende seizoen van start. Una Voce Particulare werd door 524.000 kijkers (madl: 8.2%) bekeken.

Wie Ben Ik? (SBS6, 19:58) – Gerard Joling en Patty Brard wisten zaterdagavond een beduidend minder kijkers te boeien met hun show Wie Ben Ik?. Waar voorgaande afleveringen steevast onder de miljoen kijkers scoorden, wist Wie Ben Ik? zaterdag slechts 601.000 kijkers (madl: 9.5%) te boeien. De spelshow heeft er dit seizoen de nieuwe categorie ‘Wat Voel Ik?’ bij gekregen. Dat is natuurlijk helemaal hilarisch. Zitten we met ons handen ergens in, terwijl we er niks van zien.” De categorie ‘Wie is Dat?’ waarbij geraden moet worden wat iemand van een teamlid is – nagelstylist, accountant etcetera – verdwijnt.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen